שתף קטע נבחר

מחקר: הדאגות שלכם יובילו בסוף לפרידה

מעבירים את זמנכם בדאגות שמא הזוגיות שלכם אוטוטו מסתיימת? מחקר חדש שפורסם השבוע מצא שהזוגיות שלכם באמת עתידה להסתיים, אבל זה יקרה דווקא בגלל החששות שלכם

אל תתעסקו יותר מדי במחשבות על פרידה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אל תתעסקו יותר מדי במחשבות על פרידה(צילום: Shutterstock)
 

רבים מאיתנו דואגים שמא מערכת היחסים הרומנטית שלנו עומדת להסתיים, וכאשר היא מסתיימת אנו רואים זאת כסימן לכך שחששותינו היו מוצדקים. הנה, עובדה שצדקנו, הרי הקשר נגמר. אבל החששות הללו הם לא תמיד אינדיקציה לסיומו של הקשר, אלא עלולים להיות בעצמם הסיבה לפרידה. מחקר חדש מצביע על כך שחשיבה פסימית לגבי מערכת היחסים שלנו עלולה להניב בדיוק את התוצאות השליליות שמהן חששנו. דאגה אובססיבית לעתידו של הקשר יכולה לחרוץ את גורל מערכת היחסים ובמובן זה לשמש כנבואה שמגשימה את עצמה.

 

המחקר, שבוצע על ידי שני פסיכולוגים איטלקיים והתפרסם השבוע בכתב העת Motivation and Emotion, כלל 104 נחקרים שהיו במערכת יחסים רומנטית. החוקרים ביקשו מהם לספק מידע בסיסי על עצמם ועל מצבה של מערכת היחסים שלהם ולאחר מכן ביצעו מניפולציה ניסויית כדי להשפיע על תפיסותיהם של הנחקרים לגבי סיכוייהם להיפרד מבני הזוג שלהם - הם הציגו לפני הנחקרים סטטיסטיקות הנוגעות לכישלון של מערכות יחסים. למשל, הם סיפרו לנחקרים שדינן של כ-80% ממערכות היחסים להיכשל. הם אף מסרו להם פידבק שקרי לגבי סיכוייה של מערכת היחסים האישית שלהם להסתיים, ובכך שתלו בהם ספק לגבי עתידה. כעת נשאלו הנחקרים עד כמה הם מחויבים למערכת היחסים שלהם ואיך הם מרגישים כלפי בן או בת זוגם.

 

 

מניתוח תשובות הנחקרים עלה כי מידת המחויבות למערכת היחסים וחוזק הרגשות הרומנטיים שלהם בהחלט הושפעו מאיך שתפסו את סיכויי הפרידה. נחקרים שלא קיבלו אינפורמציה כוזבת הפגינו רגשות רומנטיים ורמת מחויבות גבוהה, אבל בקרב אלו שנשתלה בהם המחשבה שהסיכוי שלהם לפרידה הוא גבוה -פחתו הן הרומנטיקה והן המחויבות. "ממצאים אלה מראים שבעומדם מול סיכון 'גבוה מדי' לפרידה מפחיתים הנחקרים את עוצמת הרגשות החיוביים שהם חשים כלפי בן זוגם הרומנטי", הסבירו החוקרים. כמו כן הם מציינים כי הפחתת הרגשות הרומנטיים משפיעה אף היא על מידת המחויבות לקשר ומקטינה אותה.

 

מרגע שנפגעת מחויבות בני הזוג לקשר, קצרה הדרך לפרידה. החוקרים מדגישים כי על פסיכולוגים, מטפלים ויועצים להבין את תפיסות המטופלים שלהם לגבי הסיכון לפרידה, ואת האופן שבו הן משפיעות על מערכות היחסים שלהם, וזאת, לטענתם, מפני שפרידה משחקת תפקיד מכריע בהיווצרות דיכאון, מצוקה נפשית וחוסר שביעות רצון כללית מהחיים. אם כן, דווקא הפחד מסיומה של מערכת היחסים יכול להוביל לסיומה. הוא עשוי לחזור אלינו כמו בומרנג, אלא שאין מי שיתפוס אותו בדרכו חזרה.

 

כישלונות רומנטיים מן העבר עלולים להכניס אותנו ללופ של היזון חוזר שבו אנו מעריכים שלקשר סיכויים גבוהים להיגמר עוד לפני שהתחיל, ותוצאותיו מזינות את החששות מפני סיומו של הקשר הבא. מתברר שגם כאן לחשיבה חיובית חשיבות מכרעת, ויוטב לנו להתמקד בהיבטים החיוביים של מערכת היחסים במקום לדאוג לגבי העתיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
די עם הפסימיות
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים