שתף קטע נבחר

אחרי התיכונים: איום בהשבתת הגנים, היסודיים והחטיבות

הגננות והמורים של הסתדרות המורים טוענים כי זה חודשים שהם מבקשים ממשרד החינוך לתקן חישוב מעוות של ימי המחלה שלהם, אך ללא מענה. סכסוך העבודה שהכריזו עליו עלול לשבש את הלימודים מסוף החודש. ברקע: מאבק ארגון המורים על צמצום פערי השכר של הוותיקים והחדשים

 

 

גן סגור. מ-27 בחודש? ()
גן סגור. מ-27 בחודש?
 

איום חדש בשביתה במערכת החינוך, הפעם של גני הילדים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים. הסיבה: חישובים מוטעים של ימי מחלה שמגיעים לעובדי ההוראה בהסתדרות המורים ובעקבות זאת הכרזה היום (ב') על סכסוך עבודה.

 

מאבק זה מצטרף לסכסוך העבודה בין ארגון המורים למשרד החינוך, שנכנס לתוקף לפני כחודש, ובמהלכו משבית ארגון המורים את הלימודים בתיכונים מדי יום באזורים אחרים בארץ. היום מושבתים הלימודים בתיכונים בהרצליה, רעננה, כפר סבא ונתניה.

 

מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד שהכריזה על סכסוך העבודה מול משרד החינוך, הסבירה כי במשך שנים חישב המשרד באופן מוטעה את ימי המחלה של עובדי ההוראה, מה שגרם לפגיעה מתמשכת בהם. לדבריה, הסכסוך ייכנס לתוקף בעוד כשלושה שבועות, ב-27 בחודש - אז יושבתו הלימודים בגני הילדים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים.

 

בהסתדרות המורים הסבירו כי כבר כמה שנים משרד החינוך מנכה מיתרת המחלה הצבורה של עובדי ההוראה 1.4 ימים עבור יום מחלה אחד. "המשמעות היא שעובד הוראה שנעדר יום אחד בשל מחלה, מחויב ב- 1.4 ימי מחלה ועובד שנעדר שלושה ימים מחויב ב-4.2 ימי מחלה. התנהלות זו של המשרד התגלתה רק לאחרונה, כאשר החלו לפרט את מספר ימי המחלה שנצברו בתלושי השכר ואת מספר ימי המחלה שחויבו בפועל", נמסר מהסתדרות המורים, "מבדיקה שנערכה עולה כי משרד החינוך מחייב את עובדי ההוראה בחלק היחסי של ימי המנוחה השבועית, ללא קשר לימי ההיעדרות בפועל".

 

בן דוד ציינה כי פנתה למשרד החינוך והעלתה בפניהם את הבעיה כבר בחודש אוגוסט, אך המשרד לא סיפק מענה אמיתי לבעיה, ועל כן הכריזה על סכסוך העבודה והשביתה העתידית. "לא ייתכן שמורה או גננת נעדרים עקב מחלה ומחויבים כמעט בחצי יום נוסף. אף עובד במדינת ישראל לא היה מוכן לקבל זאת - וגם לא אנחנו", אמרה בן דוד. "צריך להבין שמורה הנמצא במערכת החינוך עשרות שנים נפגע בצורה מהותית במועד פרישה מתפקיד, שכן למעשה הוא פודה פחות ימי מחלה מכפי שהיה אמור לקבל. אם לא יימצא פתרון מניח את הדעת בימים הקרובים, נשבית בצער את הלימודים".

 

העלאת שכר: למורים חדשים בלבד?

כאמור, הסכסוך החדש מול משרד החינוך מצטרף לזה של ארגון המורים, המתמקד בשני סעיפים עיקריים: דרישת יו"ר הארגון רן ארז להעלות את שכר המורים הוותיקים במקביל לזה של החדשים, ודרישה שכל ההעלאות יחולו באופן מיידי. במשרד האוצר טוענים כי העלאת שכר המורים הוותיקים משמעה שימור הפערים ביניהם לבין המורים החדשים במערכת, פער שהם מבקשים לצמצם בהסכם השכר החדש, ולכן לא מוכנים לבקשה. באשר לדרישה השנייה, באוצר מבהירים כי העברה מיידית של כל הכסף איננה אפשרית מבחינה תקציבית.

 

אתמול התקיימה פגישה נוספת בין ארז למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב ונציגי האוצר, שלא הולידה דבר. "הישיבה הייתה קשה", אמר ארז ל-ynet, "למעשה אנחנו נסוגים אחורה במקום להתקדם. משרד האוצר לא מוכן לתת שום דבר עכשיו. הם רוצים לתת את תוספות השכר למורים החדשים בעוד שנה ולוותיקים בעוד שלוש-ארבע שנים. הם טוענים שאין במשרד האוצר כסף, כאשר השר כחלון מתפאר כל הזמן בחיסכון של 19 מיליארד שקל".

 

היום תתקיים פגישה נוספת בין הצדדים, וכך גם ביום חמישי, אך ארז לא נשמע אופטימי: "כרגע הכל תקוע". כפי שאמר כבר בשבוע שעבר, הוא שב והבהיר כי אם לא תהיה התקדמות דרמטית במשא ומתן אחרי חופשת החנוכה, יוחרפו הצעדים עד כדי הפסקת הטיולים והסיורים מחוץ לבתי הספר והשבתה כללית במידת הצורך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
לקראת שביתה נוספת בבתי הספר?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים