שתף קטע נבחר

ביד חזקה

הצפיפות בצמרת, חילופי הדורות שמבליטים שמות צעירים ומבטיחים, כוכב העבר שלומד להירגע כמאמן ושוער נצחי אחד. כך נראה הסיבוב הראשון בליגת העל בכדוריד

בצל פרשיות השחיתות והבלגן הכלכלי והניהולי ששורר באיגוד הכדוריד, פנינה אחת נשכחה בצד: ליגת העל. אחרי 11 מחזורים הליגה יצאה לפגרה של חודש וחצי עד לתחילת הסיבוב השני, והגיע הזמן לסכם את החצי הראשון של העונה – שהיה ראוי ומרתק.

 

מעל כולן

בהפועל ראשל"צ החליפו דיסקט בקיץ. אחרי מספר עונות בהן האמינו כי הסיבוב הראשון כלל לא חשוב, הפעם הקבוצה הסתערה על הליגה החל מהשריקה הראשונה. הקבוצה מדורגת ראשונה ובצדק עם רצף של תשעה ניצחונות, ושווה לציין במיוחד את השוער הנהדר פג'ה דיאנוביץ' ואת גיא כהן, שתפס בהצלחה את מקומו של אבישי סמולר הפצוע. גם ערן צרפתי עושה קאמבק מרשים אחרי כמה שנים פחות טובות.

 

ראשל"צ החליפה דיסקט בקיץ. מימון (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
ראשל"צ החליפה דיסקט בקיץ. מימון(צילום: עוז מועלם)

 

אבל זה לא אומר שיהיה לה קל. אם בעונה שעברה מכבי ת"א שייטה למקום הראשון עם 21 ניצחונות רצופים, 2017/18 שונה לחלוטין. הפער בין הפועל ראשל"צ לרמת־השרון שבמקום הרביעי (משחק חסר) הוא שלוש נקודות בלבד, ובתחתית המצב דומה.

 

ואם כבר ציינו את מכבי ת"א – היא לא הייתה אמורה לסיים את הסיבוב הראשון בצמרת, אבל ניקולה מקסימוביץ' הצליח לחבר את שחקניו ליחידה אחת שהשלם גדול מסך חלקיה.

 

זה לא הולך

עיריית רמת השרון השקיעה לא מעט בקבוצת הכדוריד בשנים האחרונות (תקציבה עומד על שלושה מיליון שקל העונה, מחציתם מהעירייה), אבל היא עדיין לא זכתה בתואר – ולא נראה שזה ישתנה השנה. אמנם הקבוצה מדורגת במקום השלישי, אבל לא מציגה את הכדוריד לו ציפו ממנה, בטח אחרי שהחתימה בקיץ ישראלים מצוינים כמו ניבו לוי, דן נתן, אלכס סיצ'נקו ויובל כץ.

 

בקריית אונו, שעוד לא השיגה נקודה, ציפו לשיתוף פעולה עם הקריה האקדמית, אבל זה לא קרה, והקבוצה סובלת מבעיות כלכליות שמשפיעות על השחקנים. האיגוד לא חייב לתת לכל קבוצה להעפיל לליגה הראשונה בכל מחיר. למה לא להקפיץ קדימה קבוצות עם תזרים כלכלי טוב יותר ואופק התקדמות? מ.כ באר שבע ומ.כ דימונה הן דוגמאות טובות, ויכולות לעזור להפיץ את הכדוריד דרומה.

 

העירייה השקיעה הרבה כסף בקבוצה. רמת השרון (צילום: תמיר פרדס) (צילום: תמיר פרדס)
העירייה השקיעה הרבה כסף בקבוצה. רמת השרון(צילום: תמיר פרדס)

 

נבחרי הסיבוב

בזמן שלא מעט קבוצות הלכו על בטוח והחתימו שוערים זרים, מכבי ת"א החליטה לבטוח בשוער הראשון של הנבחרת, דן טפר. זה השתלם לה. טפר מחזיק את ההגנה, שספגה הכי מעט שערים בסיבוב הראשון (260, ממוצע של 23.6 למשחק).

 

מאמן הסיבוב הוא עידן מימון של הפועל ראשל"צ. אחרי שפתח את קריירת האימון עם זכייה בגביע, מימון חווה עונה שנייה קשה. הוא הבין שריכוזיות היא לא תמיד דבר טוב, עיבה את הצוות המקצועי ונעזר גם במאמן מנטלי. מימון הרבה יותר רגוע על הקווים (יש מקום לשיפור), וכשאתה קר רוח קל לקבל החלטות טובות.

 

דן טפר. מכבי ת"א סומכת עליו (צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד) (צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד)
דן טפר. מכבי ת"א סומכת עליו(צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד)

 

הילדים והמבוגר האחראי

הכדוריד חווה חילופי דורות אחרי פרישתם של שחקנים כמו גל אברהם ועופר לוזון, והנה שמות שכדאי להכיר: עדן ג'ינג'יחשווילי (חולון), אדיר כהן (אשדוד), אופיר כהן (רחובות), סרגיי נוסקוב (מוצקין), אלון אוברמן ורותם סגל (מכבי ראשל"צ), נדב ניזרי ואילייה מוסיינקו (הפועל ראשל"צ), חן ליבגוט (נס ציונה), סהר שחק (הרצליה), דוד פנחסי ואיתי טורקניץ' (מכבי ת"א) ותומר בודנהיימר (ר"ג).

 

ועדיין יש מבוגר אחד שלא נגמר. טולי ליבגוט בן ה-48 הוא אחד השוערים המצטיינים בליגה בעונתו ה-27, והרבה בזכותו חולון מדורגת שמינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד
עידן מימון עם סער פרנקל
צילום: יועד כהן, איגוד הכדוריד
מומלצים