שתף קטע נבחר

שולטים על העולם

פיתוח ישראלי למערכות שליטה ובקרה עושה סדר. הכירו את חברת Radix המספקת פתרונות למערכות מורכבות בענפי הביטחון, הבנקאות, המכשור הרפואי ועוד - בכל העולם. "רוב הפעילות שלנו בחו"ל מגיעה מפה לאוזן"

העבודה במערכות גדולות - חברות ענק, מערכות תפעוליות עצומות ממדים וארגונים רב מערכתיים, דורשת מערכות שליטה ובקרה, שיכולות לאפשר התנהלות למשתמשים רבים, בהיררכית הרשאות שונות. חברת Radix הישראלית מפתחת מערכות שליטה ובקרה בדיוק לצרכים כאלה.

 

המערכות של Radix מנהלות כיום יותר מ-2,000,000 נקודות ממוחשבות, נייחות וניידות של סלולריים וטאבלטים במערכות גדולות - כיתות הדרכה ממוחשבות, מכשור רפואי, ציוד תקשורת, מערכות רכב, סימולטורים, עמדות מידע ועוד בפרויקטים מורכבים באירופה, דרום אמריקה, אסיה, אפריקה וגם בישראל.

 

ממערכת החינוך לפרויקטים לאומיים

חברת Radix הוקמה ב-1992 ועברה מאז מספר גלגולים עסקיים. בשנים הראשונות עבדה החברה כספקית שרותי אינטגרציה למכללות, אוניברסיטאות ובתי ספר. החברה נתנה שרותי תשתית אך עם הזמן גדלה והחלה  לפתח בעצמה ובעזרת חברות חיצוניות - פתרונות טכנולוגיים, שעזרו להם בפעילות האינטגרציה וצמצמו לחברה עלויות. בתחילת העשור האחרון התחילו לפתח יותר מוצרים טכנולוגיים בעצמם והתחילו להתמקד במערכות שליטה ובקרה לארגונים גדולים.


מציגים את המערכות. רדיקס בתערוכת BETT בלונדון (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מציגים את המערכות. רדיקס בתערוכת BETT בלונדון(צילום: יח"צ)

 

דב שהם, מייסד, בעלים ומנכ"ל החברה, הגיע מעולם ההיי טק והביא לחברה ניסיון של עשרות שנים בתחום הטכנולוגיה. החברה התבססה והתפתחה ובשלב מסוים החליטה להתמקד בפעילות העתידית שלה. התקופה היתה תחילת המחשוב במערכת החינוך ו-Radix היתה שם. "נכנסנו לשוק השליטה והבקרה עם הניסיון שרכשנו בפאזה הראשונה של החברה, ככזו שמטפלת במגזר החינוך ובכיתות הדרכה במכללות ובתי ספר", מספר  מיכאל שהם, סמנכ"ל הפיתוח העסקי בחברה.

 

"הניסיון הקודם, שהבאנו ממערכות חינוכיות, הכשיר אותנו לפעילות העכשווית, מפני שכל המערכות הללו מחזיקות מכשירי קצה רבים".

 

בעיסוקה הנוכחי, קיימת החברה מ-2010, היא ממוקמת באור יהודה ומעסיקה כ-20 עובדים - רובם אנשי פיתוח - וכיום ממוקדת בפיתוח בתחום השליטה והבקרה במערכות מורכבות וביצירת שיתופי פעולה עם יצרנים שונים, שעוזרים להקמת פרויקטים בצורתם הסופית. בחברה מתנהלים בענף החינוך אבל לא רק; כיום הם בונים מערכות מורכבות גם במגזרי הביטחון, הבנקאות, המכשור הרפואי ועוד.

 

"המערכת שלנו נותנת תפקודים שונים, בהרשאות שונות, לבעלי מקצועות ותפקידים שונים בארגון. אנחנו נותנים שרות בעיקר למכשירים ניידים – טאבלטים וסלולריים והכל נעשה מחוץ למערכת ההפעלה הפנימית של מכשירי הקצה עצמם. את הפרויקטים אנחנו מנהלים במערכת חיצונית שעובדת על מכשירים שונים. מערכת השליטה מאפשרת בניה של התוכן על כל מכשיר קצה אפשרי", מסביר שהם.

אם לא פשוט להסביר את המערכת, הרי שהדוגמאות שמביא שהם עושות את ההסבר קל יותר.

 

"לדוגמה, יש לנו לקוח שמנהל ציי משאיות, כאלה שיש בהם אלפי משאיות. הנהג מקבל מכשיר מהחברה אבל בזמן הנהיגה המכשיר משמש להעברת מסרים של עבודה בלבד וכמערכת ניווט. רק כשהנהג יורד מההגה, המכשיר חוזר לתפקד כמכשיר רגיל לחלוטין. זה מבטיח בטיחות רבה יותר", הוא מסביר.

 

מתוך פרויקט חינוך בקאריביים (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מתוך פרויקט חינוך בקאריביים(צילום: יח"צ)

 

"במערכת החינוך אפשר להתאים באמצעות המערכת את הטאבלטים כך שהתלמידים לא יוכלו להשתמש במכשיר בכיתה אלא לצורכי לימודים. המורה יכול לשלוט עם ההרשאות שלו על מה התלמידים יראו ומתי", הוא נותן דוגמה נוספת. "בסופו של דבר, המערכת גם תפיק למורה או למנהל דו"חות על שימושיות במכשיר, איכות ההישגים ועוד".

היציאה לשוק הבינלאומי

 

"הפריצה הגדולה שלנו לשוק הבינלאומי התרחשה ב-3-4 השנים האחרונות. עדיין חלק גדול מהפעילות שלנו קורה בתחום החינוך, שמלווה אותנו מההתחלה אבל אנחנו נמצאים כבר בתעשיית הרכב, הציוד הרפואי ובתעשיות נוספות", אומר שהם.

 

"עדיין חלק גדול מהפעילות שלנו קורה בתחום החינוך" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
"עדיין חלק גדול מהפעילות שלנו קורה בתחום החינוך"(צילום: יח"צ)

 

"בהתחלה יצאנו לשוק הבין לאומי עם מערכת שפיתחנו ועסקה בשחזורי תוכנה ומערכות הפעלה. זו המערכת הראשונה ששיווקנו בחו"ל וזה היה מוצלח מאד עבורנו. בהמשך עברנו לפיתוח של תוכנת השליטה והבקרה. באופן לא מקובל, רוב הפעילות שלנו בחו"ל מגיעה מפה לאוזן, פרויקטים קודמים שלנו מקדמים אותנו לבאים, בעיקר במקומות בהם ההחלטות מתקבלות בגורמים ממשלתיים או גופים גדולים".

 

- איך זה עובד?

"אנחנו משתפים פעולה עם חברות גדולות ודרכם שמנו עובר בין מדינות וחברות. אנחנו חזקים מאד בדרום מזרח אסיה, באפריקה ובדרום אמריקה, לשם אנחנו מגיעים בעזרת הנספחים הכלכליים מאחר ובדרך כלל מדובר בהחלטות בקנה מידה מספרי גדול ומגורמים גדולים. הקשרים שנוצרים מהעסקאות האלה מביאים בדרך כלל גם לעסקאות הבאות", מסביר שהם.

 

עכשיו מתחילים ב-Radix לבסס את עצמם גם בפעילות שיווקית מקומית במדינות היעד. הם משקיעים בשיווק בצפון מזרח אירופה, בדרום אמריקה ובדרום מזרח אסיה.

 

פתיחת שווקים חדשים בעזרת מכון היצוא

"אנחנו חברים במכון היצוא כ-5 שנים והם עוזרים לנו מאד בפתיחת שווקים במקומות, שלנו קשה להגיע אליהם. למשל, באחד הפרויקטים חיפשנו עבור לקוחות שלנו יצרני חומרה. מכון היצוא יזם משלחת לטאיוואן של חברות ישראליות, שמעוניינות בקשר עם יצרנים מקומיים. שם יצרנו קשר עם חברת הענק ASUS ומאז אנחנו עובדים איתם בעוד פרויקטים. העסקה המקורית היתה ללשכה מרכזית לסטטיסטיקה במדינה דרום אמריקאית גדולה ובמסגרתה קנינו מאות אלפי מכשירים סלולריים של החברה. כך גם נוצרו לנו קשרים ושיתופי פעולה בהמשך עם חברות כמו Lenovo ו-Huawei".

 

"תערוכות בהן השתתפנו במסגרת ביתני מכון היצוא בטאיוואן ושנגחאי הניבו לנו עסקאות וקשרים, שיובילו בעתיד, כך אני מאמין, גם להבשלת עסקאות", מסכם שהם.

 

מיכאל שהם (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מיכאל שהם(צילום: יח"צ)

מיקי אדמון מנהל מחלקת הייטק במכון היצוא מוסיף כי "מכון היצוא מאתר לאורך השנים חברות טכנולוגיה ישראליות, המציעות פתרונות טכנולוגיים מורכבים. המכון מקשר, מציג ומחבר חברות אלה עם שווקים פוטנציאליים בעולם.

 

"חברת רדיקס החלה את דרכה במכון לפני כ-5 שנים כמפתחת מערכות שליטה ובקרה מורכבות בתחום החינוך ועם השנים גדלה והתפתחה והיום היא מובילה בסקטורים נוספים, לרבות רכב, ציוד רפואי ומערכות ביטחוניות וכיו"ב.

 

"רדיקס לוקחת חלק בפעילויות המכון וכבר הציגה בתערוכות מובילות ברחבי העולם שהניבו לחברה עסקאות גדולות עם חברות טכנולוגיה וארגונים ממשלתיים ברחבי העולם."

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים