שתף קטע נבחר

נייטרליות הרשת: המאבק לא תם

חוק נייטרליות הרשת אושר לפני ארבעה ימים אך המאבק עדיין לא תם. חשדות לזיוף תגובות אוהדות לביטול החוק באתר ה-FCC האמריקני

חוק נייטרליות הרשת אושר באיגוד ה-FCC לפני כארבעה ימים והרוחות בארה"ב סוערות. אתר איגוד התקשורת האמריקני שמאפשר תגובות של גולשים, קיבל מעל 23 מיליון תגובות להחלטה על ביטול החוק, יותר מכל חוק אחר עליו הכריז מאז ומעולם, כשרובן המכריע מבטא מחאות נגד אישור החוק, אך ניתן היה למצוא שם מעל 2 מיליון תגובות אוהדות להחלטה.

 

 

העיתון האמריקני, הוול סטריט ג'ורנל ערך תחקיר מקיף עם מומחים בתחום והם הצליחו לאתר תגובות רבות מתוך 2 מיליון התגובות האוהדות לחוק שהן מזויפות. חלקן "נכתבו" על ידי אנשים שכבר לא נמצאים בחיים, חלקן נכתבו על ידי אנשים שלא קיימים וחלקן נכתבו על ידי אנשים שפשוט לא כתבו את התגובות הללו מעולם. החשד המיידי נופל כמובן על ממשל טראמפ שהניע את המהלך לביטול החוק בטענה שמדובר בחוק שמגביל את התחרות החופשית בשוק ופוגע למעשה בסופו של דבר בצרכן הסופי.

 

"התגובה" של אובמה (צילום מסך)
"התגובה" של אובמה(צילום מסך)

 

המחקר כלל זיהוי של תבניות קבועו בתגובות שונות, כמו למשל ביטויים זהים לחלוטין בעשרות תגובות שונות מאנשים שונים וממקומות שונים, דפוסי הקלדה זהים, כמו למשל רווח כפול בין הטקסט שמבטא את כותרת התגובה לבין המשך הטקסט, דבר שיכול לקרות כטעות הקלדה אך לא כהרגל הקלדה זהה אצל עשרות גולשים שונים ובנוסף לאלו, כמובן גם הוכחות פשוטות יותר של זיוף, כמו מתגובות של אנשים שמתו, או תגובות של אנשים שפשוט לא כתבו אותן כמו תגובה של בחור בשם ברק אובמה, שמתגורר בשדרות פנסילבניה 1600, שהיא הכתובת של הבית הלבן בוושינגטון.

 

המחאה בקרב הציבור האמריקני ממשיכה ופרשנים טוענים שלמרות שהחוק כבר התקבל, עדיין ארוכה הדרך עד ליישומו בפועל וייתכן שרצף האירועים האחרון, כולל החשד בזיוף התגובות דווקא עשוי לגרום למקבלי ההחלטות לשקול מחדש את ההחלטה הדרמטית הזו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים