שתף קטע נבחר

כך תימנעו הצפות מים על דשא סינתטי

נכון, החורף מתמהמה, אבל זו הזדמנות אחרונה לתקן את השיפועים ואת בעיות הניקוז בגינה. וכך, למנוע היקוות שלוליות על גבי מרבדי דשא סינתטי, אשר מהוות מפגע תברואתי. אתר "המקצוענים" עם העצות שיצילו את הגינה שלכם מהגשמים

בסוף גם החורף יגיע, עם גשמים וסערות. אם השיפועים בגינה שלכם אינם תקינים, ואם אין לכם מספיק בורות ניקוז, תמצאו את עצמכם גם השנה מתמודדים עם שלוליות בגינה. כשמדובר בדשא סינתטי, הנזק יכול להיות בלתי הפיך ולעלות לכם בהחלפת כל התשתית והמרבדים. כיצד ניתן למנוע את הבעיה מראש? לא תמיד צריך להחליף את כל התשתית. לעתים, פתרון נקודתי ותוספת של עוד 3-2 בורות ניקוז יפתרו את הבעיה.

 

עוד כתבות בנושא:

חידוש והקמת גינה בבניין משותף: 4 טיפים להצלחה

טיפים לגינה חסכונית בקיץ

נפרדנו כך: כשאין ברירה וחייבים לכרות את העץ

 

בורות ניקוז או ספיגה מלאים בחצץ

"על מנת שלא ייווצרו שלוליות ובעיות ניקוז שיכולות לגרום גם לעובש בדשא הסינתטי, החוכמה היא לדאוג לתשתית טובה מראש", אומר בן קרבני מחי LTD באתר "המקצוענים". "למניעת הצפות בחורף, יש לדאוג למצע שומשום מהודק היטב, בשכבה של לפחות 5 ס"מ מתחת למרבדי הדשא הסינתטי. יש לדאוג לשיפועים נכונים ולבורות ניקוז או לבורות ספיגה. גם לאיכות הדשא הסינתטי יש חשיבות, שכן דשא איכותי עם חורי חלחול תקינים, יאפשר ניקוז טוב יותר של המים".

 

לדבריו, "רבים לא יודעים אבל אסור להניח דשא סינתטי ישירות על אדמה חמרה, אלא על מצע של שומשום. אחרת, נוצר מצב של הצפות והיווצרות בוץ".

 

"במקרה שיש בעיה עם השיפועים, יכולות להיווצר הצפות מים שיפגעו בדשא ואף ייגרמו לנזק בלתי הפיך", אומר טל סוכר מחברת דשא קבוע. "חשוב לוודא שהשיפועים הם לכיוון החיצוני ולא לכיוון הבית (לכיוון חומה או לכיוון היציאה מהבית). אחרת, יכולות להיווצר בעיות רטיבות מתחת לרצפה ובקירות הבית. יש לדאוג לשיפוע של 2-1%, ועל כמות מספקת של חצץ (10-5 ס"מ). אם אין מספיק בורות ספיגה ותעלות ניקוז, יש להוסיף ולמלא אותם בחצץ. לעתים, כשהבעיה היא נקודתית ניתן לפרק רק את המרבדים באזור מסוים בגינה, ולחפור שם בור ספיגה בעומק של 30-20 ס"מ, ולמלא אותו בחצץ (שומשום), הנחשב לחומר מצוין לניקוז מים".

 

האם לסוג הדשא הסינתטי השפעה על איכות הניקוז שלו? "בדגמים איכותיים שעומדים בתקן, הניקוז הוא 60 ליטר מים לדקה לכל מ"ר", מסביר סוכר. "ניקוז זה מתאים לכמויות גדולות מאוד למים, שאין לנו בכלל בישראל. לרוב, בעיות ניקוז והצפה לא נובעות מהדשא הסינתטי אלא במשטח שעליו הוא מונח. אם יש בעיה של שיפועים לא טובים והיעדר פתחי ניקוז, לא משנה כמה הדשא יהיה איכותי, ייווצרו שלוליות עליו".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הדשא הסינתטי מותקן על משטח בטון? הטיפול מורכב יותר  

סוכר: "אם הדשא הסינתטי מותקן על משטח בטון או על משטח מרוצף, חשוב לבדוק שהשיפועים ופתחי הניקוז תקינים. במקרה כזה, הטיפול יהיה מורכב יותר מאשר אם הוא מונח על אדמה. יהיה צורך להסיר את מרבדי הדשא, לשנות את השיפועים בעזרת מריחת 'בטקל' (בטון קל – שהוא תערובת של חול, מלט וחומר מקציף/מעכב התקשות), ורק אז להתקין את המרבדים מחדש".

 

לדבריו, "פתרון אחר, הוא להסיר את מרבדי הדשא, להניח תשתית ניקוז מקצועית שעשויה מחומרים פלסטיים ואשר מגביהה את המשטח ב-1 עד 2 ס"מ, ובתוכה יש תעלות ניקוז אשר מובילות את המים לכיוון פתחי הניקוז. תשתית זו נראית כמו מעין 'תבנית ביצים', והיא נותנת למים מעין 'מרווח זמן' עד שהם מגיעים לפתחי הניקוז מבלי לגרום להצפה".

 

הבעיה היא שתשתית זו יקרה יחסית: 140-100 שקל למ"ר, ושווה לשקול למקם אותה נקודתית רק באותם מטרים בגינה שבהם יש נטייה להיקוות שלוליות מים. מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "שווה להשוות מחירים ולבדוק האם פתרון זה זול יותר מעבודת תשתית מחודשת של תיקון שיפועי הבטון באמצעות בטקל".

 

צריכים גנן? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים