שתף קטע נבחר

מתכוננים לראיון: מה המנהל יגיד עליכם?

שאלה נפוצה שעולה בראיונות עבודה, מבקשת מאתנו להציג את עצמנו – אך מנקודת המבט של המנהל שלנו. הנה כמה תשובות אפשריות שכדאי לשמור ולשים בכיס

בשיתוף Alljobs

 

מי מאתנו לא נתקל בשאלה הזו בראיון עבודה: "אם אדבר עם המנהל שלך, מה הוא יספר לי עליך?" אז נכון, לא תמיד קל להתמודד עם שאלות מתקילות ומתוחכמות. אבל, בדומה לשאלה "מהן החולשות שלך?" גם השאלה הזו יכולה להיות "שאלת מתנה" אם מתכוננים אליה כמו שצריך. ולכן כדאי תמיד למצוא תשובה ראויה - שמצד אחד תשווק אתכם, ומצד שני לא תגרום לכם להרגיש כאילו אתם מתפארים בעצמכם יותר מדי.

 

מדובר כמובן בשאלה שאפשר לצפות מראש, ולכן גם להיערך אליה עם תשובות מוכנות בכיס. אז לפני שמנסחים תשובה, זכרו כי דרך השאלות הללו - המגייס בעצם מנסה להבין מהן התכונות הבולטות שלכם, ולא פחות חשוב – את מערכת היחסים שלכם עם המנהל/ת.

 

"דרך עקיפה ללמוד על תכונות האופי והכישורים של המועמד"

טלי, מגייסת ותיקה, שיתפה אותנו מה עומד מאחורי השאלה הזו, ואיזה מידע היא למעשה אוספת בעזרתה: "כשאני רוצה ללמוד קצת יותר על המועמד שיושב מולי, אני מעלה את השאלה הזו שהיא סוג של דרך עקיפה ללמוד על תכונות האופי והכישורים של המועמד".

 

"מבחינתי, תשובה מפורטת לשאלה הזו משקפת לי לא רק את התפיסה של המועמד את עצמו כעובד, אלא גם את האופן שבו הוא רואה את מערכת היחסים עם מי שניהל אותו ואת יכולת הבקרה העצמית שלו. בעצם, זה כמו לשאול אותו 'מה אתה יכול לספר לי על עצמך' אבל מנקודת המבט של המנהל".

 

"צריך לזכור גם שלפעמים, המרואיינים מרגישים פחות נוח לדבר בהרחבה על עצמם ועל התכונות החיוביות שלהם, ולכן השאלה הזו היא דרך נוספת לקבל מהם את המידע הזה."

 

אם כך, כדאי שנחשוב על התכונות שאותן נרצה להדגיש ואיך כל אחת מהתשובות תשקף אותן. כל תכונה ניתן לתאר דרך ההתנהלות שלנו בעבודה, ביצוע התפקיד והתקשורת הבינאישית שלנו עם העובדים והמנהלים שאיתם עבדנו.

 

להתכונן לשאלות המציקות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להתכונן לשאלות המציקות(צילום: shutterstock)

התכונות שעליהן כדאי להתבסס

אחריות: כל מעסיק מעריך את התכונה הזו בעובדים שלו. היא מאפשרת לו להאציל עליהם סמכויות ולתת בהם אמון. לכן, ספרו שתמיד קיבלתם מהמנהל שלכם את התחושה שהוא סומך עליכם. תוכלו לשקף את התחושה שלכם על ידי מקרים שבהם הוא נתן לכם משימה כלשהי, וידע שלמרות שהוא יוצא לחופש או עסוק בנושאים אחרים, הוא יכול להיות רגוע ולדעת שהמשימה תתבצע כמו שצריך.

 

יסודיות: סדר וארגון הם חלק מרשימת היכולות שמאפיינת אנשים יסודיים, כאלה ששמים לב לפרטים ומנהלים את המשימות שלהם בצורה יעילה וברורה. תאמרו שהמנהל שלכם אולי יעיד עליכם כאנשים מסודרים ויסודיים, כי לרוב הוא ידע לתת לכם פידבק על ביצוע יסודי של משימות שקיבלתם. תוכלו אפילו להשתמש כדוגמה בחפיפה שהעברתם לעובד שהחליף אתכם בתפקיד, שזו הרי משימה לכל דבר.

 

יחסי אנוש טובים: תכונה שיכול להעיד עליה רק אדם שהכיר אתכם לאורך זמן, היא התכונה שמתארת אתכם כאנשים עם יכולת לתקשר בצורה מעולה עם קהלי יעד שונים, ליצור קשרים חברתיים ולהתנהל בצורה נעימה עם עובדים ומנהלים. וכדי להסביר למה המנהל שלכם יתאר אתכם ככאלה, אתם יכולים להעיד על המעגל החברתי שיצרתם לעצמכם בעבודה, או על מקרים בהם קיבלתם לידיכם טיפול בלקוח חשוב במיוחד.

 

אמינות: תכונה חזקה מאוד, שגם עליה יכול להעיד אדם שעבדתם מולו תקופה מסוימת, ורכשתם את אמונו במהלך יחסי העבודה שלכם. ואיך תוכלו להציג זאת? ספרו כי בשלב מסוים של הוותק שלכם בעבודה, המנהל שלכם הבין שהוא יכול לשתף אתכם בנושאים רגישים כמו פיטורים צפויים והיערכות לקראתם, או בפרויקטים דיסקרטיים, מתוך ידיעה שתשמרו את המידע אצלכם ולא תפיצו אותו ברחבי החברה.

 

מקצועיות: אם הצטיירתם בחברה כאנשים מקצועיים, כאלה ששולטים בחומר ויודעים להסביר אותו היטב לעובדי החברה או אפילו לאנשים מבחוץ - תוכלו לומר שהמנהל שלכם יעיד על רמת מקצועיות גבוהה שהגעתם אליה עם השנים, והשתמשו במקרים האלה כדוגמה. כך תוכלו להציג את עצמיכם כעובדים שהכירו לעומק את הארגון שהם עבדו בו ואת תחום הפעילות שלו.

 

בכל מקרה, זכרו שהתשובה צריכה לשקף אתכם באמת והיא תמשיך לייצג אתכם במידה ותתקבלו למשרה. השתמשו תמיד בסיפור מקרה קצר שיתאר את התכונה הזו, ודברו על המנהל הקודם שלכם בחיוך ובביטחון. מועמדים שיודעים שהמעסיק שלהם יעיד עליהם דברים טובים, הם מועמדים שבנו לעצמם שם טוב ושמרו אתו על יחסים תקינים, כך שהם יכולים להיות רגועים בכל הקשור להמלצות שייתן עליהם.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה, גיוס וקריירה באתר AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים