שתף קטע נבחר

נכון או לא נכון? 7 דברים שסיפרו לכם על גבינה צהובה

אין כמו טוסט חם עם גבינה צהובה מעורר תיאבון וחשק. יחד עם זאת, לצד הטעם לעיתים הגבינה הצהובה האהובה כל כך מעוררת אצלנו מחשבות על כולסטרול ושומן. אז מהן העובדות ? באנו לעשות לכם סדר בדרך לפרוסת העמק הבאה שלכם

הנחה 1: גבינה צהובה מכילה המון כולסטרול

העובדות האמיתיות: תכולת הכולסטרול במנה של 100 גרם עוף דומה לזו של 100 גרם גבינה צהובה 28% שומן, אבל כשאוכלים עוף אוכלים מנה הגדולה מ-100 גרם וכשאוכלים גבינה צהובה צורכים פרוסה -שתיים שמשקלן רבע עד מחצית מכך ולכן מנת צריכה של גבינה צהובה איננה מכילה הרבה כולסטרול.

 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)

הנחה 2: גבינה צהובה מכילה המון שומן

העובדות האמיתיות: השומן שבגבינה הוא השומן הטבעי של החלב. פרוסה של גבינה צהובה 28% מכילה את אותה כמות שומן כמו בכוס חלב. מי שמחפש פתרונות מופחתי שומן או שסופר קלוריות ישמח מן הסתם לשמוע שהוא יכול ליהנות מגבינת עמק באחוזי שומן נמוכים: 5%, 9% ו- 15% כשפרוסת עמק 5% מכילה פחות מ- 50 קלוריות!

 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

הנחה 3: מי שרגיש ללקטוז צריך לוותר על מוצרי חלב בכלל כולל על גבינה צהובה

העובדות האמיתיות: במצב של רגישות ללקטוז קיים סיכון מוגבר לחסר בסידן בשל הוויתור על מוצרי חלב שלא בהכרח, למעשה, זה תלוי מוצר. גבינה צהובה היא פתרון מצוין כיוון שהיא עשירה במיוחד בסידן (מכילה כ 700 מ"ג סידן ל-100 גרם) ומכילה כמות אפסית של לקטוז (כ-0.2 גרם ל 100 גרם בעוד חלב מכיל פי 25) כתוצאה מתהליך הייצור המסורתי שלה. שילוב גבינה צהובה בתפריט לרגישים ללקטוז יכול למזער את הסיכון שבחסר התזונתי לסידן.

 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
  

הנחה 4: אין קשר בין אכילת גבינה צהובה לאיכות השינה

העובדות האמיתיות: אחת מחומצות האמינו בגבינה הצהובה עמק של תנובה - טריפטופן – דווקא נמצאה בניסויים כמפחיתה לחצים ומעודדת שינה.

 

במחקר של מועצת הגבינה הבריטית נתנו ל-200 מתנדבים לאכול 20 גרם גבינה לפני השינה. 72% ישנו שינה סדירה, 67% זכרו חלומות מאותו לילה ולאף אחד מהם לא היו סיוטי לילה. שינה נעימה ובתיאבון.

 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

הנחה 5: גבינה צהובה לא מתאימה כקינוח

העובדות האמיתיות: גבינה צהובה עשירה מאד בסידן העושה רה-מינרליזציה לשן. במחקרים נמצא שאכילת גבינה צהובה בתום ארוחה תורמת להפחתת הסיכון לעששת. הצרפתים לא טועים כשבוחרים לאכול גבינה בתום הארוחה.

 

הנחה 6: גבינה צהובה איננה מקור לוויטמין B12

העובדות האמיתיות: רבים קושרים חלב ומוצריו לחלבון וסידן אך מעטים מודעים לכך שחלב מכיל באופן טבעי כמות משמעותית של ויטמין B12. כוס חלב מכילה כ 60% מהתצרוכת היומית של הוויטמין לילד. לייצור של פרוסה אחת של גבינה צהובה נדרשת כוס וחצי חלב ועל כן גבינה צהובה עשירה לא רק בחלבון וסידן אלא גם בוויטמין חשוב זה, בנוסף לוויטמינים נוספים הקיימים באופן טבעי בחלב.

 

הנחה 7: הסידן שבגבינה נהרס בחום

עובדה: גבינה צהובה היא אחד מהמזונות העשיר ביותר בסידן ויש לזה חשיבות מיוחדת לאור העובדה ש 80% מילדים ישראל סובלים מחסר תזונתי של סידן (סקר מב"ת צעיר, משה"ב). לשמחתנו הסידן איננו נהרס בחום ולכן ניתן ליהנות מתכולת הסידן הגבוהה גם בפשטידה , טוסט או כל מאכל אהוב אחר.

 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבינה צהובה - לא מה שחשבתם
מומלצים