שתף קטע נבחר

"בנק הפועלים פעל בחוסר שקיפות ובניגוד להוראות הפיקוח"

המפקחת על הבנקים חדוה בר פרסמה את תמצית דו"ח הבדיקה על טיפול הפועלים בתלונה על הטרדה מינית מצד המנכ"ל לשעבר קינן. בדו"ח נקבע כי פרופ' דפנה שורץ לא תוכל להמשיך לשמש כיו"ר ועדת הביקורת של הבנק, אלא כדירקטורית בלבד

יש להדיח את יו"ר ועדת הביקורת של בנק הפועלים, דפנה שורץ, מתפקידה - כך קבע היום (ג') הפיקוח על הבנקים בדו"ח שערך בנוגע לטיפול בתלונה על הטרדה מינית מצד מנכ"ל הבנק לשעבר ציון קינן.

 

בנק הפועלים: המנכ"ל, המתלוננת והסכם השתיקה

ההסבר לפיצוי העובדת שהתלוננה: "עבדה בקור מקפיא ללא קהילה יהודית"

 

על פי הדו"ח, הליך הבדיקה שביצע הבנק "לא היה שקוף, ללא אתגור, בקרה ופיקוח מספקים ובוצע באופן שאינו הולם את הוראות הפיקוח על הבנקים וכללי ממשל תאגידי תקין". החלק האופרטיבי של הדו"ח מתייחס לנושאי משרות בבנק, ומגלגל את רוב האחריות לפתחה של יו"ר ועדת הביקורת פרופ' דפנה שורץ, שעל פי הדו"ח אינה יכולה להמשיך בתפקידה.

חדוה בר, המפקחת על הבנקים (צילום: רון קדמי) (צילום: רון קדמי)
חדוה בר, המפקחת על הבנקים(צילום: רון קדמי)
 

על פי הדו"ח, שורץ היתה צריכה לטפל בתלונה אחרת. בדו"ח צוין כי אף ששורץ עודכנה בנושא על ידי היו"ר לשעבר, יאיר סרוסי, היא לא ביקשה ממנו לכנס דיון מיוחד בדירקטוריון בנושא, ולא כינסה דיון בנושא בוועדת הביקורת בראשותה. מחברי הדו"ח מציינים כי למרות ששורץ אינה יכולה להמשיך לשמש כיו"ר ועדת הביקורת, היא יכולה להמשיך לשמש כדירקטורית בבנק.

 

שורץ, פרופ' לכלכלה באוניברסיטת בן גוריון, מכהנת בדירקטוריון הבנק מאפריל 2012. בנוסף לתפקידה כיו"ר ועדת הביקורת היא חברה בוועדות דירקטוריון שונות כמו ועדת תגמול, ועדת עסקאות עם אנשים קשורים והוועדה לבחינת התנהלות הבנק עם קבוצת אי.די.בי.

 

בנוגע ליו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי שעזב את תפקידו, על רקע הפרשה, קבע הפיקוח על הבנקים כי "הואיל והוא סיים את תפקידו בבנק לא נמצא מקום לנקוט נגדו הליכים נוספים".

 

בנובמבר בשנה שעבר נחשף בערוץ 2 כי עובדת בכירה בבנק שניהלה מו"מ על פרישתה, טענה כי ציון קינן, מנכ"ל הבנק לשעבר תקף אותה בעת נסיעת עסקים לקזחסטן ב-2006. הבנק קטע את המו"מ עמה והעביר את הנושא לבדיקת נשיא בית הדין הארצי לעבודה לשעבר, השופט בדימוס סטיב אדלר. בתום הבדיקה הגיע אדלר למסקנה שאין ראיות להטרדה מינית, אך המליץ לבנק להעניק לעובדת פיצויים מוגדלים של כ-6 מיליון שקל. הפיצוי נומק בתנאים הקשים שבהם עבדה מטעם הבנק בקזחסטן "שיש בה קור מקפיא בחורף ואין בה קהילה ישראלית או יהודית".

ציון קינן, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ציון קינן, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים(צילום: מוטי קמחי)
 

תגובת יאיר סרוסי, לשעבר יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים, לדו"ח בנק ישראל: "נושא הטענה על ההטרדה טופל בקפדנות וברגישות תוך שנעזרתי ביועצים משפטיים ונועצתי עם יושבת ראש ועדת הביקורת. מתוך חשש ממשי להדלפת פרטי הבדיקה, פעלתי על בסיס ייעוץ משפטי על פיו אין לדווח על הנושא לדירקטוריון כל עוד לא התבררו העובדות וזאת בכדי למנוע פגיעה בצנעת הפרט של המתלוננת ושל המנכ"ל.

 

עוד כתב סרוסי: "אבקש להדגיש כי הצטרפתי לבנק הפועלים שלוש שנים לאחר המקרה המדובר בקזחסטן וכי לא היה לי כל עניין אישי הנוגע למנכ"ל, שכבר הודיע קודם לכן על סיום תפקידו. פעלתי בעניין בתום לב ומתוך ראיית טובת הבנק לנגד עיניי".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים