שתף קטע נבחר

10 רעיונות לפעילות עם הילדים בבית

מחפשים מה לעשות עם הקטנטנים כשבחוץ כבר קר ופחות נעים להסתובב? קצת יצירתיות ורצון טוב יעבירו לכם כמה שעות מהנות עם תינוק מחויך במיוחד

אמנם נראה שהחורף עוד לא ממש הגיע אבל אחר הצהריים כבר קר אנו מוצאים את עצמינו בוחרים להישאר בבית המחומם ופחות יוצאים לפעילויות בחוץ. איך נעסיק את תינוקנו בצורה הטובה ביותר מבלי לצאת מהבית הנה רשימה של עשר המלצות לפעילות מהנות במיוחד שגם יתנו לכם רעיונות נחמדים שיעבירו את הזמן וגם יחזקו וישכללו את מכלול המיומנות הדרושות להתפתחות תקינה אצל התינוקות.

 

1. נתחיל במשחקים שאפשר להכין בבית - לפני שרצים להוציא כסף על משחקים לתינוקות אפשר להכין הרבה בעצמנו ממוצרים מאוד פשוטים. למשל לקחת קופסת קפה ריקה עם מכסה רך, לחורר חור במכסה ולהכניס אליה מקלות צבעוניים וכדורי צמר או פקקים, וכך לשחק עם הפעוט ולתרגל אתו הכנסה והוצאה.

 

2. משחקי תחושה: כל המערכת הסנסומוטורית מתפתחת אצל התינוק בעוצמות גבוהות ואנחנו רוצים לחשוף אותו לכמה שיותר מרקמים ותחושות, כדי להכיר לו את גופו וללמד אותו לא להירתע ממגעים ותחושות שהוא לא מכיר. כך גם נכין אותו לשינויים שעוד יקרו בהמשך החיים.

 

האמבטיה היא עולם שלם של משחקי תחושה. אפשר לקנות כמה סוגים של ספוגים במרקם רך יותר ומחוספס יותר ולהעביר אותם לאורך כל הגוף, תוך כדי אמירת שמות איברי הגוף שבהם נוגעים. למרוח קצף על הגוף ולצייר איתו על האמבטיה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

3. המטבח הוא עולם שלם נוסף של תחושות עם חשיפה למרקמים וטעמים. אמנם נכנס יותר לכלוך אבל מצד שני אפשר להשתעשע עם צבעים ומרקמים שונים ולנסות לאכול אוכל בידיים (תלוי בגיל הפעוט). לדוגמה: לישת בצק והכנת עוגיות או סחיטת תפוזים. בכל אחת מהפעילויות הללו אנו משלבים הנאה עם חשיפה למרקמים, פעולות מוטוריות ועוד.

 

אחת ולתמיד - כך תלבישו את הילדים בדצמבר

 

4. תרגלו התעמלות עם התינוק, כך שהוא מהווה בעצם תחליף למשקולות. ניתן לעשות תרגילים נהדרים ומחזקים עם התינוק ולהשיג מכך תוצאה כפולה - גם חיזוק וגם הנאה שכתוצאה מהתזוזות גם מחזק את מערכת שיווי המשקל של הילד ותזכו להרבה חיוכים מאושרים.

 

לדוגמא: החזיקו אותו עם הגב אליכם כשאתם עומדים בפיסוק רוחב אגן ועשו עשרה סקוטים. לאחר מכן עשו עשר ניעות לצדדים שכל פעם אתם מזיזים את התינוק מצד לצד. סובבו את התינוק עם הפנים אליכם והרימו והורידו אותו למעלה ולמטה עשר פעמים, ואחר כך הוסיפו תרגיל ליד אחורית והרחיקי אותן ממכם עשר פעמים כיפוף היד קדימה ויישורה.

 

5. תנועה וריקודים בבית: שימו מוזיקה שאתם אוהבים וריקדו עם תינוקכם, כך שכל פעם אתם מחליפים לו תנוחה. פעם נמר על העץ, בטן לבטן, פנים החוצה, בערסול. וכל פעם תשנו את הכיוון שאליו אתם רוקדים כדי להכיר לו גם את מערכת מודעות הגוף האחורית והצדית - הליכה אחורה והצידה.

 

אפשר לרקוד גם בזחילה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפשר לרקוד גם בזחילה(צילום: shutterstock)

 

6. הכינו בקבוקי מים צבעונים והפכו אותם למשחק. כדאי לקנות כמה בקבוקים קטנים של מים מינרלים לקשט אותם על ידי הכנסת חרוזים/צדפים/נצנצים/מים עם צבע מאכל עד שהבקבוק יהפוך לרעשן או מעודד זחילה שאפשר ליהנות מהצבעוניות שלו ולגלגל אותו על הריצפה, רק שימו לב שהבקבוק סגור טוב. עם גדולים יותר אפשר לשחק גם באולינג בבית.

 

7. להפוך את הבית ולסדר מסלול מכשולים של כריות ומזרונים. הבית יהפוך לג'ימבורי קטן והתינוק יוכל להתרגש מחדש. אם הוא כבר זוחל הוא יוכל לזחול בתוך מנהרה, מעל או מתחת לחישוק, יעלה על הספה ויזחל מתחתיה.

 

זו הדרך לגלות אם הילד שלכם ימני או שמאלי

 

8. בועות סבון: זה תמיד משחק שתינוקות פעוטות וילדים אוהבים בכל גיל. עם תינוקות כדאי להגיש להם כל פעם בועה אחת שיפוצצו וכך ימקדו קשר עין-מוח-יד. עם גדולים יותר אפשר לשחק בגשם של בועות ולפוצץ כל פעם עם איבר אחר. הבועות סבון תמיד מכניסות שמחה לבבית. ואם זה מלכלך אפשר לשחק איתן גם באמבטיה.

 

9. הכינו משטחים שונים שיהיו בבית שהתינוק יוכל לשכב עליהם בחורף, למשל חברו משטח פצפצים ועליו חברו בד מפרווה ואליו בד דמוי שטיח, וכך הוא יוכל לגעת בכל משטח עם אצבעותיו בזמן שהוא מתרגל זמן בטן בלי להשתעמם.

 

10. הביאו לסלון כדורי ים בכל מיני צבעים ותרגלו משחק ותנועה.

 

הכותבת היא מאבחנת ומטפלת בתינוקות בשיטת ורדי ומורה למחול לגיל הרך

עוד דרך לבלות עם תינוקות בחדר סגור: 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יש מספיק דברים בבית כדי להפעיל את הילד
צילום: shutterstock
מומלצים