שתף קטע נבחר

האפליקציה שתגרום לכם לראות את חצי הכוס המלאה של החיים

ניהול "יומן תודה" - שבו הוא רשם כל יום התרחשויות חיוביות בחייו, סייע לערן פריגת לצלוח את המשבר שאליו נקלע בעקבות פיטוריו. "יש לנו נטייה להתמקד ברע ולהזניח את הטוב", אומר איש ההייטק - שפיתח אפליקציה חינמית שתעזור גם לאחרים להתמקד בצד החיובי של החיים, "הפיתוח עוזר לעקוב אחר הדברים הטובים ולזכור אותם"

 


אסיר תודה: כשהיה בן 44, מצא עצמו ערן פריגת לראשונה בחייו מחוסר עבודה. חברת ההייטק שבה עבד כמנהל הבכיר עברה רה-ארגון, המשרה שמילא פריגת קוצצה, והוא נותר ללא תעסוקה ומקור פרנסה. במקום לשקוע בדכדוך, ניסה איש ההייטק להפיק את המרב מהמשבר אליו נקלע – או במילים אחרות ליצור מהלימונים שזימנו לו החיים לימונדה.

 

עוד בנושא:

הדרך אל האושר: קווים לדמותה של הפסיכולוגיה החיובית

מהי פסיכולוגיה חיובית - ואיך היא עשויה לעזור לכם

מה גורם לנו להיות פסימים - ואיך נהפוך לאופטימים?

 

במהלך תקופת המשבר ניהל פריגת "יומן תודה" – מחברת שבה הוא תיעד באופן יום יומי שלושה דברים טובים שקרו לו ושעליהם הוא צריך להכיר תודה. ניהול היומן סייע לפריגת להתמקד בדברים החיוביים שהתרחשו בחייו ולצלוח את התקופה הקשה שאליה נקלע.

 

בעקבות החוויה, פיתח פריגת את האפליקציה "Positvt" – יומן הכרת תודה דיגיטלי שבעזרתו יכולים המשתמשים לתעד ולעקוב אחר ההתרחשויות החיוביות בחייהם.

 

 

להתמקד בחיובי - צילום מסך של האפליקציה ( ) ( )
להתמקד בחיובי - צילום מסך של האפליקציה

"יומן התודה הוא כלי מאוד יעיל בשירות הפסיכולוגיה החיובית", מסביר פריגת, "הכרת התודה עוזרת לנו להתמקד בדברים הטובים והשמחים שקורים לנו בחיים. להסתכלות על חצי הכוס המלאה יש השפעה מאוד חיובית על החיים. יש אינספור מחקרים שמראים שאנשים אופטימיים הם אנשים בריאים ומאושרים יותר. תוחלת החיים שלהם היא ארוכה יותר, איכות החיים שלהם היא רבה יותר והם מצליחים בחיים יותר מאשר אנשים פסימיים. החיים שלי מאוד השתפרו כתוצאה מהפרקטיקה הזו".

 

"יש לנו נטייה להתעמק בקושי ולהזניח את החיובי"

פריגת מתאר כי ההתמקדות בחיובי סייעה לו להתגבר על המהמורות שנקרו בדרכו: "יש לבני אדם נטייה להתעמק בקושי ובצד הסיזיפי של חיינו ולהזניח את הטוב. כשעיינתי ביומן נזכרתי בכל הדברים החיוביים שקרו לי בחיים. ציינתי שם דברים שיכולים להיראות טריויאליים – בילוי עם הילדים, פעילות גופנית שעשיתי, ריאיון עבודה מוצלח – העלאת ההתרחשויות הללו על הדף נותנת להן תוקף אחר. הן מקבלות משמעות רבה יותר. בעזרת היומן נזכרים שלא הכל שלילי בחיים. לכולנו יש הרבה מאוד דברים שאנחנו צריכים להודות עליהם. רציתי למצוא דרך לעזור גם לאחרים ליישם את הטכניקה הזו".

 

"היומן מזכיר שלא הכל שלילי בחיים" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"היומן מזכיר שלא הכל שלילי בחיים"(צילום: shutterstock)

בעזרת האפליקציה שפיתח פריגת ללא מטרות רווח, יכולים המשתמשים לציין את ההתרחשויות החיוביות של חייהם ולעקוב אחר הפעילות הגופנית שהם מבצעים, המטרות שהציבו לעצמם, משקל הגוף ומשך השינה שלהם. "האפליקציה עוזרת למשתמשים לנהל יומן תודה בצורה נוחה יותר ולעקוב אחר הדברים המשמחים באופן קל יותר. המטרה היא לא ליצור יומן אוטופי. אני אדם מציאותי. לא תמיד הכל ורוד. צריך ללמוד מהרע ולדעת להכיל אותו, אבל לא לשכוח להתמקד גם בטוב. הרבה אנשים מזניחים זאת".

 

פריגת מתאר כי מאחורי פיתוח האפליקציה לא עמדו שיקולים מסחריים: "זה משהו שהחלטתי לעשות כדי לעזור לאנשים. האפליקציה זמינה להורדה בחינם. יש ליישומון כבר לא מעט הורדת, כולל ממקומות אקזוטיים כמו פקיסטן, והתגובות הן מאוד חיוביות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך של אפליקציית יומן התודה
מפתח האפליקציה ערן פריגת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים