שתף קטע נבחר

6 דברים שלמדנו על סקס ב-2017

מחקרים שפורסמו השנה ניסו להבין איך סקס עוזר לנו להיפתח רגשית, איזו השפעה פיזית יש לפעילות המינית על הבריאות שלנו, ועד כמה הבחירה להתגרש קשורה בגנטיקה שלנו. סוגרים שנה

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

2017 הייתה שנה מלאה במחקרים מעניינים בכל תחומי החיים, ובמיוחד בתחום הסקס. חוקרים מרחבי העולם ניסו להבין איך סקס עוזר לנו להיפתח רגשית; איזו השפעה פיזית יש לפעילות המינית על הבריאות שלנו ועל העבודה שלנו; האם ניתן לנבא את הסיכוי שלנו להתגרש; האם מונוגמיה היא עניין חברתי או גנטי ועוד. פתחתי לכם את התיאבון? מצוין. להלן ששת המחקרים המעניינים ביותר שיצאו השנה:

 

1. סקס עוזר להיפתח רגשית בפני זרים

המחקר הזה פורסם במרץ האחרון, ואחראית עליו חוקרת ישראלית בשם פרופסור גורית בירנבוים, מבית הספר "ברוך איבצ'ר" לפסיכולוגיה בהרצליה. המחקר של גורית מצא שפעילות מינית עוזרת לנו להיפתח רגשית במערכות יחסים, ובמיוחד מול אדם זר שאנחנו לא כל כך מכירים. מסתבר שמספיק רק לחשוב על סקס בשביל להיפתח, לדבר ולתקשר, ומכאן שיש קשר בין המערכת המינית למערכת ההיקשרויות שלנו.

 

"המחקר נועד לבדוק האם המערכת המינית שבמקור הפונקציה שלה היא רבייה, מעודדת לא רק העברה גנטית לדורות הבאים, אלא גם יצירת קשר רגשי", מסבירה גורית בראיון ל-ynet. "אחת התיאוריות שלי אומרת שהמערכת הרגשית ומערכת ההתקשרות תפסו 'טרמפ' על המערכת המינית, כך שסקס שבמקור היה רק לצורכי רבייה, משמש בעצם גם כדי לתגבר את הצרכים הרגשיים ואת האינטימיות בין שני אנשים שמקיימים יחסי מין. גילינו במחקר שהעוררות המינית אשר מובילה למשיכה מינית, מתירה את הלשון שלנו, כלומר גורמת לנו לדבר יותר על עצמינו, וכתוצאה מכך, אנחנו גם ניצור קשר יותר עמוק עם אותו אדם".

פרופסור גורית בירנבוים. "מספיק לחשוב על סקס בשביל להיפתח" (צילום: גדי דגון) (צילום: גדי דגון)
פרופסור גורית בירנבוים. "מספיק לחשוב על סקס בשביל להיפתח"(צילום: גדי דגון)
 

2. עושה סקס באופן קבוע? המערכת החיסונית שלך חזקה יותר

מחקר שיצא השנה מצא שנשים שפעילות מינית נהנות ממערכת חיסונית חזקה, לאורך כל מעגל הביוץ. המחקר הראה שפעילות מינית יכולה לנבא את חוזק מערכת החיסונית של אישה, בהתאם לתקופה שהיא נמצאת בה בחודש מבחינת מחזוריות הפוריות שלה. הם מצאו שבתקופה שנשים לא מבייצות או פוריות, המערכת החיסונית שלהן חזקה יותר, ובתקופות שהן מבייצות, היא נחלשת על מנת לאפשר לגוף להיקלט.

 

3. רוצים לבוא לעבודה מאושרים? תעשו יותר סקס

מחקר שפורסם במרץ 2017 מצא שזוגות שמקיימים יחסי מין בבית היו מאושרים יותר למחרת בעבודה, ואף עבדו טוב ופרודוקטיבי יותר. מאידך, בתקופות לחוצות יותר בעבודה אנשים עושים פחות סקס. יש פה מערכת יחסים דו-צדדית, כשאחד משפיע על השני. אני אומרת: אל תביאו את העבודה הביתה, ותיהנו מחיי סקס מענגים יותר.

 

 

4. הסיכוי שלנו להתגרש יכול להיות קשור לגנים

במחקר זה חקרו אנשים מאומצים, ומצאו שדפוסי הנישואים והגירושים שלהם קשורים גנטית להורים ולאחים הביולוגיים שלהם, ולא למשפחה המאמצת. כלומר, התורשה ניצחה הפעם את השפעת הסביבה. זה עדיין לא אומר שיש דבר כזה "גן גירושים", אבל זה כן מראה שלגנים שלנו יש השפעה ניכרת על מבנה האישיות שלנו, ולכן יכול להיות גם שגירושים זה דבר שעובר בתורשה.

 

5. יש הבדל מוחי בין מונוגמיים לפוליאמוריים

מחקר שפורסם בנובמבר 2017 בחן שתי קבוצות מיקוד, האחת של אנשים שהצהירו על עצמם שהם מונוגמיים באופיים, והשנייה של אנשים פוליאמוריים. לנבדקים בכל קבוצה הראו תמונות רומנטיות, ובחנו את ההבדלים בתגובות שלהם. בזמן הצפייה בתמונות הרומנטיות, הקבוצה המונוגמית אופיינה בפעילות יתר באזורים מסוימים במוח. לעומת זאת, כשהראו להם תמונות בעלות אופי מיני, שתי הקבוצות הביעו את אותו העניין. מכאן שההבדל היחיד שנמצא הוא בדרך שבה הקבוצות הללו תופשות מושגים כמו רומנטיקה, אהבה וזוגיות.

 

6. אמריקאים עושים היום פחות סקס מלפני 25 שנה

המחקר הזה גילה שאמריקאים בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 עשו יותר סקס מאמריקאים ב-2017. החוקרים לא ממש בטוחים על סיבה ספציפית למחדל הזה, אבל הם כן משערים שזה קשור בשינויים בדפוסי הזוגיות, בהשפעה של הטכנולוגיה על החיים שלנו, שינויים תזונתיים, איכות הסביבה, תרופות ועוד פרמטרים שמאפיינים את החיים החדשים של אחרי שנות האלפיים.

 

שנה טובה לכולם!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
עוזר לכם לתקשר עם זרים. סקס
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים