שתף קטע נבחר

המאבק הצליח: תוקן העוול שנעשה לקצין צה"ל לשעבר שתויג כ"רוסי"

משרד הפנים גרם עוגמת נפש ללאוניד וינשטיין כשרשם אותו כ"נוצרי" ו"רוסי", וליאוניד - שעלה לארץ ב-1990 ועבר ברית מילה, יצא למאבק. המשרד חזר בו, אך סירב להתנצל: "הם ניסו להוריד אותי מזה. אני מרגיש תחושת סיפוק". רשות האוכלוסין וההגירה: "נרשם כ'רוסי' בידיעת הוריו ובחתימתם"

אחרי עוגמת הנפש שנגרמה ללאוניד וינשטיין במשרד הפנים, שרשם אותו במסמך רשמי כנוצרי ורוסי, המשרד חזר בו ושינה את סעיפי הדת והלאום – אך סירב להתנצל. מחרתיים (יום ג') בכנסת תדון ועדת העלייה והקליטה בנושא.

 

לפני כשבועיים פורסם ב-ynet כי וינשטיין, שעלה לארץ עם הוריו לפני 27 שנה מאוזבקיסטן ושירת כקצין רפואה בצה"ל, פנה למשרד הפנים לעדכון פרטים במרשם האוכלוסין. אלא שלתדהמתו, במסמך שהונפק לו צוין כי הוא משתייך ללאום "רוסי" ולדת הנוצרית. "זאת תחושת עלבון", אמר וינשטיין ל-ynet. לאחר שביקש הסברים לנכתב במסמך השיבה לדבריו הפקידה במשרד הפנים: "ככה אומרים לנו לרשום עכשיו, חייבים לרשום דת ולאום לכולם".

 

ליאוניד וינשטיין  ()
ליאוניד וינשטיין

וינשטיין החליט שהוא יוצא למאבק בנושא, ובשבוע שעבר העקשנות השתלמה ומשרד הפנים את סעיפי הדת והלאום לכוכביות. "כשנפגשתי איתם פעם נוספת לאחר הכתבה הייתה פגישת 'כסת"וח' כדי לנסות להוריד אותי מזה, וניסיון כביכול להגיד לי שאני חתמתי על מסמכים ואני צריך להוכיח אחרת. אמרתי לה 'סליחה, אין דבר כזה'. הם צריכים להוכיח את זה, לא אני".

 

"אחרי זה הם התקשרו אליי ואמרו שקודם כל הם מורידים את ה'נוצרי', כי באמת אף אחד לא הביא להם תעודת התנצרות ושום מסמך אחר. למחרת גם החליטו להוריד את ה'רוסי'. בפגישה הזו נאמר לי כי היה נוהל לא כתוב שכל מי שעלה מ 15 המדינות מברית המועצות, שאמו אינה יהודיה ואביו כן והגיע מתוקף חוק השבות, יירשם כ'רוסי' בלאום, וזה לא משנה אם נולדת בלטביה, אוקראינה או אזרבייג'אן. זה נובע או מבורות או מגזענות".

 

מאבקו של וינשטיין התחיל בפייסבוק כשרשם פוסט בו העלה את כעסו כלפי משרד הפנים. המשך המאבק היה באמצעות ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו), ששלחה מכתב למנכ"ל רשות האוכלוסיה וההגירה, שלמה מור יוסף.

 

לאחר שהצליח במאבק סיפר וינשטיין: "אני מרגיש תחושת סיפוק, אבל יש עוד מקרים אחרים שדומים לסיפור שלי ולכן יש גם ועדה בכנסת בנושא". ח"כ מלינובסקי אמרה כי "המקרה הפרטני של לאוניד מצביע על כשל מערכתי חמור במשרד הפנים הדורש טיפול מיידי. נטל ההוכחה צריך להיות על הממסד ולא על האזרח".

 

 

ברשות האוכלוסין וההגירה הגיבו למקרה: "ככלל, על פי פסיקת בית המשפט בישראל לא קיימת הגדרת לאום של 'ישראלי' ועל כן ליהודים נרשם לאום יהודי, לערבים (מוסלמים או

נוצרים) נרשם לאום ערבי ולאחרים נרשם לאום מדינת המוצא כלאום. נבהיר כי בהתאם לחוק, כל רישום נעשה על פי מסמכים ותיעוד".

 

"מבלי לפגוע בצנעת הפרט, הפונה לאוניד ויינשטיין נרשם עם עלייתו לישראל בשנת 1990 תחת הלאום 'רוסי' בידיעתם הוריו ובחתימתם. מאז ועד היום, לא בוצע כל שינוי בנתונים

אלה. נבהיר כי מדובר במקרה מתוך מאות אלפי מקרים מאז שנות ה-90. אם למר ויינשטיין יש השגות בנושא האישי שלו, הוא מוזמן לפנות אלינו במישרין וטענותיו תיבדקנה לגופו של עניין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים