שתף קטע נבחר

בית המשפט מגן על השוטר החונק

שלוש שנים אחרי שתועד שוטר חונק למוות את תושב סטייטן איילנד אריק גארנר, מסרב בית המשפט לחשוף פרטים

בית המשפט לערעורים במדינת ניו יורק דחה בקשה לקבלת מידע בנוגע להפרות משמעת של השוטר דניאל פנטלאו, מי שחנק את אריק גארנר למוות באירוע שהתרחש בסטייטן איילנד ב-2014 והיווה חלק משמעותי ביצירת התנועה ‘בלאק לייבס מאטר’. בית המשפט לערעורים דחה את הבקשה של ארגון Legal Aid Society, מבלי לתת נימוקים. הערעור הוגש על ידי הארגון כדי לקבל את ההיסטוריה של פנטלאו ולראות אילו הפרות משמעת ואחרות רשומות בתיק שלו. פנטלאו חנק את גרנר לאחר שזה התנגד (בצורה לא אלימה) למעצרו בעקבות מכירת סיגריות בודדות, מחוץ למכולת שלו בסטייטן איילנד. גארנר חזר ואמר שהוא אינו יכול לנשום, לאחר מכן התגלה שהוא סבל מאסטמה, אך פנטלאו לא שיחרר את אחיזתו ולאחר כמה דקות גרנר מת.

 

במכון המשפטי לחקירת נסיבות המוות נקבע לאחר מכן שמותו של גרנר היה רצח כתוצאה מחניקה. "החלטת בית המשפט מצערת אבל לא מפתיעה בהתחשב במעט שאנחנו יודעים על התיק של פנטלאו, מהפרטים שהודלפו בתחילת השנה", אמרה סינתיה קונטי-קוק, עורכת הדין שטיפלה במקרה מטעם הארגון, "אנחנו מנהלים תביעות דומות בכמה מקרים אחרים ומאמינים שלפחות באחד מהם בית המשפט יחייב את עיריית ניו יורק למסור לנו את תיק המשמעת". מוקדם יותר השנה פרסם האתר ThinkProgress חלקים מרשימת התלונות הציבוריות נגד השוטר פנטלאו, שכללו שבע תלונות שהגישו כ-14 מתלוננים. דובר מטעם בית המשפט סירב להגיב על ההחלטה. מטעם העירייה, נמסר שהם מחוייבים לחוק זכויות האזרח, שטוען בין היתר שאין לחשוף פרטים כלשהם לגבי שוטרים.

 

לחשוף פקודות שניתנו לשוטרים. גארנר ()
לחשוף פקודות שניתנו לשוטרים. גארנר

 

 

בתביעה טענו שהחוק נתון לפרשנות ושבמקרים כאלו יש מקום להציג לציבור את הפרטים הרלוונטיים. עוד טענו בתביעה שעד 2016, שוחררו עשרות תיקים של שוטרים לרשות הציבור ושהעירייה נותנת פירוש מחודש לחוק רק בגלל המקרה הספציפי הזה. "ההיפוך של העירייה בפרשנות של החוק חותרת תחת הניסיון של המשטרה לחדש את הקשר שלה עם השכונות", אומרת טינה לואנגו, עורכת דין נוספת מטעם הארגון, שמנהלת גם היא משפט דומה נגד עיריית ניו יורק,

 

במסגרתו היא דורשת לחשוף פקודות שניתנו לשוטרים. לטענתה של לואנגו, בגלל החוק אין לתושבים שום אפשרות לראות האם שוטרים שהפרו את החוק אכן קיבלו עונשים משמעתיים או לא, והדבר פוגע באמינות של המשטרה כולה בעיניי התושבים. מושל ניו יורק, אנדרו קוואמו, מסר שמבחינתו לכל עירייה יש היתר לפרש את החוק כראות עיניה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים