שתף קטע נבחר

"כשאני שותה אני הופך לאגרסיבי כלפי נשים"

זה קורה לו רק כשהוא שותה יותר מדי. האלכוהול מאפשר לחלק ששונא וזועם לצאת החוצה במילים בוטות ובהטרדות מילוליות. "כשאני שותה אני הופך להיות הדבר שאני הכי מפחד ממנו, קצת כמו אבא שלי". אימון אישי

"קיבלתי אתמול הודעה מבחורה שפגשתי בבר והייתי איתה אתמול בלילה, ומאז אני לא יודע מה לעשות עם עצמי", פתח אייל (השם האמיתי שמור במערכת) את פגישתנו. הוא אחז באייפון שלו, נכנס לוואטסאפ ובקול חלש ומלא בושה הקריא לי את ההודעה שקיבל מהבחורה. "מה שהיה אתמול לא היה בסדר!", היא כתבה לו. "תתבייש לך! ככה לא מתנהגים!". אייל הסתכל עליי בפרצוף מלא אשמה, ואמר "זה קורה לי רק שאני שותה, אני נהיה אגרסיבי ובוטה ואלים. אני שונא את עצמי על זה".

 

אייל הוא רווק מבוקש באמצע שנות השלושים לחייו. בחור שיוצא הרבה ומכיר המון אנשים, אך שום דבר לא סוחף אותו מעבר למספר שבועות בודדים. אייל לא מצליח להיקשר בגלל שלל סיבות, אבל הגדולה מכולן היא זאת שמביאה אותו להיות אגרסיבי ואף אלים מילולית לנשים. זה קורה לו רק כשהוא שותה יותר מדי. האלכוהול ממסך את שיקול דעתו, ומאפשר לחלק ששונא וזועם לצאת החוצה במילים בוטות ובהטרדות מילוליות. "זה כמו מפלצת שיוצאת ממני", הוא אומר בצער. "כשאני שותה אני הופך להיות הדבר שאני הכי מפחד ממנו, קצת כמו אבא שלי".

אני שונא את עצמי על זה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אני שונא את עצמי על זה(צילום: Shutterstock)
 

להפסיק לטאטא את הבעיה

קמפיין #MeToo שהושק באוקטובר האחרון העלה על פני השטח תופעה עמוקה, מזעזעת ועתיקת יומין, אשר חיה לא רק בין היכלי התהילה של הוליווד למסדרונות שלטון טראמפ. היא גם קיימת ברחוב, במקומות העבודה השונים, בפריפריה ובערים השונות, וממשיכה בנתונים סטטיסטיים קשים ביותר לפיהם 1 מכל 10 נשים סובלת מאלימות במשפחה ו-22% מהגברים במדינת ישראל סבורים כי זכותם להכריח את בת זוגם לקיים עימם יחסי מין בכל עת.

 

ההודעה שקיבל אייל ערערה את אמות הסיפים כי הוא הבין שהוא לא שונה מכל אותם גברים אגרסיביים, אלימים ותוקפניים שנשים ברחבי העולם מקדישות להם את הסטטוסים שלהן. לראשונה בחייו, אייל הבין שיש לו בעיה אמיתית, לא עוד משהו שאפשר לטאטא מתחת לשטיח הנרמול ולהתעלם ממנו.

 

 

אחרי שקילפנו את השכבות, גילינו שכאשר אייל מרגיש מאוים ופגיע, הוא מתמלא בכעס ובתחושה שלא רוצים אותו, שהוא דחוי. ואז הוא משתתק ומתרחק עד שאין יותר טעם להמשיך, והוא מסיים בכעס את הקשר. אך כשאותה חוויה רגשית מתרחשת בזמן שמחזור הדם שלו ספוג באלכוהול, הכעס משנה צורה והופך להתנהגות אגרסיבית, מקטינה ומשפילה, אשר נעשית כלפי אותה אישה שדחתה אותו.

 

ההכרה שיש בו את החלק הזה הייתה ההתחלה של הריפוי. הוא הבין שכל עוד אותה תחושת דחייה תמלא אותו בכעס וזעם, הוא לעולם יהיה שבוי של המפלצת הפנימית שקיימת בתוכו, מפלצת שתמיד מוצאת את דרכה החוצה עם האלכוהול. הוא הבין שגם בו, כמו בכולנו, יש חלקים אלימים שאם לא נלמד להכיר אותם ולשלוט בהם, הם ילכו ויתעצמו עד שיוציאו אותנו למלחמה אבודה שאין בה מנצחים, רק קורבנות. מעבר להבטחה שלא להתנהג כך יותר, אייל החליט שהוא מתחיל לנתב החוצה את התסכולים שהוא חש, מתחיל לדבר על דברים ומפסיק לטאטא את בעיותיו החוצה.

 

חמוטל לוי לשם היא מאמנת אישית ועסקית בנקודתיים - תהליכי זוגיות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
"זה כאילו שחיה בתוכי מפלצת"
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים