שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קארי מול בייגל: מתכוני המשפחות של רבע גמר 2 "השולחן המשפחתי של המדינה"

    מה מתחשק לכם - משהו אסייתי עם המון צבע וטעמים של המזרח או משהו ביתי וחם, אבל בגרסה משודרגת? קבלו את מתכוני הקארי הירוק של משפחת מתתיהו ואת הבייגל ההפוך של משפחת עימבר

    בשיתוף אסם

     

    פרגיות הודיות: קארי ירוק על אורז לבן

    מתכון של משפחת מתתיהו

     

    המרכיבים:

    2 פחיות חלב קוקוס

    2 כפות אבקת קארי

    4 שיני שום

    3 כפות שמן זית

    בצל

    3 גבעולים של בצל ירוק

    פלפל אדום

    פלפל ירוק

    כף ג'ינג'ר טרי כתוש

    חופן כוסברה

    חופן תרד

    חופן נענע

    4 כפות אפונה

    צ'ילי יבש

    400 גר' פרגית

    2 כוסות אורז לבן

    מלח

    פלפל

     (צילום: יריב כץ)
    (צילום: יריב כץ)

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הירקות, מקפיצים בשמן זית על המחבת לפי הסדר: בצל, גזרים, שום, פלפל אדום.
    2. מוסיפים את נתחי הפרגית ומקפיצים.
    3. מוסיפים למחבת את מחית הקארי, ג'ינג'ר, תרד, אפונה, נענע וצ'ילי ומערבבים היטב.
    4. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים עד שהרוטב אחיד, טועמים ומתקנים תיבול.
    5. מגישים מעל אורז לבן.

     

    בייגלה עם סלט עלים וגבינת חלומי

    מתכון של משפחת עימבר

     

    המרכיבים:

    2 ביצים

    ½ ק"ג קמח שמרים

    ½ ק"ג קמח מלא

    200 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

    600 מ"ל מים פושרים

    2 כפות סילאן

    קורט שומשום

    חופן זעתר טרי

    2 כפות גבינה בולגרית מעודנת 5%

    חופן מוצרלה

    200 גר' גבינת חלומי

    1 שקית לקט סלט

    עגבניות שרי בצבעים (כמה שאוהבים לסלט)

    לקישוט: בצל ירוק

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
       

    אופן ההכנה:

    1. מנפים את הקמח המלא במיקסר עם וו לישה.
    2. מכניסים 1/2 ק"ג קמח שמרים ו-1/2 ק"ג קמח מלא. מערבלים יחד עם מלח כ-5 דקות.
    3. מוסיפים סילאן, ביצים, חמאה ומים פושרים. מערבלים יחד 10 דקות על מהירות בינונית.
    4. נותנים לבצק להכפיל נפח, ואז מורידים אוויר בעזרת תפיחות על הבצק.
    5. חותכים מהבצק מכדורים של 50 גרם ומהם יוצרים נקניקים שאותם סוגרים לעיגול בצורה של בייגלה.
    6. מורחים ביצה ושומשום, אפשר גם זעתר או קצח.
    7. מחכים להכפלת נפח.
    8. אופים על חום גבוה של 220 מעלות בין 7-5 דקות, עד להזהבה.
    9. סלט עלים ועגבניות שרי עם חלומי
    10. חוצים עגבניות שרי בשלושה צבעים: ירוק צהוב ואדום לחצאים.
    11. מקפיצים במחבת עם שמן זית את קוביות החלומי עד להזהבה
    12. מעבירים את לקט הסלט לקערה ושופכים מעל את החלומי והעגבניות.
    13. מתבלים במלח, פלפל ולימון.

     

    בשיתוף אסם

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים