הטראמפיסטית
כולם סיכמו את שנת הדונלד טראמפ הראשונה, עכשיו הזמן לסכם את זו של מלניה
הכרטיסים להופעה של סטורמי דניאלס ביום שישי שעבר נחטפו במהירות. בפוסטרים שהוצבו מחוץ למועדון החשפנות בעיר גרינוויל, צפון־קרוליינה, נראית כוכבת הפורנו — ששמה האמיתי הוא סטפני קליפורד — כשהיא מצולמת ליד דונלד טראמפ, הבעה של שביעות רצון מרוחה על פרצופו הסמוק.
"הוא ראה אותה לייב", זעקה הכותרת בראש הפוסטרים, "עכשיו גם אתם יכולים". מתחת לתמונה הופיע הסלוגן, שעליו מן הסתם האבות המייסדים של הרפובליקה האמריקאית לא העזו לחלום: "Make America Horny Again" ("עושים את אמריקה לחרמנית שוב").
באותה שעה, בלוס־אנג'לס, זה היה עוד יום רגיל עבור מייקל וולף, מחבר הספר "אש וזעם", שהבעיר את הדליקה הגדולה בבית הלבן. זה כמה שבועות שוולף נודד מראיון לראיון, ובכל פעם זורק עוד גפרור קטן כדי ללבות את האש ועל הדרך להגביר את קצב המכירות. הפעם התארח בתוכניתו של הקומיקאי הפוליטי ביל מאהר, ושני הגברים ניהלו שיחה זקופה על סטורמי, שיש לה, לכאורה, מידע ממקור ראשון על יכולותיו הבינוניות של טראמפ במיטה, במיוחד כאשר אשתו עסוקה בביתם עם התינוק שרק נולד.
"יש משהו שאני בטוח לחלוטין שקורה גם עכשיו", אמר וולף למאהר, "אבל לא הייתה לי הוכחה כמו השמלה הכחולה של מוניקה לווינסקי במקרה של ביל קלינטון, אז לא הכללתי את זה באופן ישיר בספר, השארתי רק רמזים". "אתה אומר שטראמפ מנהל רומן גם עכשיו?" שאל מאהר. "אני רק מוכן להגיד שבבית הלבן יש דלתות אחוריות שאפשר להיכנס דרכן בלי שאף אחד יידע".
בחדרה באגף המגורים של הבית הלבן, שבו — לפי הדיווחים — היא ישנה בגפה, ישבה מלניה טראמפ (47) ואפשר להניח ששאלה את עצמה, ולא בפעם הראשונה: האם כל זה שווה? אחרי הכל, היא זוכרת איך ב־2005, כשהייתה בהיריון עם הבן בארון, אמר טראמפ להווארד סטרן כי הוא ייתן לה כמה ימים, אולי אפילו שבוע שלם, כדי לחזור לגזרת טרום הלידה, ואחר כך הבטיח בכל זאת לא לעזוב אותה, "גם אם יישארו צלוליטיס, כי אני אדם נאמן מאוד". והנה היא מגלה — כך לפי ספרו של וולף — שמיד אחרי שילדה את בנם היחיד ניהל בעלה רומן עם כוכבת פורנו, וממש לפני הבחירות ב־2016 הוא שלח, כך דיווח ה"וול סטריט ז'ורנל", את עורך דינו לשלם לה 130 אלף דולר כדמי שתיקה.
אם אירועי יום שישי — הרמיזה של וולף וסיקור הופעתה של סטורמי דניאלס — השפיעו על מלניה, אי־אפשר היה לראות את זה עליה בשבת, אז צוין יום השנה הראשון להשבעתו של טראמפ. מלניה העלתה ציוץ אסיר תודה שבו סיפרה כמה שמחה לפגוש כל כך הרבה אמריקאים בשנה החולפת, אבל האינטרנט המרושע שאל אותה שוב ושוב אם בין כל האמריקאים האלה היא פגשה גם את סטורמי.
הכתבה המלאה - ביום שישי ב"7 ימים" ובאפליקציית ידיעות אחרונות