שתף קטע נבחר

הזוכים בסאנדנס: הרימייק ל"הגננת", קולנוע להט"בי וסרטים תיעודיים על סוריה

הרימייק לסרט הישראלי "הגננת" של נדב לפיד קיבל את פרס הבימוי, סרט המבוסס על סיפורו של הומוסקסואל בן 16 שנאלץ לעבור טיפולי המרה זכה בפרס הסרט הטוב, ופרס הסרט התיעודי הבינלאומי הוענק לדוקומנטרי על ילדים חיילים בסוריה. אלו הזוכים בפסטיבל סאנדנס

סאנדנס, פסטיבל הקולנוע הגדול ביותר בארצות הברית, יינעל הלילה בעיירה פארק סיטי שביוטה, אבל טקס הפרסים נערך כבר לפנות בוקר (א') וממנו אפשר להתחיל למתוח קווים דמיוניים הלאה לטקס האוסקר של שנה הבאה. לא פעם, הסרטים העצמאים שמוצגים בסאנדנס הופכים למועמדים בהמשך הדרך. לפי צוות השופטים של התחרות העלילתית האמריקנית, The Miseducation of Cameron Post יכול לכוון לשם כשהוא נישא על גל הקולנוע הלהט"בי, שהיה נוכח ביותר בפארק סיטי, אי של סובלנות במדינה שמרנית כמו יוטה.

 

The Miseducation of Cameron Post של הבמאית דזירי אחובן הוא עיבוד לסיפורו האמיתי של זאק סטארק מטנסי, שבגיל 16 יצא מהארון ובתגובה משפחתו אילצה אותו לעבור טיפולי המרה. בגרסה הקולנועית הגיבורה היא נערה בשם קמרון פוסט ממונטנה, אותה מגלמת קלואי גרייס מורץ. כשהיא נחשפת כלסבית בעקבות רומן שניהלה עם תלמידת תיכון אחרת (סשה ליין), דודתה הנוצרית האדוקה מתעקשת לעשות הכל כדי לשנות את נטיותיה המיניות.

 

פרס הסרט העלילתי האמריקני הטוב ביותר, The Miseducation of Cameron Post ()
פרס הסרט העלילתי האמריקני הטוב ביותר, The Miseducation of Cameron Post

בפרס הבימוי העלילתי זכתה שרה קולנג'לו, שאחראית על הרימייק לסרט הישראלי "הגננת" של הבמאי נדב לפיד, לו הודתה באופן אישי בנאומה המצולם. בפרס לסרט ראשון זכה ריינלדו מרקוס גרין על סרטו Monsters and Men שהפיק אורן מוברמן הישראלי-אמריקני. ובפרס התסריט זכתה כריסטינה צ'ו על סרטה "ננסי" בכיכובה של אנדראה רייזנבורו שמופיעה בלא פחות משלושה סרטים בפסטיבל.

 

צוות השופטים, שכלל בין השאר את השחקנים אוקטביה ספנסר, מייקל סטולברג, ג'דה פינקט סמית' והצלמת רייצ'ל מוריסון המועמדת לאוסקר, העניק פרס מיוחד למצוינות ל-I Think We're Alone Now, דרמת המדע בדיוני של הבמאית ריד מורנו (יוצרת הסדרה "סיפורה של שפחה") בכיכובם של פיטר דינקלג' ואל פנינג. בפרס המשחק זכה בנג'מין דיקי ב-Blaze, סרטו של אית'ן הוק, בו הוא מגלם את המוזיקאי בלייז פולי.

 

 

Monsters and Men. פרס לסרט ראשון בהפקת אורן מוברמן ()
Monsters and Men. פרס לסרט ראשון בהפקת אורן מוברמן

בפרס חביב הקהל לסרט עלילתי זכה "בורדן" של הבמאי אנדרו הקלר, שעיבד את סיפורו האמיתי של מייקל בורדן, איש הקו קלוקס קלאן בגילומו של גארט הדלונד, שנפלט מהכנופיה בעקבות האהבה, מצא את אלוהים וזכה לגאולה. בפרס הסרט העלילתי הבינלאומי הטוב ביותר זכה "פרפרים" של טולגה קראצ'ליק הטורקי.

 

בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר זכה דרק דונן על "קיילאש" המספר את סיפורו של גבר הודי הנלחם בעבדות ילדים. בפרס לשינוי חברתי זכה Crime+Punishment של סטיבן מיאנג הנותן קול לשוטרים ניו יורקים הפועלים מתוך המערכת כדי למגר את האלימות המשטרית בעיר. בפרס חביב הקהל זכה "המשפט" של רודי ואלדס שיצא למאבק נגד עונשי מינימום הנהוגים במערכת החוק האמריקנית על רקע סיפורה של אחותו האסירה.

 

 

"בורדן". פרס חביב הקהל ()
"בורדן". פרס חביב הקהל

במסגרת הדוקומנטרית שלטו נושאים הקשורים למלחמה בסוריה והסביבה. בפרס חביב הקהל התיעודי האמריקני זכה הסרט This Is Home של אלכסנדרה שיבה המלווה פליטים סורים בתהליך ההתאקלמות שלהם בארה"ב. אלכסנדריה בומבאך זכתה בפרס הבימוי במסגרת זו על סרטה On Her Sholders במרכזו אישה יזידית המתאוששת מטבח היזידים בידי דאעש.

 

בפרס הסרט התיעודי הבינלאומי הטוב ביותר זכה "על אבות ובנים" של טלאל דרקי שתיעד עם מצלמתו פעיל בג'בהת אל-נוסרא וכן את ילדיו שנשלחים לאימונים צבאיים במהלך הלחימה בסוריה. דרקי, יליד דמשק, קולט מציאות קשה משדה הקרב של מלחמת האזרחים במדינה שהפכה לנושא החם ביותר בקולנוע התיעודי העולמי בשנים האחרונות. בפרס הבימוי במסגרת זו זכתה סנדי טאן הפיליפינית על סרטה Shirkers בו שותפים הישראלים עינת סידי העורכת וישי אדר המלחין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
מגי ג'ילנהול ברימייק ל"הגננת" הישראלי
צילום: gettyimages
לאתר ההטבות
מומלצים