שתף קטע נבחר

אושר: השרים יוכלו לוותר על התוספת לשכרם

ועדת הכספים קבעה כי שרים וסגני שרים יוכלו לוותר מרצונם על התוספת לשכר של אלפי שקלים אשר קיבלו לאחרונה. תוקף הוויתור יהיה לשנה ובתקופה זו לא יוכלו לחזור בהם. השר ישראל כץ פנה לאחר הדיון לחשב משרד רה"מ והודיע כי הוא מוותר על התוספת

ועדת הכספים החליטה היום (ב') לאפשר לשרים ולסגני שרים לוותר מרצונם על התוספת שקבלו לאחרונה לשכרם במסגרת העדכון וההחלטה להצמיד את שכרם לשכר הממוצע במשק במקום למדד המחירים לצרכן. תוקף הוויתור יהיה לשנה (או עד לעדכון הבא) ובתקופה זו הם לא יהיו רשאים לחזור בהם ולבקש את השכר המעודכן במלואו. ההחלטה תחול גם על שכר ראש הממשלה.  

 

שכר השרים יעלה ב-5,000 שקל, שכרו של רה"מ ב-5,500 שקל

דעה בדקה: מה שבאמת מעצבן בעליית שכר השרים

 

הועדה מדגישה כי החלטה זו לא תחול על כל הגורמים האחרים ששכרם צמוד לשכר השרים וסגניהם, ואם ירצו לוותר על מרכיב כלשהו עליהם לבקש זאת ישירות מחשב המשרד שלהם ולהיות תלויים בהחלטתו. הוועדה נדרשה לדיון הזה בעקבות פנייתם של שר התחבורה ישראל כץ ושר הכלכלה אלי כהן שביקשו לוותר על תוספת השכר שקבלו, אך נאמר להם על ידי חשבי השכר כי הדבר בלתי אפשרי.

 

יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר כי הוא עצמו מוכן לאשר להם את הוויתור אבל התברר בדיוני המשפטנים שהדרך החוקית היחידה להשגת המטרה הזאת היא בתיקון החלטת ועדת הכספים, שהיא הגורם המוסמך לאשר את שכר השרים וסגניהם. על כן העמיד את בקשת הוויתור להצבעה והיא אושרה פה אחד על ידי קומץ הח"כים שנכחו בדיון. נציגת משרד המשפטים תמכה בהחלטה.

 

יו"ר ועדת הכספים משה גפני (צילום: יואב דודקביץ) (צילום: יואב דודקביץ)
יו"ר ועדת הכספים משה גפני(צילום: יואב דודקביץ)

ההחלטה הנוספת המנתקת את שכר הצמודים לשכר השרים התקבלה לבקשת ח"כ מיקי רוזנטל (המחנ"צ). היא נולדה אצלו כששאל את נציג האוצר בישיבה הקודמת, שבה אושרו עדכוני השכר, מה המחיר הכלכלי של העדכון. "התברר שמדובר בהרבה כסף, בסדר גודל של מיליוני שקלים בגלל התוספת שיקבלו גם הבכירים הרבים הצמודים לשכר השרים.

 

השר ישראל כ״ץ, פנה לאחר הדיון לחשב משרד ראש הממשלה והודיע כי הוא מוותר על התוספת: ״אני מברך על החלטת ועדת הכספים. בעקבות ההחלטה פניתי לחשב וביקשתי להחריג אותי מהתוספת שניתנה. בעיניי ראוי שנבחרי ציבור שבידם הכח להחליט ידאגו לציבורים נזקקים, לפני שהם דואגים לעצמם. זה מבחן המנהיגות והדוגמא האישית".

 

שכר צמוד לשכר הממוצע במשק - רטרואקטיבית

כזכור, ועדת הכספים קבעה לפני כשבועיים כי שכר היסוד של השרים (ללא תוספות) יועלה ב-5,000 שקל ושכר היסוד של ראש הממשלה יועלה ב-5,500 שקל. וכי שכרם יוצמד לשכר הממוצע במשק ולא למדד. 

 

עפ"י ההחלטה שאושרה, שכרם של השרים הוצמד לשכר היסוד של יו"ר האופוזיציה ויעלה מ- 39,236 שקל ל- 44,223 שקל. במקביל שכרם של סגני השרים, שעומד על 35,993 שקל יושווה לשכר היסוד של חברי הכנסת. 

   

מדובר בעצם בחישוב רטרואקטיבי של שכר השרים, כאילו שכרם היה תמיד צמוד לשכר הממוצע במשק. הדבר נעשה באמצעות ההחלטה שמעתה יהיה שכר ראש הממשלה צמוד לשכר יו"ר הכנסת ושכר השרים יהיה צמוד לשכר יו"ר האופוזיציה. עם זאת, הגדלת השכר עצמה תהיה רק מהחודש ולא לאחור. כלומר לא תשולם לשרים תוספת בגין משכורות העבר. אם ועדת הכספים הייתה מחליטה שלא לאשר חישוב רטרואקטיבי, ההעלאה הייתה מסתכמת ב-1,300 שקלים בלבד.

  

יש לציין כי בנוסף לשכרם מקבלים השרים תנאים סוציאליים הכוללים חופשה של 26 ימי עבודה בשנה, 1,300 שקל לכיסוי הוצאות כלכלה, סכום שנתי לרכישת ביגוד, דירה (שר שמשרדו בת"א והוא גר רחוק מ-40 ק"מ מהעיר זכאי לשכור דירה ולהחזר הוצאות מלא עבורה), רכב שרד צמוד עם נהג אישי, לשכה גם בירושלים וגם בת"א, יועצים, עוזרים, תנאי פנסיה מועדפים, עיתונים, מכשירי טלפון ופקס על חשבון המדינה ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים