שתף קטע נבחר

לקח את ברוקלין ואת אמריקה

דני איי נולד בבת גלים בשם דני אביכזר ובגיל 9 הגיע לברוקלין. היום הוא אחד הישראלים המקושרים ביותר באמריקה, חבר של הסלבריטאים הגדולים, איש שכל דוגמנית מתחילה פונה אליו לעזרה. כל החיים המשוגעים שלו מתנקזים עכשיו לסרט שכתב, הפיק וביים. ראיון עם חלום אמריקאי

חפשו בגוגל את השם דני איי. חפשו באנגלית ותגלו מפיק מסיבות ענק, שהפך לשחקן-מפיק-במאי ומצולם עם כל כוכבת, כוכב ודוגמנית שלא הספקתם לחשוב עליהם. חפשו את השם שלו בעברית ותגלו מפיק ישראלי שכבש את אמריקה, סייע לכל דוגמנית ישראלית שהגיעה לתפוח הגדול, ועומד מאחורי השידוך המיתולוגי בין הדוגמנית בר רפאלי לשחקן וחברו הטוב ליאונרדו דיקפריו.

 

דני איי הוא דני אביכזר, 44, שנולד בבת גלים ועבר בגיל 9 לברוקלין. בראיון מיוחד ל’ידיעות אמריקה’, לקראת הקרנת סרטו המסקרן, First We Take Brooklyn בשבוע הבא, הוא מספר: ״עברנו לכאן כי אבא שלי היה ימאי ואהב את ארה״ב. הוא תמיד רצה לגור באמריקה״. אביכזר מתאר מעבר שלפחות מבחינתו עבר די חלק, בכל זאת, הוא מזכיר, השכונה ובית הספר היו מלאים בישראלים. ״היו לי הרבה חברים ישראלים, בשכונה, בישיבה, אבל כשעברתי לבית ספר ציבורי נפתחתי לעוד אנשים, לעוד תרבויות, לאט לאט נעשיתי אמריקאי״.

 

נשמע שדני איי רצה מאז ומתמיד לשחק. ״נראה היה שזה בדיוק בשבילי, אבל לא היה מי שידחוף אותי, לא היו לי קשרים או הורים שעשו את זה איתי, אז את הכל עשיתי לבד. חיפשתי בעיתון בכל יום מודעות על אודישנים, ניגשתי שוב ושוב ואפילו קיבלתי כמה עבודות, אבל עוד לפני גיל 18 החלטתי לחשוב מפוכח יותר. החלטתי להפסיק עם החלומות ולהתחיל עם החיים״.

 

״הייתי הדבר הכי גדול בחיי הלילה״. דני איי צילום:מאיר שביט ()
״הייתי הדבר הכי גדול בחיי הלילה״. דני איי צילום:מאיר שביט

 

אמר, ובאותה הנחישות כך עשה. הוא עבד בכמה עבודות במקביל: ״לקחתי כל עבודה שרק יכולתי, מחנות כזו או אחרת, למיני מרקט, כל דבר. יום אחד פתח לידי מישהו בשיחה על מסיבה שהוא מארגן, אני אפילו לא זוכר את הפרטים, כמובן שהצעתי לעזור וככה הפכתי ליחצן מסיבות״.

 

זה התחיל, כמו אצל רובנו, בגיבוי ישראלי. "הייתה לנו זווית מאוד ספציפית - להביא את הסלבס הכי גדולים למסיבות. לעשות את זה נוצץ", הוא מסביר. "אבל במקביל, חשוב שיהיה בסיס מאוד גדול של חוגגים. אז הייתי מרים טלפון לחברים הישראלים שלי, והם היו ישר מתייצבים ומביאים את החברים שלהם. 200־300 איש, בלי בעיה".

 

השינוי האמיתי, הוא מספר, החל כשדוגמנית בתחילת דרכה חשקה בקרבתו. ״הייתי בן 22 או 23 והיא הייתה יפה מאוד, דוגמנית ענקית (בלי שמות) שהתאהבה בי. היא הכירה לי את כל החברות שלה, הזמינה את כל הדוגמניות למסיבות וכך הן הפכו מהר מאוד לאטרקטיביות. ככה גם הכרתי שחקנים שמאוד התפתחו מאז והפכו לחברים טובים עד היום, וין דיזל, ליאונרדו דיקפריו, מארק וולברג ועוד״.

 

היה חשוב לי שהחלק הראשון של הסרט יהיה בעברית, שזה יהיה אמיתי. מודעת הסרט ()
היה חשוב לי שהחלק הראשון של הסרט יהיה בעברית, שזה יהיה אמיתי. מודעת הסרט

 

בראיון עבר סיפר: "הייתי הדבר הכי גדול בסצינת חיי הלילה. התחלתי בקטן, במנהטן, ואז התחלתי לעשות מסיבות בווגאס, באל־איי, בפריז, זה היה משוגע. הייתה מסיבה שבה הקמנו מאפס את מועדון 54 המיתולוגי בניו יורק לבקשת איזה מפיק. הגיע ראפר לבן לא מוכר בשם אמינם וביקש שננגן את הדמו שלו. אז אצלנו הייתה השמעת הבכורה אי פעם של 'סלים שיידי'".

 

לאורך השנים, כמעט כל סלב ישראלי שמגיע להוליווד או ניו יורק משתדל להתחבר עם דני איי. לפני כמה שנים הייתה זו בר רפאלי שהתלוותה לישראלי הנוצץ במסעותיו בתחנות הנכונות באמריקה. ״זה סיפור די ישן כבר, אבל ב-2005 בר התלוותה אלי למסעדה בדה בבלאזיו בלאס וגאס, נפגשנו שם עם עוד איזה חמישה חברים, אחד מהם היה ליאו. לא שידכתי ביניהם, הם פשוט הכירו אז, והמשיכו. אני בעיקר שמחתי שהיה להם טוב. הוא חבר מאוד מאוד טוב שלי והוא מאוד חיבב אותה והיא אותו, וכל עוד היה להם טוב, זה נהדר. כשאתה מכיר בין אנשים, כל עוד הם בסדר, אז הכל בסדר. גם לגיא עוזרי אני הכרתי את אשתו״.

 

מסיבות הוא יודע לעשות, ומסתבר שגם בשידוכים הוא לא רע, אבל מה שדני באמת אוהב לעשות זה סרטים. ״החלטתי ללכת על זה״, אמר בראיון, ״גם כי אני זקן, כמה אני יכול לעשות עוד את ענייני המסיבות האלו". אחרי שזכה לתפקיד ב״אל תתעסקו עם הזוהאן״ בכיכובו של חברו הקרוב אדם סנדלר ("אדם הוא הבחור הכי חמוד שיש, היינו מבריזים באמצע יום עבודה כדי לשחק כדורסל"), וגם תפקיד קצרצר בסרט "הזאב מוול סטריט" של סקורסזה לצד דיקפריו, החליט לכתוב בעצמו את תסריט חייו - לכתוב, להפיק וכעת, אפילו לביים את הסרטים של עצמו. ״כשהתחלתי לעשות סרטים חשבתי על סיפורים שחשוב לי לספר, והיה ברור לי שאני רוצה להתחיל מסיפורים שאני מכיר, לכן התחלתי בסרט על מועדונים״.

 

 

לפני שנתיים הפיק וכתב את התסריט לסרט עצמאי בשם "קלאב־לייף", שמגולל את חוויותיו כמלך המועדונים בניו יורק. ג'רי פררה, כוכב "הפמליה", מגלם את אביכזר, כצעיר מברוקלין בשם "ג'וני די". גם דני איי מופיע בתפקיד משנה בתור מארגן המסיבות המבוגר יותר.

 

בשנתיים האחרונות הצליח לכתוב, להפיק, לביים ולככב בסרט החדש שלו first we take Brooklyn שיוקרן בפרמיירה חגיגית בשבוע הבא בברוקלין. ״הסיפור נולד משמועות שאני זוכר מילדותי בברוקלין, על הישראלים שהסתבכו עם החוק בארץ והשתקעו בברוקלין. היו הרבה סיפורים כאלו, והחלטתי לבנות סיפור דמיוני סביב זה, אבל כזה שהרבה יכולים להתחבר אליו. זו הייתה הדרך שלי להעביר את חוויית ההגירה לאמריקה וההשתלבות בחברה”, הוא מוסיף, ״כמו שהסופרנוס, הסנדק והחבר'ה הטובים הצליחו דרך הז'אנר של סרטי גנגסטרים לבטא את ההשתלבות של האיטלקים באמריקה, ככה אני מבקש להציג בסרט הזה את החוויה הישראלית״.

 

את ההשראה, הוא מספר, שאב בעיקר מסיפורי מאפיה איטלקית. ״זה לא ממש שונה״, הוא מסביר, ״הסיפור של מהגרים שמשתלבים בחברה החדשה, גם בפשע, זהה במידה רבה אצל כולם״. הוא מכריז שסרט על פושעים ישראלים במדינה אחרת טרם נעשה. ״בכל הסרטים ההוליוודיים שאני מכיר, ישראלים מתוארים כל הזמן כסוכני מוסד או חיילים, ואני רציתי להראות צד אחר של הישראליות בארצות הברית. מעולם לא עשו את זה. שנים אני רוצה לעשות סרט על דמות כזו, כי רציתי להציג את כישורי המשחק שלי ורציתי לעשות דמות שקרובה אלי, ישראלי, ברוקלין. אני רוצה דמות שדומה לי, אבל אני עדיין יכול ללמוד אותה. הבנתי שאני גם טוב בזה. הכרתי תסריטאי ישראלי ארגנטינאי באל.איי, הבנתי שהוא האדם הנכון וכתבנו ביחד חצי שנה”.

 

אני רוצהדמות שדומה לי, אבל אני עדיין יכול ללמוד ממנה. דני איי ()
אני רוצהדמות שדומה לי, אבל אני עדיין יכול ללמוד ממנה. דני איי

 

דני איי משחק בסרט את מיקי לוי, צעיר ישראלי שיושב בכלא קישון בעקבות רצח שביצע. במהלך הסרט מבינים לעומק את נסיבות הפשע. בעקבות שינוי בחוק הישראלי, מיקי יוצא אחרי 18 שנים בלבד מהכלא ומחליט לנסוע לדודו אשר בברוקלין. מהר מאוד, גם באמריקה, מוצא עצמו נקלע לתסבוכת פשע רוויה באקשן ודרמה. ״זה סרט אקשן״, הוא מסביר, ״הוא כמעט רק באנגלית, אבל הרקע הוא הישראלי שעובר לברוקלין. היה חשוב לי שהחלק הראשון של הסרט יהיה בעברית, שזה יהיה אמיתי. זו גם הסיבה שלא חיכיתי למימון של אולפן, עשיתי את זה בעצמי. כולל להקים את כלא קישון באולפן בארצות־הברית".

 

רגע לפני הצילומים, החליט דני איי גם לביים את הסרט. ״חיפשתי במאי ולא מצאתי מי שמכיר את הדמיות האלו, מבין אותן. הייתי חייב לעשות את הסרט, לא לחכות, אז החלטתי לעשות את זה בעצמי. אני משוגע קצת ואני מוכרח להודות שהיה מאוד קשה, אבל אני מאוד נרגש, הסרט יצא יותר טוב ממה שיכולתי לדמיין. עכשיו סוני לקחו אותו להפצה. אנחנו מתחילים בניו יורק, אל איי ומיאמי, ובהמשך ברחבי אמריקה״.

 

עלילת הסרט נעה לצלילי זהר ארגוב. לצידו של דני איי מככב הארווי קייטל, וגם אלי דנקר ועידו מוסרי הישראלים. ״אני רוצה שאנשים יבינו שיש בסרט שחקנים ענקים. הכנסתי את העולם הישראלי כי אני מאמין שזה עולם מעניין וזו היסטוריה. עד כה״, הוא מוסיף, ״אמריקאים שראו את זה התעלפו. אפשר לראות ישראלים כאנשים עם אמביציה, אנשים שמבינים עניין, עשו צבא, מבינים איך לקחת את עצמם קדימה״.

 

בשנים האחרונות, הוא מספר, מאתגר להסביר לחברים את ישראל. ״אנשים כאן לא מבינים מה קורה בישראל, מה קורה בעזה ועם הערבים ואני מנסה להסביר, אבל אף אחד לא מבין למה טראמפ אוהב את ישראל. אני מקווה שאנשים יישארו עם ראש פתוח״. בשישה בפברואר יערוך אביכזר הקרנה מיוחדת לישראלים בניו יורק וב-9 בפברואר תיערך ההקרנה החגיגית הרשמית.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים