שתף קטע נבחר

רצחו 40 אלף איש בשבועיים: "יחידת המתאבדים" של היטלר

אלפי רוצחים, אנסים ופסיכופתים קיבלו הצעה שלא יוכלו לסרב לה - חנינה תמורת שירות ביחידה צבאית חדשה של ה-SS. הם קפצו על ההזדמנות, ובדרכם לחופש המיוחל רצחו אלפים בניסיון לדכא התקוממויות בפולין

 

רצחו 500 ילדים בנשק קר כדי לחסוך תחמושת. אנשי היחידה ה-36 ()
רצחו 500 ילדים בנשק קר כדי לחסוך תחמושת. אנשי היחידה ה-36

היחידה ה-36 של הוואפן SS הוקמה כדי להילחם נגד אנשי מחתרות בפולין, אך במהרה הפכה ליחידת "12 הנועזים" של הצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה, המורכבת מפסיכופתים, רוצחים ואנסים. ברקע ציון יום השואה הבינלאומי, ה"דיילי מייל" מביא את סיפור היחידה שהורכבה מ"הרעים שברעים" והובלה על ידי קצין שהואשם בתקיפה מינית של ילדים. היא הפכה ליחידת טרור הפועלת ללא הבחנה נגד אויבים חמושים ואזרחים כאחד.

 

לאורך המלחמה אנשי היחידה הואשמו ביציאה למסעות אונס, רצח המוני והרעלה שכללה הזרקת הרעל סטריכנין לדמם של יהודים וצפייה בהם מתים בייסורים קשים. חברי היחידה הראשונים היו ציידים ללא רישיון, שנטען כי יוכלו להשתמש בכישרונם לצוד אחר לוחמי גרילה ביערות. לכל חברי היחידה הוצעה חנינה בתמורה לשירות בה, כל עוד ישרדו את המשימות שיקבלו – "יחידת מתאבדים".

 

55 גברים הסכימו להצעה, שכללה החזרת אזרחותם אם ישרדו את מה שתכננו להם מפקדיהם. עם זאת, היחידה החלה לאבד חיילים במהירות עקב המשימות המסוכנות, לצד האצבע הקלה על ההדק של מפקד היחידה, אוסקר דירלוונגר, שלא היסס להוציא להורג את אנשיו על עבירות שביצעו.

לא היסס להוציא להורג את אנשיו. מפקד היחידה דירלוונגר ()
לא היסס להוציא להורג את אנשיו. מפקד היחידה דירלוונגר

בעקבות הנסיבות הללו צנח מספר אנשי היחידה שנותרו בחיים, מה שהוביל לפתיחת שעריה לאנשים שהורשעו בכל סוגי העבירות. למרות שאנשים שהורשעו בעבירות לא יכלו לשאת נשק חם, הם התקבלו בזרעות פתוחות ליחידה של דירלוונגר, שהורכבה כעת ממאות אנסים, רוצחים ואנשים שהוגדו כחולי נפש.

 

באחת מהפעולות הידועות לשמצה של היחידה, אנשיה נתבקשו לדכא התקוממות בוורשה, בירת פולין, מה שהביא לרצח של כ-40 אלף איש תוך שבועיים. לימים פעולה זו "זכתה" לשם "טבח וולה", על שם הרובע בוורשה שבו בוצע הרצח ההמוני.

 

אנשי היחידה לא הבחינו בין קורבנותיהם, ותקפו אנשים שאושפזו בבתי חולים יחד עם אנשי הצוות שטיפלו בהם. באחד מבנייני בתי החולים רצחו אנשי היחידה 500 ילדים, כאשר על פי עדות של חייל ששירת באזור – הרצח נעשה על ידי שימוש בקתות הנשקים ובכידונים, כדי לחסוך בתחמושת.

 

אנשי היחידה יצאו בשן ועין מההתקוממות בוורשה, אך זכו לשדרוג במספרם אחרי שהמפקד, דירלוונגר, זכה באות "צלב הברזל" על "פעולותיו ההרואיות". אך ככל שהמלחמה התארכה והביאה עמה תבוסות, אחוז העריקים עלה והיחידה החלה להתפרק.

 

סופה הגיע ב-1 במאי 1945, לאחר שספגה תבוסה קשה מול הכוחות הסובייטים בקרב האלבה, שלאחריו צעדו השורדים האחרונים והסגירו את עצמם לידי צבא ארצות הברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים