שתף קטע נבחר

הקבינט הלבנוני מתנגד לגדר הישראלית: "הצבא יפעל נגד כל תוקפנות"

המועצה העליונה לביטחון מסרה שאם ישראל תבנה גדר בגבול בין המדינות, הדבר ייחשב לפעולה תוקפנית נגד לבנון: "אנו מעניקים לכוחות הצבא את ההגנה המדינית לפעול נגד כל תוקפנות ישראלית על הגבול - ביבשה ובים"

 

 

הסכסוך בין שתי המדינות השכנות נמשך: המועצה העליונה לביטחון של לבנון מסרה כי הורתה לכוחות הצבא למנוע מישראל לבנות חומה בצד הלבנוני של הגבול של שתי המדינות. כך נמסר היום (יום ד') בהודעה שפרסמה המדינה הערבית.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד נמסר שאם ישראל תבנה גדר בגבול, הדבר ייחשב לפעולה תוקפנית נגד לבנון. "אנו מעניקים לכוחות הצבא את ההגנה המדינית לפעול נגד כל תוקפנות ישראלית על הגבול - ביבשה ובים. הגדר הישראלית על גבולנו פוגעת בריבונות שלנו ומפרה את החלטה 1701. נמשיך לפעול בכל המישורים, האזורי והבינלאומי, כדי להתנגד ולמנוע מישראל לבנות את גדר ההפרדה".

 

רשת "אל-מיאדין" דיווחה מפי גורם ביטחוני לבנוני כי צה"ל כבר החל לבנות את חומת הבטון, אך מחוץ לנקודות שלגביהן לבנון הביעה הסתייגות מראש וסירבה לבנייה בהן. 

הקבינט הלבנוני, היום ()
הקבינט הלבנוני, היום
 

ראש הממשלה נתניהו ושרי הקבינט בביקור בצפון הארץ (צילום: קובי גדעון / לע"מ) (צילום: קובי גדעון / לע
ראש הממשלה נתניהו ושרי הקבינט בביקור בצפון הארץ(צילום: קובי גדעון / לע"מ)

בראש המועצה העליונה לביטחון עומד נשיא לבנון מישל עוון, והיא המאשרת את מדיניות ההגנה של המדינה. עוד חברים בה ראש הממשלה סעד אל-חרירי ושרי ההגנה, החוץ, האוצר, הפנים והכלכלה.

 

ארה"ב עושה מאמצים לתווך בין ישראל ולבנון כדי ליישב את המשבר בין שתי המדינות בשתי סוגיות, שלדעת האמריקנים הן נפיצות ועלולות לגרום להסלמה: המאבק על הזכויות לקידוחי הגז הטבעי מול חופי לבנון וישראל ובעיקר סביב "בלוק 9" - וההתנגדות בלבנון לבניית החומה הישראלית בגבול בין שתי המדינות.

 

 

במסגרת מאמצי התיווך האלה מתכוון מזכיר המדינה רקס טילרסון להגיע בקרוב למזרח התיכון ובכלל זה ללבנון. ארה"ב כבר שיגרה ללבנון לביקור פתע את סגן מזכיר המדינה לענייני המזרח התיכון, השגריר דיוויד סאטרפילד, והוא נחת בביירות ביום שלישי ונפגש עם נציגי ממשלה בכירים. בשיחותיו התמקד במחלוקות בין לבנון לישראל בעניין הבעלות על שדה הגז בבלוק 9. גם כוח יוניפי"ל מנסה לקיים שיחות הרגעה בין נציגי צה"ל לנציגי צבא לבנון.

 

דנו ב"איומים הישראליים". מימין לשמאל: ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי, הנשיא מישל עוון ויו"ר הפרלמנט נביה ברי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דנו ב"איומים הישראליים". מימין לשמאל: ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי, הנשיא מישל עוון ויו"ר הפרלמנט נביה ברי(צילום: רויטרס)

שר האנרגיה הלבנוני מצביע על שטח ימי שנוי במחלוקת בין המדינות (צילום: AP) (צילום: AP)
שר האנרגיה הלבנוני מצביע על שטח ימי שנוי במחלוקת בין המדינות(צילום: AP)

שר האנרגיה יובל שטייניץ אמר הבוקר בריאיון לאולפן ynet: "אני חושב שגם ישראל וגם לבנון מעוניינות בפתרון דיפלומטי. רק שלא יאיימו, ודאי שלא יחדרו למים הכלכליים שלנו". הוא הזהיר כי "אם חס וחלילה יתקפו אותנו, התגובה תהיה הרבה יותר חריפה, מהירה וחד-משמעית מבעבר". שר החינוך נפתלי בנט אמר כי "בין 2006 (ממשלת אולמרט) במלחמת לבנון השנייה ועד 2012, ממשלת נתניהו הראשונה, ישראל אפשרה לחיזבאללה להתחמש ב-130 אלף רקטות. זה מחדל אסטרטגי שלנו".

 

מנהיגי לבנון הסכימו אתמול לפעול בזירה האזורית הבינלאומית כדי למנוע מישראל לבנות חומה בגבול בין שתי המדינות, על "הקו הכחול", דבר שלטענתם פוגע בריבונות של ארצם. נשיא לבנון עוון, ראש הממשלה אל-חרירי ויו"ר הפרלמנט נביה ברי דנו ב"איומים הישראליים" ו"הם רואים בהם איום ישיר ליציבות אזור הגבול", כך נמסר בהודעה שפורסמה לאחר פגישת שלושת המנהיגים. השלושה גם דנו בהצהרות של שר הביטחון אביגדור ליברמן לגבי הבעלות על בלוק 9 בשטחי המים הכלכליים של לבנון.

 

"בחנו את הנתונים שעומדים לפנינו לגבי השלכות האיומים מצד ישראל, ואנו רואים בכך פגיעה ברורה בהחלטת מועצת הביטחון מספר 1701 ואיום ישיר על היציבות באזור הגבול מאז שיושמה ההחלטה בחודש אוגוסט 2006, בשיתוף פעולה של צבא לבנון עם כוחות יוניפי"ל", אמרו השלושה. הם הסכימו "להמשיך במאמץ בכל המישורים כדי למנוע מישראל לבנות את גדר הבטון בתוך שטחי לבנון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון / לע"מ
ראש הממשלה נתניהו בסיור של הקבינט בצפון
צילום: קובי גדעון / לע"מ
מומלצים