שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אינסטגרם תתריע כשמישהו מצלם לכם את הסטורי
    הרשת החברתית בוחנת פיצ'ר חדש שמודיע למשתמשים כאשר הסטורי שלהם מצולם על ידי מישהו אחר. מה עומד מאחורי המהלך להגנה מפני צילומי מסך?

     

     

    הסטורי שלכם ברשותכם? לא בטוח, אבל נראה שאינסטגרם עושה צעד מעניין כדי להבטיח שאכן כך: הרשת החברתית לשיתוף תמונות, סרטונים וסטוריז בוחנת פיצ'ר חדש שמודיע למשתמשים בכל פעם שמישהו עושה צילום מסך של הסטורי שלהם. הפיצ'ר נמצא כעת בבדיקה אצל מספר מצומצם של משתמשים שכבר יכולים לראות אם וכאשר הסטורי שלהם מצולם. זאת באמצעות אייקון קטן של שמש שמופיע לצד שם המשתמש במסך שמראה מי ראה את הסטורי.

     

    גם הצד המצלם לא נשאר מוזנח ואינסטגרם מוסרת למשתמשים התראת טקסט בה כתוב: "בפעם הבאה שתצלמו מסך או תקליטו, האדם שהעלה את הסטורי יקבל על כך הודעה". כאמור, הפיצ'ר נמצא כעת בבדיקה ולא בטוח בכלל שהוא ישוחרר באופן מלא לכלל המשתמשים. כיום הרשת החברתית מאפשרת לראות מי הביט בסיפורים שלכם, כל עוד הסטורי נמצא באוויר. אם בחרתם לשמור אותו בארכיון הסיפורים - המידע הזה נשמר, וכך גם האייקון של הפיצ'ר החדש.

     

     

    כחלק ממערך הבדיקה, אינסטגרם מנסה להבין האם המידע החדש שמתקבל אצל משתמשים בנוגע לצילום הסטורי, ישפיע על המעורבות שלהם ברשת החברתית. נראה כי השורה התחתונה במקרה הזה היא לא הגנה על פרטיות המשתמשים - כפי שאפשר כבר לראות באפליקציות דוגמת טלגרם, שבמצבי שיחה סודית מתריאה מול משתמשים בכל פעם שנעשה צילום מסך של השיחה. למעשה, אם יתברר שמשתמשים נכנסים פחות לסטוריז בעקבות הפיצ'ר - ייתכן מאוד כי יוחלט שלא לשחרר אותו בכלל.

     

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים