שתף קטע נבחר

חתוכים, קצוצים או בממרח - כל הדרכים לשלב ירקות בכריך שלנו

כריך הוא נשנוש מושלם בין ארוחות, או בתור חלק מארוחה מלאה ומזינה. אך כאשר אתם מורחים גבינה או חומוס בלבד, אתם מפספסים את הירקות, אחד המרכיבים החשובים ביותר בתזונה מגוונת ומאוזנת. איך תוכלו לשדרג את הכריך עם ירקות במתכונים מוכרים, אהובים וצבעוניים מהמטבח הישראלי?

אין דבר יותר ישראלי מסנדוויץ'. 'על הדרך' כשיוצאים מהבית, בתור ארוחת ביניים בעבודה, או בתור חלק מארוחת הערב - לכולנו יש טעמים מוכרים ואהובים וכריכים שהפכו להיות בני בית במטבח. לכל אחד מאיתנו כריך שמלווה אותו מילדות, ושילובים מועדפים בתוך לחם, לחמניה או בגט.

 

אך אחרי שנים של מריחת גבינה, חומוס וטחינה, הגיע הזמן לשדרג את הכריך ולהכניס אליו ירקות - מרכיב שמוסיף לו צבעים, טעמים מרעננים ורכיבים תזונתיים. איך נוכל לשלב ירקות בכריכים ולהפוך אותם לבריאים יותר?

  

חתוכים, קצוצים או בממרח: שילובי הירקות המנצחים

האפשרות הפשוטה ביותר, היא לחתוך את הירק האהוב עלינו ולהשחיל אותו לתוך הכריך. שילובים שאולי יהיו מוכרים לכם מהילדות הם גבינה לבנה עם מלפפון, גבינה צהובה עם פרוסות עגבנייה, או חציל מטוגן וביצה (או בקיצור, סביח). החיסרון בירקות חתוכים הוא שמדובר במשימה המצריכה מוטיבציה וכלי עבודה (סכין, קרש חיתוך), והעובדה כי הכריך דורש רק חלק קטן מהירק מה שעשוי להוביל לבזבוז.

 

אפשרות נוספת, שהפכה פופולארית תוך מספר חודשים בבתים רבים בישראל, היא ממרח קרמי המבוסס על ירקות, במגוון צבעים וטעמים. האפשרות למרוח את הירקות, בדומה לשאר הממרחים האהובים עלינו, הופכת את האופציה הזו להזדמנות נפלאה לשדרוג הכריך וההרכב התזונתי שלו.

 

הטעם האהוב והמוכר מהבית - בכריך שלנו

החלק המאתגר של שילוב ירקות בכריך, הוא שמירה על הטעמים של המאכלים המסורתיים שהתרגלנו אליהם מהבית, כדי שהשדרוג יעבור את מבחן הטעם. ישראל היא כור היתוך של עדות, ולכל עדה יש את המאכלים המאפיינים אותה והטעמים שהיא הצליחה להנחיל כמעט בכל בית ישראלי.

 

לכן, כאשר פיתחו בסלטי צבר את סדרת המאזטים החדשה, התייעצו המומחים של החברה עם בשלנים ובשלניות מעדות שונות, על מנת לשייך את המתכונים של הממרחים לדברים שאנשים אוכלים בבית. התוצאה: מבחר מאזטים המבוססים על ירקות, אשר שואבים השראה מהמסורת של מגוון עדות.

איך מגיעים לטעם הכי ביתי שאפשר?

 

על מנת להגיע לטעם הביתי, החליטו בסלטי צבר להכין את המאזטים עם הרבה כבוד לרכיבים. המשמעות היא שהבישול של הירקות כמו הארטישוק מתבצע בדיוק כמו בבית, והחצילים נקלים ממש כמו שאתם קולים אותם מעל הכיריים.

 

אל הטעמים האלה, סלטי צבר הביאה את התוספות שהיא יכולה להביא לשולחן - חלק מהממרחים הועשרו בטחינה, למשל, מה שסייע להם להגיע למרקם הנכון והפך אותם לשלמים יותר. הממרחים מציעים מרקם קרמי במיוחד והם מגיעים במגוון צבעים.

 

על פיתוח המוצרים ואיתור הטעמים המנצחים, מפקח השף אבי לוי, שליווה את גיבוש רשימת המוצרים, ניסוח הטעם שלהם, תהליך הייצור ועד להשקתם על המדפים. בסופו של התהליך, גיבשה סלטי צבר את הרשימה המנצחת של ממרחי הירקות שיכנסו לכריך שלכם. כל הממרחים הותאמו במיוחד לחך הישראלי, על מנת לשמור על טעם אהוב, מוכר וביתי בכל נגיסה של הסנדוויץ'.

 

עוד מטרה חשובה עבור סלטי צבר בהכנסת הירקות לכריכים שלנו, היא שיפור ההרכב התזונתי של הכריך. לכן, סדרת המאזטים פותחה בעזרת ייעוץ של דיאטניות, וכתוצאה מכך היא כוללת ממרחים עם 50% ירקות לכל הפחות.

 

מהפכת התזונה של סלטי צבר מתחילה בסנדוויץ'

מבחינת סלטי צבר, המהפכה האמיתית היא זו שמתמקדת בתזונה היום-יומית של האנשים. הממרחים החדשים של סדרת המאזטים הם משהו שאפשר למרוח בקלות על הלחם, בלי לטחון כרובית או לקלות פלפלים, הטעמים מרעננים, מגוונים את שולחן האוכל ומשדרגים את הכריך, ומצד שני מציעים רכיבים תזונתיים חשובים.

 

מכל הדיבור על ממרחים, פתאום בא לנו כריך טוב - במה כדאי לבחור? כריך חזה עוף עם קרם פלפלים ורוקט? או כריך קוביות סלמון עם קרם ארטישוק? העיקר שנוכל לשדרג את הכריך עם ממרח קרמי, בריא וטעים במיוחד, מסדרת המאזטים של סלטי צבר.

 

רוצים ללמוד עוד על מגוון הממרחים של סדרת המאזטים החדשה? היכנסו וגלו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים