שתף קטע נבחר

הצעירים עוברים ללמוד בירושלים

יותר ויותר צעירים עוברים ללמוד בירושלים בשנים האחרונות. יש לכך הרבה סיבות טובות: מוסדות השכלה מובילים, חיי תרבות ופנאי מלהיבים, סיוע בדיור, בקבלת מלגות ובמציאת תעסוקה ועוד. בקיצור: מעטפת מלאה לחיים טובים לצעירים - בעיר עם פוטנציאל בלתי נגמר

מספיק להסתובב בשוק מחנה יהודה בלילה, אחרי שהדוכנים מתקפלים ואת מקומם תופסים בתי האוכל והבארים העמוסים בהמוני צעירים; לעבור בנחלת שבעה או במושבה הגרמנית, כדי להבין שמשהו משתנה לטובה בירושלים, בעיקר בכל הנוגע לצעירים. וזאת עוד לפני שדיברנו על סצנת האקדמיה של העיר, המושכת משנה לשנה עוד ועוד סטודנטים מכל הארץ, וכיום מונה את המספר הגדול ביותר של מוסדות לימוד בארץ (18), עם הריכוז הגדול ביותר של סטודנטים (כ-42 אלף). ואם בעבר האוניברסיטה העברית, בצלאל והאקדמיה למוסיקה ולמחול היוו סמן ימני לאיכות מובהקת, הרי שכיום לא רק מוסדות ההשכלה הגבוהה מהווים אבן שואבת להון אנושי איכותי המסמן את הבירה כיעד.

 

אילו רצינו לתמצת במילה אחת את הסיבה לשינוי פניה המהיר של העיר מבחינת הצעירים, היינו מגדירים זאת בפשטות: כייף. פשוט כייף לחיות בה, לבלות בה ובשנים האחרונות – גם למצוא בה עתיד מקצועי. נכון, הסטודנטים בעיר מופלים לטובה, אבל המדיניות העירונית הזו, ששמה אותם בראש מעייניה, מבוססת על הידיעה כי גם פיתוח כלכלי של עיר מותנה ראשית לכל בהגעתם של כוחות צעירים איכותיים, העשויים לבנות בה את חייהם גם בטווח הארוך. ואכן, עיר הקודש ירושלים הופכת במהירות את פניה ונעשית עיר הבילוי והתעסוקה המתקדמת.

 

 (צילום: הודיה טולידאנו) (צילום: הודיה טולידאנו)
(צילום: הודיה טולידאנו)

 

תהליך השינוי המשמעותי הזה מתחולל בזכות מעטפת מלאה שהצעירים מקבלים כיום מהעירייה, בשיתוף פעולה עם הרשות לפיתוח ירושלים ומשרד ירושלים ומורשת, וממוסדות החינוך והתרבות בעיר, שכוללת את המרכיבים המרכזיים הבאים:

 

לימודים: הסטודנט לעתיד ובהווה זוכה לקבלת סיוע מקיף, החל מהשלמת בגרויות במידת הצורך, דרך ליווי צמוד של יועצים "תותחים" במהלך תהליך הקבלה למוסד האקדמי ומציאת תחום הלימודים המתאים, וכלה בהשגת מלגות (בין היתר מלגות ייחודיות של הקרן העירונית). יתרה מכך – ירושלים היא העיר היחידה בישראל, בה סטודנטים ממוסד אחד יכולים ללמוד קורסי בחירה חינם ממגוון מוסדות אקדמיים אחרים שיוכרו לצורך קבלת התואר. ובנוסף – שנת הלימודים הראשונה במכללות היא חינם לחיילים משוחררים. חיי הקהילה הסטודנטיאליים העשירים של העיר משלבים חיי חברה עם תרומה לקהילה, המזכה את הסטודנטים באפשרות למלגות. ההתמחות המקצועית בלימודים מאפשרת רכישת ניסיון תעסוקתי במסלול הלימוד של התואר כהכנה ראשונית לשוק העבודה.

 

מעבר לכך, העיר מציעה לסטודנט תיווך של חוויית הלימודים וכל מה שהוא זקוק לו באמצעות מרכזי ייעוץ בקמפוסים ובמרכז הצעירים של העיר: איפה לגור, היכן לבלות, אמצעי התחבורה הקיימים, הנחות והטבות רבות ומגוונות שהוא זכאי להן ועוד. אתר אינטרנט ייעודי, בעל השם המדליק מידע'לה (maydale.org.il), המדבר אל הסטודנטים בגובה העיניים וערוך על ידי סטודנטים, מרכז עבורם את שלל תחומי הטיפול תחת קורת גג אחת.

 

 (צילום: מידע'לה) (צילום: מידע'לה)
(צילום: מידע'לה)

 

תרבות ואמנות: הסטודנטים בירושלים נהנים מעושר וממגוון בלתי נדלה של פעילויות, אירועים, הרצאות, קורסים וסדנאות במחירים מסובסדים, מנויים מוזלים ושלל התרחשויות מדליקות, החל מהקמפוסים עצמם, דרך מסיבות רחוב וכלה באירועי לילה במהלך כל השנה – מסיבות, סרטים, הצגות, הופעות ועוד - במחיר מצחיק של 10 ש"ח.

 

תעסוקה: במהלך הלימודים ואחריהם היועצים מסייעים לסטודנט במציאת מקומות תעסוקה, הכנה לראיונות עבודה, עזרה בהשמה, בהכשרות מקצועיות (למשל, השתלבות בשוק ההון ובהיי-טק), וגם ייעוץ בנוגע לזכויות מקצועיות ומשפטיות ולהתנהלות פיננסית נכונה.

 

 (צילום: מידע'לה) (צילום: מידע'לה)
(צילום: מידע'לה)

 

דיור: עזרה במציאת דיור בר-השגה בעיר או דירות בשכירות, איתור הכתובות החמות ביותר, סיוע בהכנת חוזה שכירות באמצעות עו"ד מלווה, סיוע בשכר דירה, מציאת מקום במעונות הסטודנטים (בנייה של כאלפיים יחידות דיור עבור סטודנטים נמצאת כעת בעיצומה במרכז העיר), חדרי מעונות במחיר מוזל (כ-1,250 שקלים לחודש בלבד), סיוע מול משרדי הממשלה ומוסדות העיר בכל הנוגע לפרוצדורות החלפת כתובת, תשלום ארנונה, הוצאת תו חנייה ועוד.

 

ובשורה התחתונה: לא רק כייף ללמוד ולחיות בירושלים, אלא גם כייף למצוא בה עתיד מקצועי, בזכות מעטפת התמיכה הכוללת שהופכת את חיי הצעירים בה למשהו אחר לגמרי. בקיצור: מגניב, מכל כיוון שרק תסתכלו על זה. או כפי שמגדיר זאת יוני לבנה, תלמיד שנה שלישית בפקולטה לארכיאולוגיה בקמפוס הר הצופים (המרהיב בפני עצמו ויוצר חוויית למידה ייחודית לכל מי שעובר בו): "הגעתי לאוניברסיטה בגלל השם הטוב שלה, אבל כל רגע בעיר מושך אותי להתחבר אליה. ואני רואה גם אצל חברים שלי – כל הפעולות למען הסטודנטים פשוט מחזקות את הרצון ללמוד בה, שלא לדבר על אפשרויות התעסוקה וההשמה אחרי הלימודים של הרבה מאיתנו. אני מרגיש שלא רק ששומרים על הסטודנטים מכל הכיוונים ועוטפים אותם בצמר גפן, גם מסייעים להם באורח ממשי לחיות טוב יותר, זול יותר ומהנה יותר".

 

במילים אחרות: עיר תוססת ומרתקת, שכולה רגש וחוויה, של צעירים עם חלומות גדולים ופוטנציאל בלתי נגמר.

 

כל יתרונות ירושלים כעיר-כייף אקדמית:

- שנת לימודים ראשונה במכללות בחינם לחיילים משוחררים

- העיר היחידה שבה סטודנט ממוסד אחר יכול ללמוד קורסי בחירה חינם במוסדות אקדמיים אחרים שיוכרו לצורך קבלת התואר

- מלגות ייחודיות

- סיוע במציאת דיור, כולל דיור מסובסד, ובעריכת חוזי שכירות חינם

- סיוע במציאת תעסוקה, הכנה לראיונות עבודה, השמה, קורסי הכשרה מקצועית

- הטבות והנחות באירועי תרבות ופנאי, ומחירים מסובסדים מצחיקים

- חוויית חיים ובילוי שאין שנייה לה בעיר האקדמיה הגדולה ביותר של ישראל

 

הכתבה בשיתוף עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים ומשרד ירושלים ומורשת

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מידע'לה
לומדים בירושלים
צילום: מידע'לה
מומלצים