שתף קטע נבחר

סטודנטים מאוניברסיטת בראון לומדים בישראל על איידס

אחת המחלות שהשפיעו באופן הדרמטי ביותר על האנושות במאה ה-20 הינה מחלת האיידס. הגישה הטיפולית למחלה ידעה גלגולים רבים, מאז התגלתה המחלה בתחילת שנות ה-80', ועד לימינו אנו. למעשה, הטיפול במחלה כולל מאפיינים שונים בכל מדינה והוא תלוי גם במשתנים של תרבות ואוכלוסייה. את הנושא הזה יצאו לאחרונה לבדוק מקרוב כ-12 סטודנטים מאוניברסיטת בראון שברוד איילנד, במסגרת משלחת לישראל שהוקדשה ללימוד המחלה.

 

הסטודנטים נטלו חלק בקורס ייחודי שהוביל הרופא והחוקר הישראלי ד"ר רמי קנטור, העוסק בתחום המחלות הזיהומיות. ד"ר קנטור הוא מרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת בראון, אשר השלים את לימודי הרפואה ואת ההתמחות ברפואה פנימית בישראל, ויוזם הקורס.

 

משתתפי המשלחת מבראון במהלך הביקור בישראל ()
משתתפי המשלחת מבראון במהלך הביקור בישראל

 

הסטודנטים אשר נטלו חלק בקורס עסקו במאפיינים של ההתמודדות עם המחלה בישראל, אשר לה אוכלוסייה מגוונת מבחינת תרבותית, דמוגרפית ורפואית. הסטודנטים למדו את הנושא התיאורטי במהלך הסמסטר וכן שמעו הרצאות מפי בכירים העוסקים בנושא בריאות הציבור ברוד איילנד. שיאו של הקורס היה ביקור בן 10 ימים בישראל, במהלכו ביקרו הסטודנטים במרפאות, בתי חולים ואוניברסיטאות ונפגשו עם רופאים ומטפלים, עם נשאים וחולים ועם מומחים שונים בתחום. כמו כן הסטודנטים נחשפו למחקר המתקדם בתחום, המקומי והגלובלי, בניסיון להתמודד עם המחלה.

 

הקורס נתן לסטודנטים הזדמנות למבט ייחודי על המחלה ועל הגורמים השונים- הביולוגיים, הרפואיים, הגיאוגרפיים, החברתיים, התרבותיים והכלכליים- המשפיעים עליה. עבור הסטודנטים, שלמרביתם היה זה הביקור הראשון בישראל, הייתה זו הזדמנות למבט שונה מהרגיל על החברה הישראלית ועל הגוונים שבה, שכן אוכלוסיית החולים והנשאים בישראל מגוונת כמו החברה הישראלית עצמה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משתתפי המשלחת. השבוע בבוסטון
מומלצים