שתף קטע נבחר

מים סוף ועד הנילוס: תמונות מהחלל

מפרץ אילת, הנילוס, מיצרי הורמוז, שיקגו המושלגת וגם קצת כיף בתחנת החלל. תמונות שצולמו מהחלל

 

שלושה מאנשי צוות תחנת החלל חזרו השבוע לכדור הארץ (צילום: רויטרס)

 

צוות התחנה הבינלאומית נפרד השבוע מהאסטרונאוטים מארק ונדה היי וג'וזף אקבה ומהקוסמונאוט אלכסנדר מיסורקין , שחזרו לכדור הארץ לאחר ששהו בתחנה 168 ימים ברציפות. השלושה לא הרבו לצלם את כדור הארץ, אך האסטרונאוט השלישי שנמצא עדיין בגובה של כ-300 ק"מ מעל כדור הארץ, סקוט טינגל, מקפיד לפרסם תמונות מדהימות שהוא מצלם מהתחנה. צפו בכמה תמונות של כדור הארץ, שצולמו מתחנת החלל בחודש שעבר.

 

צילום: סקוט טינגל, נאס"א
ים סוף והנילוס. בקצה הימני העליון ניתן לראות את מפרץ אילת ואזור הערבה (צילום: סקוט טינגל, נאס"א)

 

טינגל, בן 52, שוהה בתחנת החלל הבינלאומית מאז חודש דצמבר וזו הפעם הראשונה שהוא משתתף במשימה של נאס"א בחלל. בשנת 2009 הוא נבחר כאחד מ-14 המשתתפים בקורס האסטרונאוטים של סוכנות החלל האמריקנית, שאותו סיים בהצלחה ב-2011.

 

ב-23 בינואר הוא השתתף בהליכת החלל הראשונה שלו, כשיצא יחד עם ונדה היי לתקן כמה דברים מחוץ לתחנת החלל, בין היתר את הזרוע הרובוטית, שמתחברת לחלליות הדרגון של spaceX. בסך הכול נמשכה הליכת הבכורה שלו בחלל - שבע שעות ו-24 דקות.



 

האסטרונאוט האמריקני מתחזק חשבון טוויטר, שבו הוא מפרסם את התמונות המדהימות שהוא מצלם מהחלל. כיום עוקבים אחר חשבון הטוויטר מעל 44 אלף גולשים מרחבי העולם. בחודש האחרון צילם האסטרונאוט האמריקני כמה תמונות באזורינו שבהן נראות דרומה של ישראל, מצרים, איראן, איחוד האמירויות ומדינות נוספות באזור.

 

צילום: מארק ונדה היי, נאס"א
תמונת הפרידה שצילם ונדה היי מהחלל (צילום: מארק ונדה היי, נאס"א)

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזהים את האזור?
מזהים את האזור?
צילום: סקוט טינגל, נאס"א
מומלצים