שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    רק דיונה, מים ושמים. ביקור בבית של קבלן
    750 מ"ר על חוף ימה של אשדוד, סאונה רטובה, קולנוע ביתי, מתחם ברביקיו ומרתף יין. ביתו החדש של קבלן מוכר באזור השפלה הוא בית חופש לכל דבר

     

     

     

    על חופה של אשדוד, בשטח בנוי של 750 מ"ר, תוכנן בית עבור אחד הקבלנים והיזמים הידועים והמוכרים באזור השפלה ובת זוגתו. בני הזוג אוהבים מאוד לארח, ולכן בתהליך התכנון הודגשה החשיבות הרבה שבאירוח חברים ובני משפחה, כולל עריכת אירועי חברה. הבית משלב עיצוב קלאסי ומאופק, יחד עם אווירה דינמית, חדשנית ועכשווית, מתוך חיבור אופטימאלי בין ה"אני-מאמין" של האדריכל לבין צרכי הלקוח.

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
     

    המבנה רחב הידיים כולל שני בתים המחוברים דרך הגג וקומת הקרקע. הבית הראשי עבור בני הזוג המבוגרים, והבית השני המתפקד כבית הארחה עבור ילדיהם והנכדים, הבאים לביקורים בסופי שבוע ובחגים. הבית הראשי כולל מרתף ובו חדר יין, אולם קולנוע ביתי וסאונה רטובה. קומת הקרקע מכילה שני מטבחים, סלון ופינת אוכל. בקומה הראשונה ממוקמת יחידת הורים גדולה ושני חדרי שינה הפועלים כסוויטות נפרדות, בעלי חדר רחצה וחדר ארונות.

     

    מהחדרים ניתן לצאת לגג, המורכב משתי פונקציות עיקריות - אזור ברביקיו ואזור הגג הנרחב המצופה דק ומעוטר במעקי זכוכית, לפעילויות פנאי ולמסיבות. בחזית הבית הפונה לים ממוקמים מטבח חיצוני ובריכת שחייה בגובה הקרקע, שאינה מגודרת, ומשאירה את המים בתוכה באמצעות תעלת גלישה ומערכת סירקולציה המחזירה את המים מכל ארבע הפאות. 

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

    הבית השני המיועד לאירוח החברים והמשפחה, שומר על מראה מפואר ומסודר, כבית לכל דבר, המוכן לארח בכל רגע נתון. הוא כולל מרתף עם סלון, שני חדרי שינה וחדר רחצה. קומת הקרקע מכילה פינת אוכל, מטבח, סלון ושירותי אורחים, ובקומה העליונה שני חדרי סוויטות רחבי ידיים עם נוף לדיונות ולים.

     

    השפה העיצובית של המבנה מדגישה את הפן האורכי שלו, כדי לחבר את שני הבתים כאחד, ולהמחיש שבית האורחים מהווה חלק בלתי נפרד מהבית. חזית הבית המזרחית הפונה לרחוב מסוגרת ובעלת מאפיינים של בנייה מודרנית, לעומת החזית הפונה לים העשויה כולה מזכוכית שקופה, בעלת מקדם הגנה ומערכת הצללה פנימית, היוצרת מצד אחד חשיפה מוחלטת לנוף הדיונות, אך מצד שני מווסתת את הקרינה, הסנוור והחום. 

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
      

    אחד החומרים הבולטים בבית הוא ציפוי האלומיניום (הידוע כחומר האופטימלי לבניה סמוך לים), ושילוביו המרתקים עם הזכוכית והשיש. השימוש באלומיניום באופן מאסיבי בבית פרטי מהווה אתגר ומצריך חשיבה אחרת, בעיקר בבית בעל גיאומטריה מורכבת: הרכבת החלונות והוויטרינות העצומות, המתנשאות לגובה של שמונה מטר, ושילובם בתוך הגיאומטריה של הבניין, ובתוך קו עיצובי נקי, ללא עמודים, באמצעות שימוש נרחב בציפויי אלומיניום, ובמערכת הצללה פנימית בתוך הזכוכית. במילים אחרות, חשבו על האתגר התכנוני הבא – פתיחת חזית באורך יותר מ-20 מטר ובגובה שמונה מטר (כדי ליצור שקיפות מקסימלית לנוף) ללא שימוש בעמודים.

     

    איך לוקחים מבנה החשוף בכל חזיתו הענקית לשמש, ומצליחים לווסת את חשיפתו לקרינה ולחום? כהתמודדות עם האתגר, נעשה שימוש באלמנטים רבים של אדריכלות ירוקה וברת קיימא, כולל שימוש במערכת הצללה פנימית בתוך החלון, עם מקדם קרינה גבוה ביותר. בנוסף, בקצה הבית בחזיתו המערבית תוכנן קסקט המאפשר לקיר המסך העצום לשהות תחת צל. 

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
     

    שפתו העיצובית של הבית כוללת התייחסויות ורמיזות רבות לעולמות התוכן של מים, חול, עננים ושמים. פריטי הריהוט הצבעוניים שנבחרו על-ידי המעצבת מור סבן, יוצרים ניגודיות מרתקת כקונטרסט לצבעי הבית השולטים (הזכוכית, הלבן והאפור), בשילוב עם הקרבה לים ולבריכה. המושג שזועק מכל פינה בו הוא חופש, כך שהבית מתפקד כבית נופש של ממש, בנוסף להיותו בית משפחתי.

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

    הבית תוכנן כך שבשעת השקיעה הוא הופך כולו למסך (או אם תרצו למסגרת של תמונה) וכל ההתמקדות היא בשקיעה, ללא שום מרכיב המפריע לסצנה המרשימה. "ניסינו לזקק את ההגדרה והחוויה של ים, עננים, שמיים וחול", אומר האדריכל דניאל אוחנה. חומר הגלם המרכזי בבית הוא האור, וכל האלמנטים החזותיים של הבית מכוונים לשקיעה ולזריחה. המשחקים בין האור והצל, יוצרים מבנה השונה לחלוטין באווירה שלו, בין היום ללילה. לחילופין, מעבר לאפקט של הים והטבע, הבית יודע להיות מאוד משפחתי ומכיל, ולייצר בעצמו סיטואציות פנימיות.

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

     

    הכותב הוא אדריכל ובעלים של "זהבי ד.א אדריכלים בע"מ"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים