שתף קטע נבחר

"שמש, ים והייטק": ככה מייבאים מתכנתים לישראל

"רמות שכר גבוהות, סצנת סטארטאפים פעילה ו-300 ימי שמש בשנה: ת"א היא המקום הכי טוב להייטקיסטים". תוכנית חדשה של חברת נקסאר "תייבא" עובדים לארץ, עם סל קליטה מפנק

כבר שנים שחברות היי־טק בישראל מתקשות לגייס עובדים עקב מחסור חמור בכוח אדם מיומן בענף. כעת, קבוצת חברות יצאו ביוזמה: "יבוא" עובדים מוכשרים ועתירי ניסיון מחו"ל לישראל, מעין "רילוקיישן הפוך".

 

התוכנית נקראת Beta — Be in Tel Aviv והיא פרי יוזמה של הסטארט־אפ הישראלי "נקסאר" (Nexar, פיתח אפליקציה שהופכת את הסמארטפון למצלמת רכב חכמה). "שוק העבודה בהיי־טק הישראלי רותח", אומר ערן שיר, מייסד שותף ומנכ"ל החברה. "אבל אין מספיק כוח אדם איכותי בתעשייה, ואם אנחנו רוצים לבנות חברות טכנולוגיה גדולות שיפעלו מישראל, אנו זקוקים לגיוון גם בכוח אדם ולמצוא אנשים טובים גם מחו"ל".

 

משרדי נקסר (צילום: נקסר) (צילום: נקסר)
משרדי נקסר(צילום: נקסר)

 

ולמה שיגיעו דווקא לכאן? "אנו מאמינים שת"א היא המקום הכי טוב לסטארט־אפים. יש כאן רמות שכר גבוהות, סצנת סטארט־אפים אטרקטיבית, וגם 300 ימי שמש בשנה, אחלה סצנת אוכל ויופי של מועדונים. אז אין סיבה לא לבוא". בנוסף, לדבריו, בזכות מהלכים של הממשלה, עובדי היי־טק זרים יכולים לקבל היום ויזה בקלות יחסית.

 

החברות המשתתפות בתוכנית מתחייבות להעניק לעובדים שיגיעו לכאן לשנה או יותר, חבילת הטבות הכוללת בונוס רילוקיישן של 20 אלף דולר, מימון טיסות הביתה, הקלה בתהליך הוצאת ויזה, סיוע במציאת דירה, מימון טלפון סלולרי, לימודי עברית למתעניינים, ועוד. 12 חברות ומרכזי פיתוח מקומיים כבר התחייבות לתכנית, בהם WeWork, סימילרווב, Any.Do ו־Fyber.

 

ערן שיר, מנכ"ל ומייסד נקסר (צילום: נקסר)
ערן שיר, מנכ"ל ומייסד נקסר(צילום: נקסר)

 

על פניו, התוכנית עשויה למשוך בעיקר יהודים או ישראלים לשעבר שמעוניינים לחזור ארצה, אך שיר מבהיר שהם פונים לכל האוכלוסיות. "אפשר ליצור אבן שואבת לאנשים חזקים מאירופה, הודו וסין, שרוצים לעבוד בתנאים מעולים על נושאים מעניינים". כמו רייצ'ל רוזנסון, למשל, שעבדה כמעצבת בסן־פרנסיסקו, ועברה לת"א כדי לעבוד בנקסאר כמעצבת מוצר.

 

"השתעממתי מסן־פרנסיסקו, הכל שם אותו דבר", היא מספרת. "רציתי לטייל ולראות עולם ולעבוד בחברות מגניבות משמעותיות". ומה ההבדלים בין ארה"ב לישראל? "הופתעתי מכך שסגנון העבודה וההטבות דומים מאוד. אבל ת"א יותר שווה: בסן־פרנסיסקו כולם רק עובדים. כאן יוצאים מהעבודה ויש ברים, חוף, חיים. הישראלים עובדים קשה — אבל גם מעריכים משפחה, חברים וטיולים".

 

לדבריה "הייתי מסוקרנת מבחינה תרבותית איך זה לעבוד בישראל. הזהירו אותי שהישראלים עלולים להיות ישירים וקצת גסי־רוח, אבל חשבתי שזה דווקא מגניב. הרי סטארט־אפ צריך להיות ישיר וגס־רוח", היא מוסיפה. ומה לגבי המצב הביטחוני? "לא הדאיג אותי יותר מדי", היא משיבה. "בכל מקום יש בעיות".

 

 

הכתבה פורסמה בידיעות אחרונות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים