שתף קטע נבחר

ירידת ערך - אתם לא צריכים את זה

אם יש משהו שמעצבן בעל רכב זה לגלות בכל חודש כיצד ערכו של הרכב המשפחתי צונח במחירון המשומשות. אז איך אפשר להימנע מכך?

 

בשיתוף ynet רכב חדש

 

ברוכים הבאים לעולם הצרכנות של 2018. זה נשמע עתידני, אך מבחינה צרכנית, לחיים היום ועכשיו יש משמעות אדירה, בעיקר מבחינת יכולתן של סחורות ושל מוצרים לשמור על ערכם. למה הכוונה? ניקח שני מוצרים פופולאריים: דירה וסמארטפון. במקרה של הדירה, מדובר בנכס משמעותי במיוחד בשווי של מיליונים. במקרה של סמארטפון מדובר במוצר שאנו עשויים להחליף פעם בשנה ואולי אפילו יותר.

 

דירה להשכיר (הדמיה: 3ddesign)
דירה להשכיר(הדמיה: 3ddesign)

 

מדוע? מכיוון שכל הזמן יוצאים דגמים חדשים, כאלה שמצוידים בטכנולוגיות המיועדות להפוך את חיינו לנוחים ופשוטים יותר. מדוע קל לנו להיפטר מן הסמארטפון אך את הדירה אנו שומרים קרוב לליבנו? אחרי הכל, הסמארטפון עלה לנו גם הרבה כסף. התשובה פשוטה: חדשנות וירידת ערך.

 

במקרה של הדירה, אין כאן חדשנות. הסיכוי שתצא דירה ממודל חדיש ומתקדם יותר נמוך ואנו בהחלט מקפידים להתאים את הדירה לצרכינו, מכיוון שמדובר במוצר יקר. עד כדי כך יקר, שבמהלך חיינו נחליף שתי דירות לכל היותר. לעומת זאת עולם הסמארטפונים שונה: מדי שנה יוצאים דגמים חדשים בעלי יכולת אחסון מידע יותר גבוהה, מצלמה יותר טובה וכיוצא בזאת.

 

כעת לנקודה הקריטית: ירידת הערך. ערכה של דירה אינו נשחק באמת, בדיוק מהסיבות שצוינו: ראשית, תמיד ימצא מי שיצטרך קורת גג. שנית, הקונספט של ארבעה קירות אינו משתנה: דירה חכמה יותר שמשנה את קונספט ארבעת הקירות עדיין לא באמת הומצאה. ולכן דירות שומרות על ערכן.

 

סמארטפון? כל הזמן יש חדש יותר. תמיד יש מתוחכם יותר. ולכן סמארטפון בן חצי שנה עשוי להימכר בסכום מצחיק ביחס למחיר הרכישה. ומה בנוגע ל"מוצר ביניים"? כזה שמצד אחד פועל לפי עקרונות של פעם, שעדיין לא הומצאו טובים וחדשים מהם - אך עדיין הולך ומשתנה בקצב מסחרר?

 

זו מכונית חדשה. מחד, הקונספט של ארבעה גלגלים והגה מעולם לא השתנה. מאידך כל הזמן יש חדשות, מתקדמות, חסכוניות, בטוחות וכמובן אמינות יותר. כאן נוצרת מלכודת: מוצר ש"רוקד על שתי חתונות": מצד אחד הוא מתיישן מהר. מצד שני הוא יקר להפליא. התוצאה היא מוצר שאמור על הנייר להתנהג כמו דירה ולשמור על ערך, אך בפועל, במיוחד בשנים האחרונות לאור קצב ההתחדשות והמסירות של רכב חדש בישראל, מתנהג דווקא כמו סמארטפון וערכו צולל בעשרות אלפי שקלים בכל שנה, וזה כמובן לפני שניסינו למכור אותו באמת. ואגב, בניגוד לסמארטפון, המכונית רוצה שנשקיע בה כסף. נטפל בה, נעשה לה טסט, נחליף לה צמיגים.

 

מה עושים? הפתרון הוא לשלב בין צרכנות סמארטפון הגמישה לשינויים וחידושים ובין צרכנות של דירה, שמיועדת לאפשר לנו הנאה מנכס יקר במיוחד. בליסינג פרטי תפעולי אין צורך לחשוש מפני ירידת ערך. החוכר משלם עבור הרכב מקדמה. את המקדמה הלקוח קובע וממנה נגזר גובה ההחזר החודשי, שבהתנהלות חכמה מגיע למאות שקלים בחודש.

 

עם תום תקופת החכירה הלקוח יכול לבחור בין אם לשלם תשלום סופי או בין אם להשתמש ביתרה לעסקה חדשה. ההוצאות הקשורות בתחזוקה אינן חלות על הלקוח, אלא על חברת הליסינג. כלומר אין צורך לדאוג בכל הקשור לאבדן הערך המאסיבי שמתקשר באופן טבעי לבעלות על מכונית חדשה. עוד נקודה חשובה: בדומה לסמארטפון שמתחדש באופן תכוף, בעסקת ליסינג פרטי תפעולי ניתן לצאת באמצע: הלקוח מעוניין נאמר להשתדרג לג'יפון, אין בעיה. הרכב מוחזר לחברת הליסינג, מסלול התשלום מחושב מחדש תוך שימת דגש על כדאיות כלכלית ללקוח –והלקוח יוצא עם מכונית חדשה וללא הדאגות הכרוכות בירידת הערך שמתלווה לכך.

 

הצעות לרכב חדש וליסינג

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים