שתף קטע נבחר

מעונות OUT, קהילות IN

מגורים קרוב למכללה, סיוע בשכר דירה ומלגת שכר לימוד של עד 16 אלף ש"ח. המכללה האקדמית אחוה מזמינה אתכם להצטרף לפרויקט קהילות הסטודנטים של "תוצרת הארץ" קריית מלאכי ורהט, מבית התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המוסדות האקדמיים המציגים

 

אריק איינשטיין כתב על זה שיר, והמכללה האקדמית אחוה הצטרפה לפזמון. קהילות הסטודנטים מבית תוצרת הארץ קריית מלאכי ורהט, חוגגות שנתיים - והן כאן כדי להישאר.

 

מי שחשב שמחאת האוהלים של קיץ 2011 התמוססה עם חילופי העונות, כנראה לא מכיר את עמותת 'תוצרת הארץ'. במהלך הקריאות לצדק חברתי, נחשף הצורך הבסיסי לו כולנו משוועים, והוא - שינוי אמיתי בחברה הישראלית. כזה שלא ימתין למקבלי ההחלטות, אלא יגיע מלמטה. צעירים וצעירות חדורי מוטיבציה ומלאי אמונה ברעיון הקהילתי ובשינוי החברתי בפריפריה.

 

לדף קהילת הסטודנטים באתר המכללה

 

סטודנטים פעילים ב
(מכללת אחוה)
מאז אותה מחאה הסטודנטים לא ישבו בחיבוק ידיים, ויצאו מהקמפוסים כדי לחולל מהפכה בחינוך של הדור הבא, מתוך רצון לשפר ולחזק את חיי הקהילה. כדי להפוך את החברה לצודקת ומתוקנת יותר, הם מחליטים להקים רשת של קהילות סטודנטים. הגרעין הראשון עובר לגור בלוד עם 30 סטודנטים שהפכו לחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהעיר.

 

כיום תוצרת לוד הפכה לתנועה קהילתית אקטיביסטית, שמונה מעל 200 סטודנטים ו-100 בוגרים. התכנית מהווה פלטפורמה להגשמת חלומות ונותנת מענה לצורך הקיים בחברה הישראלית. השילוב בין חיי קהילה לעשייה חברתית משמעותית מאפשר לאותם צעירים שבוחרים לבוא ולקחת חלק לחוש תחושת שליחות ומשמעות אדירה.

 

 

קהילות מגוונות בעשרות ערים

במהלך השנים התרחב פרויקט 'תוצרת הארץ', המונה למעלה מ-600 סטודנטים ובוגרים, בשיתוף פעולה מלא ואמיתי עם המוסדות האקדמיים, לעשרות ערים מהצפון ועד הדרום, במטרה לבנות קהילות אקטיביסטיות שייקחו חלק בהווי המקומי ויפעלו להישארות באותם המקומות כקהילה גם לאחר סיום התואר.

 

הסטודנטים בקהילות המורכבות מיהודים, חילונים, ערבים ודתיים מקדישים זמן בכל שבוע לעשייה חברתית בתוך הערים בהתאם לצרכים שעולים מהשטח, מהעיריות והתושבים.

 

"תכנית קהילות הסטודנטים של המכללה האקדמית אחוה בקריית מלאכי וברהט היא חלק מחזון ומדיניות רחבים יותר, לפיהם, לצד איכות אקדמית, צריכים לפתח גם למידה חברתית כחלק בלתי נפרד מהצמיחה ההדדית בין האקדמיה לישובים באזור", מסבירה ד"ר מיכל רביבו-שטיינר, דיקן הסטודנטים של המכללה.

 

לדברים מצטרפת גם ליאור ז'ורנו, מנכ"לית שותפה בתוצרת הארץ, שמוסיפה ואומרת כי "עקרונות הפעולה שמשלבים בין התאחדות הסטודנטים, מוסד אקדמי ורשות מקומית מאפשרים לסטודנטים לקבל כר פורה לעשייה משמעותית בתוך השכונות שבהן הם בוחרים לגור ולמעשה גם להשפיע עליהן".

סטודנטים פעילים ב
(מכללת אחוה)

במקום למלא את הקמפוס האקדמי לכמה שעות ולחזור הביתה, קהילות הסטודנטים בקריית מלאכי וברהט מציעות ללומדים להעתיק את חייהם ולעבור לפריפריה כדי לתרום בצורה משמעותית, בעיקר מבחינה חברתית, לתושבי העיר. הסטודנטים המצטרפים לתכנית עוברים להתגורר בערים, מקבלים מלגות מחיה ולימודים עד 16 אלף שקלים ובתמורה תורמים שבע שעות שבועיות לקהילה ולחברה, כאשר שלוש שעות בשבוע, בכל שבוע, מיועדות למען אותם סטודנטים עבור גיבוש, ערבי קהילה, שבתות משותפות, טיולים והתפתחות אישית.

 

חלק מהמרקם העירוני

קהילות הסטודנטים לוקחות חלק במשימות חברתיות, משפיעות על חיי תושבי העיר ובני הנוער והופכות לחלק מהמרקם העירוני תוסס והמתפתח, ובעיקר מתבססת כגרעין התיישבותי עירוני.

 

"קהילת הסטודנטים בקריית מלאכי מורכבת מעשרות סטודנטים שהגיעו מכל חלקי הארץ ואף מעבר לים, לצד סטודנטים בני המקום. החזון החלוצי לא נדם, הסטודנטים זוכים להקים 'גרעין קהילתי התיישבותי בפריפריה'", מספר עמוס זרוק, מנהל קהילת קריית מלאכי.

 

"הסטודנטים העוברים לגור בעיר בונים את הקהילה האינטימית שלהם לצד שותפות מלאה בחיי התושבים בעיר, הם גרים בשכונות השונות בשכנות מקסימה ומשפיעים על המקום שבו הם גרים. עצם זה שבאת לגור בעיר בשותפות גורל, זכית לקיים את 'המעשה', בהא הידיעה. אתה כבר חלק משינוי משמעותי. עיריית קריית מלאכי והמרכז לצעירים בעיר מחבקים ותומכים בפרויקט ומעודדים צעירים וצעירות נוספים להיות שותפים במיזם חשוב זה. העיר היא בעצם 'כדף חלק המזמין אותך לשרבט עליו את חלומותיך'".

 

בשנה שחלפה הספיקה הקהילה הראשונה שהוקמה בעיר להיות שותפה למספר פרויקטים חברתיים מרגשים. מדובר ביוזמות שלוו בתהליכים מתמשכים ובחשיבה שבבסיסן פעילות משותפת לשיפור איכות חיי התושבים לטווח הארוך.

 

כך לדוגמה, בחג החנוכה יצאו הסטודנטים של תוצרת הארץ לבתי קשישים עריריים לחלוקת סופגניות והדלקת נרות בשכונת חב"ד. הם הקימו גינה קהילתית, בית קפה קהילתי בו מועברות הרצאות מרתקות, יצרו פרלמנט של צעירים שמקדם נושאים החשובים לתושבים ולקהילה, יזמו מנהלת חינוכית בה הם שותפים ושאחראית על שיפור משמעותי בתחום החינוך בקריית מלאכי, הרימו הפנינג בחג הפסח, יצאו לטיול קהילתי משותף, לקחו חלק ביוזמות הרשות המקומית לשיפוץ המרכז המסחרי ועוד.

 

בשנה זו הצטרפה הקהילה השנייה לעיר, שממשיכה להוביל יחד עם הקהילה הבוגרת משימות שונות לרווחת הצעירים והתושבים בעיר. "צעירים זה כוח. וברגע שאנחנו הופכים לקבוצה שבאה לשנות משהו בחברה יש לזה השפעה מאוד חיובית על העיר", מספרת שיר וקנין, תושבת קריית מלאכי וסטודנטית שנה ב' באחווה. "אנשים מהעיר שרואים שצעירים מבחוץ מאמינים בקהילה ובכוח שלה, מקבלים מוטיבציה ומבינים שבאמת ניתן לחולל פה שינוי".

 

"בקהילת תוצרת הארץ מצאתי מסגרת שיש בה משהו מיוחד. זה הרבה יותר מללכת ללמוד ולחזור הביתה. אני מרגיש שאני מוביל ועושה משהו משמעותי", מוסיף רובי אייזנשטיין מהוד השרון הלומד שנה ב' באחווה ומתגורר בקריית מלאכי. "אחד מהפרויקטים שהרמנו פה היה מסיבת אוזניות. הייתה הרתמות של צעירי קריית מלאכי וזה היה פשוט מדהים. קריית מלאכי זו עיר חמה. דברים כאלה קשה מאוד לראות במרכז".

סטודנטים פעילים ב
(מכללת אחוה)
 

כמו כן, יוצרים הסטודנטים משתי הקהילות, קריית מלאכי ורהט, קבוצת חשיבה משותפת בשם 'אקטיב סטודנט' שנפגשת בכל שבוע ומגבשת תכניות עבודה לא רק עבור התושבים, אלא גם בינם לבין עצמם. בקבוצה לוקחים חלק שישה סטודנטים (שלושה מקריית מלאכי ושלושה מרהט) יחד עם שתי מלוות, במטרה לייצר שיתוף פעולה ודיאלוג בין הקהילה הערבית לקהילה היהודית במכללה. שיתוף הפעולה בא לידי ביטוי באירועים, ערבי קהילה וסיורים משותפים כגון סעודות עיד אל פיטר ומימונה, ביום המעשים הטובים, במעורבות החברתית במכללה ומחוצה לה ובחיבור בין התרבויות והרשויות השונות.

 

"לפני שהגעתי לפרויקט הייתי חסר ביטחון", מעיד נאזר מוחסן שעיב אלזיאדנה, סטודנט שנה ב' באחוה. "בקהילה יש מי שנותן לך גב, מישהו שילך איתך עד הסוף. אני, כסטודנט לאנגלית, מעוניין לשפר את רמת האנגלית במגזר. אני מרגיש אחריות על השינוי החברתי ברהט ואני גאה על הקהילה שאנחנו מקימים כאן".

 

מיס אלקרנאוי, גם היא מקהילת הסטודנטים ברהט וסטודנטית שנה ב' באחוה, מספרת כי בתור אישה חשוב לה לסייע לנשים אחרות בעיר ולעזור להן להתפתח, "קהילת תוצרת הארץ נתנה לנו הזדמנות אדירה לשנות. אני מובילה יחד עם חברות הקהילה סדנאות לנשים, ובזכות הקהילה הזו אנחנו חזקות יותר מבחינה אישית וחברתית".

 

המכללה האקדמית אחוה מאמינה שבכוחה של קהילה להוביל לשינוי בחברה הישראלית ובכך ליצור סביבה טובה לחיות בה. אם גם אתם מאמינים באותו הכוח אתם מוזמנים להצטרף ולקחת חלק בפרויקט תוצרת הארץ. השינוי, כמו שכבר הבנתם, מתחיל בכם.

 

לדף קהילת הסטודנטים באתר המכללה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים