שתף קטע נבחר

מתכון מתוק לפסח: עוגת מוס שוקולד עם אפיפיות

לשולחן החג, ליום הולדת מתוק גם לילדים שרגישים לגלוטן, או סתם כשבא להתפנק: עוגת מוס שוקולד חגיגית, יפהפיה ומגרה בתוספת אפיפיות פריכות - וכל זה בלי טיפת גלוטן

בשיתוף שטראוס

 

עוגת מוס שוקולד עם אפיפיות ללא גלוטן (צילום: נטלי לוין)
אוורירית, מתוקה וחלומית. עוגת מוס עם אפיפיות(צילום: נטלי לוין)

 

פסח כבר ממש מעבר לפינה, וגם בחג החירות מגיע לנו להתפנק כמו שצריך עם עוגה חגיגית ומתוקה, עם המון שוקולד ובלי טיפת גלוטן. העוגה מתאימה כמובן גם לימי חול, ארוחות שבת, ימי הולדת וסתם כפינוק כשמתחשק. המוס האוורירי והמתוק ישתלב היטב עם הפריכות הקראנצ'ית של האפיפיות וייצור טעם בלתי נשכח ועיצוב שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות. אז קדימה, בואו ניגש לעבודה.

 

מה צריך?

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לבסיס

330 גרם (3 חבילות פנימיות) אפיפיות ללא גלוטן

100 גרם חמאה מומסת

 

למוס השוקולד

2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין

10 מ"ל (2 כפיות) מים

300 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

80 מ"ל (1/3 כוס) חלב

500 מ"ל (2 כוסות) שמנת להקצפה, קרה מאוד

 

לקישוט

220 גרם (2 חבילות פנימיות) אפיפיות ללא גלוטן

 

אופן ההכנה

בסיס:

1. משמנים קלות תבנית.

2. במעבד מזון טוחנים את האפיפיות לאבקה דקה.

3. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.

4. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב ליצירת בסיס.

5. מקפיאים עד שהמוס מוכן.

 

עוגת מוס שוקולד עם אפיפיות ללא גלוטן (צילום: נטלי לוין)
מהדקים היטב, ומקפיאים עד שהמוס מוכן. בסיס העוגה(צילום: נטלי לוין)

מוס שוקולד:

6. בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמרפטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.

7. קוצצים שוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חלב וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

8. ממסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת השוקולד בערבוב.

9. מקציפים את השמנת עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה (מרקם של יוגורט) ומוסיפים כ-1/3 מכמות הקצפת לתערובת השוקולד. מערבבים היטב עד שתערובת השוקולד מקבלת מרקם רך יותר.

 

עוגת מוס שוקולד עם אפיפיות ללא גלוטן (צילום: נטלי לוין)
מוסיפים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד(צילום: נטלי לוין)

10. מוסיפים פנימה את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.

11. יוצקים את המוס על בסיס האפיפיות ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה קטנה.

12. מקפיאים את העוגה במשך 3-4 שעות להתייצבות.

 

עוגת מוס שוקולד עם אפיפיות ללא גלוטן (צילום: נטלי לוין)
מקפלים עד היווצרות מוס אחיד(צילום: נטלי לוין)

 

עוגת מוס שוקולד עם אפיפיות ללא גלוטן (צילום: נטלי לוין)
יוצקים את המוס ומיישרים את החלק העליון(צילום: נטלי לוין)

קישוט:
13. חותכים את האפיפיות לקוביות קטנות ומסדרים ערימה נאה של קוביות אפיפיות בחלק העליון של העוגה.

 

14. שומרים במקרר עד ההגשה.

עוגת מוס ללא גלוטן (צילום: נטלי לוין)
חותכים את האפיפיות לקוביות קטנות ומסדרים בערימה נאה(צילום: נטלי לוין)

טיפים

• העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע.

• אפשר להשתמש בשוקולד מריר רגיל ולא 60% מוצקי קקאו.

• אם רוצים, אפשר להוסיף טעמים למוס, למשל קינמון, קפה, וניל או כל טעם אחר שאוהבים.

• אם רוצים לקבל עוגה גבוהה במיוחד, אפשר להכין את המתכון בתבנית בקוטר 20 ס"מ.


מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין

 

בשיתוף שטראוס

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי לוין
עוגת מוס טעימה - ללא גלוטן
צילום: נטלי לוין
ללא גלוטן
ד"ר רק שאלה
מומלצים