שתף קטע נבחר

מתכון לפסח: פילה סלמון על גראטן תפוחי אדמה

השפית מאיה קליין מגישה: מנה טעימה וקלילה להכנה שמשלבת פילה סלמון אפוי, גראטן תפוחי אדמה נימוח וסלט שורשים פריך עם גרגרי חומוס

 

בשיתוף שטראוס

 

מאיה קליין מראה איך מכינים בפשטות ובמהירות מנה מדהימה לחג
 

מה צריך? מצרכים ל-4 מנות:

סלמון נקי מעצמות - 600 גרם
  • מיני תפוחי אדמה קלופים ומבושלים – 1 חבילה
  • לקט ירקות לסלט בסגנון אסייתי - 1 חבילה
  • חומוס מבושל - 4 כפות
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 לימונים
מהיר, קליל וטעים. סלמון על גראטן תפוחי אדמה וסלט שורשים

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הסלמון ל-4 נתחים.
  • פורסים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי של כחצי סנטימטר.
  • מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בצורת מניפה.
  • מניחים את נתחי הסלמון.
  • משמנים ממליחים ומפלפלים.
  • מכניסים לתנור למשך 10 דקות.
  • בקערה מערבבים את הסלט עם גרגרי החומוס, ומוספים שמן, לימון מלח ופלפל.
  • מניחים במרכז הצלחת את גראטן תפוח האדמה, מעליו את הדג, ומעל הדג - את הסלט.
  • סוחטים מעט לימון, מטפטפים שמן זית - ומגישים.

 

בשיתוף שטראוס

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון טעים שמתאים בול לפסח
מתכון טעים שמתאים בול לפסח
מומלצים