שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מתכון לפסח: פילה סלמון על גראטן תפוחי אדמה

    השפית מאיה קליין מגישה: מנה טעימה וקלילה להכנה שמשלבת פילה סלמון אפוי, גראטן תפוחי אדמה נימוח וסלט שורשים פריך עם גרגרי חומוס

     

    בשיתוף שטראוס

     

     

    מה צריך? מצרכים ל-4 מנות:

    סלמון נקי מעצמות - 600 גרם
    • מיני תפוחי אדמה קלופים ומבושלים – 1 חבילה
    • לקט ירקות לסלט בסגנון אסייתי - 1 חבילה
    • חומוס מבושל - 4 כפות
    • שמן זית
    • מלח גס
    • פלפל שחור גרוס
    • 2 לימונים

    סלמון עם גראטן תפוחי אדמה וסלט פריך ()
    מהיר, קליל וטעים. סלמון על גראטן תפוחי אדמה וסלט שורשים
     

    אופן ההכנה

    • מחממים תנור ל-190 מעלות.
    • חותכים את הסלמון ל-4 נתחים.
    • פורסים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי של כחצי סנטימטר.
    • מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בצורת מניפה.
    • מניחים את נתחי הסלמון.
    • משמנים ממליחים ומפלפלים.
    • מכניסים לתנור למשך 10 דקות.
    • בקערה מערבבים את הסלט עם גרגרי החומוס, ומוספים שמן, לימון מלח ופלפל.
    • מניחים במרכז הצלחת את גראטן תפוח האדמה, מעליו את הדג, ומעל הדג - את הסלט.
    • סוחטים מעט לימון, מטפטפים שמן זית - ומגישים.

     

    בשיתוף שטראוס

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים