שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צפו: המהפך העיצובי של בית ישן בפ"ת
    בני זוג, שהתגוררו שנים ארוכות עם ארבעת ילדיהם בבית מושכר בן ארבע קומות, החליטו לרכוש אותו ולבצע בו התאמות. כיום הבית מאופין בעיצוב אקלקטי, עם ריצוף משתנה, אלמנטים גיאומטריים וקמין במרכז גרם מדרגות, שארובתו מקשטת את הקומה השנייה. צפו בתמונות

     

    בני זוג שהתגוררו במשך שנים רבות בבית ישן ששכרו בפתח תקווה, החליטו לרכוש אותו, ופנו אלי בכדי לתכנן את הבית ולתפור אותו למידותיהם. בתכנון החדש  שיניתי את הבית מן המסד ועד הטפחות, כך שיתאים במדויק לבני הזוג וארבעת ילדיהם.

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    מכיוון שמדובר במשפחה חמה ולבבית המרבה לארח, בחרתי לשנות את מערך החללים כך שיתאימו לצרכים של כל בני הבית. שטח הבית הכולל עומד על 240 מ"ר, והוא מתפרש על פני ארבע קומות. עיצוב הפנים מציג תצוגת תכלית של סגנון אקלקטי עדכני.

     

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    קומת הכניסה תוכננה כחלל פתוח (Open Space) רחב ידיים, והיא כוללת מבואת כניסה מרשימה, סלון, מטבח ושירותי אורחים. על אף התכנון הפתוח, שולבו גם אלמנטים שמייצרים תחימה והגדרה של כל פונקציה.

     

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בולט במיוחד מערך הריצוף המשתנה: בחלל הסלון הונח ריצוף בגוון אפרפר, הנאמן לסכמת הצבעים המונוטונית בחלל, ואילו המטבח רוצף בגרניט פורצלן דמוי פרקט שחוזר גם באיזור המדרגות לקומת המגורים. בכך נוצרה חלוקה מעניינת, שהקטינה את נפח המסה תוך יצירת אווירה חמימה וביתית באיזורים השונים.

     

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    אלמנט נוסף שיוצר תחימה הוא הקמין, שהוצב במרכז הפתוח של גרם המדרגות וארובתו משמשת כמוטיב מרכזי בעיצוב גם בקומה שמעל.

     

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ(צילום: עודד סמדר)

    המטבח, ששטחו למעלה מ-20 מ"ר, תוכנן והוגדר על ידי פלטת צבעים וחומרים על מנת לשוות לו מראה משפחתי ומזמין ולאפיין אזורי עבודה ארגונומים נפרדים. נעשה שימוש בעץ אלון בשלושה גימורים: טבעי, אפרפר ומושחר. פינת האוכל שולבה בחלל המטבח באופן שיהלום את אופי האירוח הלבבי של הדיירים.

     

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
    חלל הסלון מורכב מאלמנטים גיאומטרים בצבעוניות מונוטונית, על טהרת גווני הבז' והאפור. הסכמה הנעימה לא מעמיסה על העין, ובד בבד, בזכות שימוש בטקסטורות וחומרים, יוצרת מראה עשיר, רווי ברבדים ועומקים.
    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    גרם המדרגות במרכז החלל הוא אחד מהאלמנטים הבודדים שנשמרו מהבית הקודם. המראה שלו רוענן על ידי יצירת מעקות עשויים זכוכית אוורירית לצד משרביה בחיתוך CNC, שתוכננה במיוחד עבור הפרוייקט ומשתלבת היטב בקונספט העיצוב האקלקטי.

     

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    קומת המגורים שמעל כוללת שלושה חדרי ילדים וחדר מאסטר לבני הזוג. בין שני האגפים מפרידה פינת משפחה אינטימית שיוצרת פרטיות ובד בבד מאגדת ומקשרת בינהם. הרצפה רוצפה בפרקט עץ המשווה אווירה נעימה ומרגיעה, והפינה עצמה שומרת גם היא על סכמת הצבעים הרגועה אך המתוחכמת שבסלון הבית.

     

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    ארובת הקמין שבקומת הכניסה מתמרת במרכזו של חלל המדרגות הפתוח ומשמשת אלמנט דקורטיבי מאחורי קיר נמוך המשמש כקיר טלוויזה. גרם המדרגות מוביל לקומת הגג.  

    דירה בעיצוב ניצן הורוביץ (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    קומת המרתף משרתת שתי פונקציות מרכזיות: חלל משפחה רחב ידיים קז'ואלי, וחלל עבור העסק של בעלת הבית.

     

    הכותב הוא מעצב פנים


    פורסם לראשונה 27/03/2018 21:55

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים