שתף קטע נבחר

קיזוזים וסעיפים לא ברורים בתלושי השכר של המורים: "קיבלתי רק 700 שקל החודש"

3 שבועות אחרי החתימה על ההסכם החדש מול משרד החינוך קיבלו עובדי ההוראה משכורות ערב פסח ושפשפו את עיניהם: תוספות שכבר ניתנו קוזזו והסכום הסופי לא היה דומה לחודשים קודמים. "תלוש השכר שלנו הוא כמו ביצת הפתעה", אמרה מורה. משרד החינוך: "אם הייתה הורדה - היא תתוקן"

 

רחל קינן ()
רחל קינן. "יש אינטרס שלא נבין את התלוש"
 

שבועות ספורים בלבד אחרי חתימת הסכם השכר החדש גילו מורים רבים במערכת החינוך שתלוש השכר שקיבלו ערב פסח כולל סעיפים לא ברורים, קיזוז תוספות שניתנו בעבר, ובעיקר - פחות כסף. התלוש של חודש מרץ, שנשלח להם במערכת הממוחשבת, הופץ לראשונה ביום שישי, כמה שעות לפני כניסת החג. "למה יש הפרש כזה בין המשכורות של מרץ ופברואר? כלום לא השתנה, לא החסרתי החודש", תהתה אחת המורות בקבוצה פנימית של עובדי הוראה בפייסבוק.

 

מורה אחרת כתבה על סעיף התוספת השקלית האחידה, הניתנת למורים כחלק מהסכמי השכר השונים שנחתמו עם משרד החינוך. מהתלוש שפרסמה בקבוצה עלה שקיבלה את התוספת - בגובה 340 שקל – אך הסכום נוכה באותו תלוש.

 

גם מתלושי שכר נוספים שהגיעו ל-ynet עלה שהתוספת השקלית ניתנה ובמקביל נוכתה כמעט לגמרי. "אני מסתכלת בתלוש משכורת ולא מאמינה", כתבה מורה בקבוצה אחרת. "אני עובדת חצי משרה ולא ברור לי מה קרה החודש. בנוסף, אין למי לפנות".

 

קבוצות הפייסבוק התמלאו עד מהרה בתגובות כגון "קיבלתי משכורת של 700 שקל ואני עובדת 80 אחוזי משרה"; "הוסיפו לשכרי 2,500 שקלים ואז הורידו אותם"; "הורידו לי את התוספת בגובה של 1,500 שקל על הריכוז החברתי בחודשים שבהם הייתי כמובן רכזת חברתית" ו"ללא הודעה מוקדמת, בימים הכי רגישים של השנה, ניכו לנו מאות שקלים".

 

פוסטים ותלושים ששיתפו מורים בסוף השבוע:

 

תלונות מורים ברשתות החברתיות על תלושי השכר ()

תלונות מורים ברשתות החברתיות על תלושי השכר ()

תלוש משכורת מורים ()

תלונות מורים ברשתות החברתיות על תלושי השכר ()

תלונות מורים ברשתות החברתיות על תלושי השכר ()

 

לטענת גורמים במערכת החינוך, אחת הסיבות המרכזיות לבלבול בקרב המורים לגבי התלוש האחרון הוא יישום הסכם השכר החדש של ארגון המורים שנחתם לפני כשלושה שבועות. גורם המצוי בפרטים הסביר שבמשרד עוד לא נערכו ליישום מלא של הסכם השכר מבחינת התלושים, וכך לא שולם למורים שכרם המלא.

 

עם זאת, כבר זמן רב מתלוננים מורים הן על הסרבול בתלושי השכר שלהם והן על היעדר האחידות בסכום שהם מקבלים מדי חודש. באחד מתלושי השכר שהגיעו לידי ynet מצוינים לא פחות מ-30 סעיפי שכר. שלומי בלאקר, מורה למערכות מידע ממוחשות בתיכון מקיף ד' באשדוד, מספר כי בכל חודש בשנה האחרונה הרוויח סכום אחר. "זה יכול גם להגיע להפרש של 4,000 שקל בין משכורת אחת לשנייה", הוא אומר. "אני מרגיש תסכול ואכזבה. במקום שנשב ונהנה מהחג, אנחנו ממשיכים לאכול מרור".

 

רחל קינן, מחנכת בבית הספר אלחריזי בתל אביב: "תלוש השכר שלנו הוא כמו ביצת הפתעה. כל פעם אנחנו מגלים משהו אחר. נראה שיש אינטרס ברור שלא נבין אותו, אבל לעשות את זה בערב החג זה פשע. עכשיו אנחנו צריכים לרוץ אחר הגזברים וכמובן שמשום שחג - אין עם מי לדבר. מורים נאלצים להתמודד עם ירידה בשכר שלהם ערב החג מבלי שהתכוננו לכך".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "מדובר בהסכם שכר שעבר שינוי. ככל שהייתה למורים הורדה, הרי שהיא תתוקן רטרואקטיבית בהסכם החדש, שכאמור נחתם לאחרונה".

 

בארגון המורים אומרים כי הסכומים שנוכו בתלוש השכר האחרון יוחזרו למורים לכל המאוחר עד חודש מאי.

 

בארגון העובדים "יציגים" סיפרו: "במהלך החג קיבלנו פניות רבות של עובדי הוראה בבקשה לבירור השינוי בתלוש. לא מדובר בתקלה חד-פעמית במערכת השכר אלא בזלזול מתמשך וזריקתם של עובדי ההוראה לתחתית רשימת סדר העדיפויות. גם במהלך השנה, בכל חודש מחדש הבלאגן בתלוש חוגג, אבל בערב חג הפסח היה מצופה ממשרד החינוך להקדים את מועד תשלום השכר ופרסום התלושים. במקום זאת, העדיפו לדחות לרגע האחרון ולמנוע אפשרות של מענה לבירורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תלוש שקיבל אחד המורים לפני החג
מומלצים