שתף קטע נבחר

כי מציון תצא רפואה - לסין

ההשקעה הסינית בתחום הרפואה תגיע בשנים הקרובות למיליארדי דולרים. תערוכת CMEF הנחשבת ליריד הציוד הרפואי הגדול ביותר באסיה עם כ-120,000 מבקרים נפתחה הבוקר בשנגחאי, ועשרות חברות ישראליות יציגו לסינים מהביתן הלאומי פתרונות וטכנולוגיות בעולם הרפואה - תוצרת כחול-לבן. הכירו כמה מהן

שטח של 170,000 מ"ר, 120,000 מבקרים, 15,000 מכשירים רפואיים ושירותי רפואה, 4,200 יצרנים מכל העולם ו-22 חברות ישראליות בביתן לאומי אחד.

 

הבוקר (ד') נפתחה בשנגחאי, העיר הגדולה בסין ואחד ממרכזי סחר החשובים בעולם - תערוכת CMEF - הנחשבת ליריד הציוד הרפואי הגדול ביותר בשוק האסייתי. התערוכה הבינלאומית מתקיימת השנה בפעם ה-26 (בין התאריכים 11-14 באפריל) מציגה גם ביתן ישראלי לאומי של מכון היצוא ומנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה.

 

שוק היעד - סין

"אתגרים דמוגרפיים וביניהם האוכלוסייה המתבגרת, עלייה בשיעור של המחלות הכרוניות ובמיוחד בקרב האוכלוסייה הצעירה, אי-שוויון במתן שירותי רפואה בערים ואזורים כפריים - כל אלו דוחפים את סין לרפורמה הגדולה ביותר בהיקפה בתחום הבריאות בעולם", אומר תומר אפשטיין מנהל ענף מכשור ומחשוב רפואי במכון היצוא.

 

תערוכת CMEF (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אפשטיין מציין כי על פי כל הערכות, הממשל הסיני עתיד להשקיע מיליארדים רבים בשנים הקרובות בבניית רפואה קהילתית, הקמת מרפאות ותשתיות לניטור וניתוח דאטה על בריאות האוכלוסייה, הטמעת מוצרים וטכנולוגיות רפואיות חדשניות כולל לסביבה הביתית, פרויקטים רחבי היקף להשבחת המשאב המקצועי והדרכות, ופיתוח מתודולוגיות עבודה חדשות, שמותאמות לרפואה קהילתית. תהליך זה כולל בתוכו הזדמנויות עסקיות רבות משחקנים מקומיים ובינלאומיים וכאן נכנסת ההזדמנות הישראלית.

 

מערכת הבריאות הישראלית כבר ידועה בעולם בזכות המודל הקהילתי היוצא דופן, עם תוצאות הטובות ביותר עבור המטופלים, זמינות וגישה שיוונית ו-ויסות עלויות. "לחברות הישראליות המוטמעות במערכת הבריאות בארץ יתרון תחרותי עצום", קובע אפשטיין. "הפוטנציאל גדול ומאתגר, אך הכניסה לשוק הסיני אינה נטולת סיכונים בגלל ענייני רגולציה, פערים בין תרבותיים, השותפות והפיתוח העסקי, כוח העבודה ועוד", מוסיף.

 

"טכנולוגיות המכשור ומחשוב רפואי הישראליות, מציעות חידושים משפרי חיים, לחולים ולצוות הרפואי. תחת הביתן הישראלי הם מקבלים ייצוג רשמי של הסטארטאפ ניישן ומוצרים משפרי חיים"

 

הכירו כמה מהמציגים.

 

BioView - מערכת אוטומטית שמאפיינות טיפול לחולי סרטן

BioView כבר מכירה את השוק הסיני מקרוב. היא כבר מוכרת מכשור רפואי, אבל הפיתוח האחרון שלהם הוביל אותם למכון היצוא ולמנהל הסחר חוץ לטובת קישור אל השוק הסיני. החברה עם ותק של 18 שנה בתחום ופיתוח דינמי של מערכות דימות לתאים ורקמות כשהשימוש העיקרי הוא זיהוי ואפיון של סרטן.

 

"לאורך השנים פותחו בעולם דרכים לסימון DNA ורקמות, באופן שמאפשר לתת אבחון בהתאם לתוצאות ומכך, לתת טיפול מתאים למחלות הסרטן השונות", מספר סמנכ"ל השיווק של החברה אלעד כפיר בשיחה מסין. "עד לפיתוח של החברה, נעשו הבדיקות באופן ידני אבל החברה פיתחה מערכות, שאושרו רגולטורית בכל העולם, ועושות את הבדיקות באופן אוטומטי. הבדיקות הידניות היו כרוכות בזמן רב וגם בטעויות אנוש".

 

לדבריו, החברה מתמחה באיפיון ואיבחון סרטן. "עד עכשיו היו נעשים מעקבים אחר הטיפולים לחולי סרטן, על ידי לקיחת ביופסיה. בשנים האחרונות מתפתחת טכנולוגיה שנקראת liquid biopsy ('רקמה נוזלית'). מעקב אחרי הטיפול והאפקטיביות שלו, תוך התאמת הטיפול הנכון לחולה הסרטן והביאה אותנו לפיתוח טכנולוגיה אלטרנטיבית לביופסיה פולשנית".

 

הבדיקה מתבצעת על ידי לקיחת דגימת דם, לה עושים העשרה ודרכה ניתן לקבל תוצאות אפקטיבית לגבי רגישות, מהירות ודיוק הטיפול. צורת עבודה זו דואגת גם לנוחות ואיכות חיי החולה וגם מביאה לניטור ברזולוציה גבוהה את מצבו של החולה. הכול נעשה באופן אוטומטי ובלחיצת כפתור.

 

"היתרון שלנו", מסביר כפיר, "הוא שאין עוד מערכות כמו שלנו בשוק והמערכת אינה מוגבלת באופן לקיחת הבדיקה ולכן כל פרוצדורה והעשרה מתרחשת בה והיא מותאמת לבתי חולים, מעבדות אונקולוגיות ומעבדות פרטיות".

 

כפיר מעיד שמכון היצוא ומינהל סחר החוץ הם בעלי יכולת לחשוף את החברה בשטח הסיני. "הביתן הלאומי הוא שדרוג עבורנו, עבור הזהות שלנו בסין והאיכות שאנחנו מביאים. יש שם מצוין לשוק הביומד הישראלי ומעבר לפטריוטיות אנחנו חושבים שהדגל הישראלי מקדם את החדירה שלנו לשוק שם", הוא מסכם.

 

Bio Beat - בלי אחות ובלי רופא

Bio Beat היא חברת סטארט אפ של סנסורים פיזיולוגיים לניתור רציף ולא פולשני של מדדים רפואיים. הסנסורים, בצורת שעון או מדבקה, מודדים בכל עת לחץ דם, דופק, קצב נשימות וריוויון חמצן בדם. השעון החכם שאתם מכירים, גם היקר והמשוכלל שבהם, יכול למדוד דופק בלבד. בחברת Bio Beat החליטו לפתח מכשור רפואי, שבאופן פשוט ימדוד את כל המדדים, כל הזמן.

 

בשונה מחברות אחרות, החליטו בחברה לפתח בעצמם את כל החומרה של הסנסור על כל מרכיביו. "זה מבדל אותנו מחברות אחרות, שקונות את הטכנולוגיה ומשפרות אותה. אנחנו בנינו את הכול מההתחלה כי רצינו סנסורים טובים יותר והוצאנו עליהם פטנטים בארה"ב. הסתבר שצדקנו", אומר ליאור בן שטרית, מנהל הפתוח העסקי.

 

תערוכת CMEF (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

"היתרון של השעון או המדבקה שלנו, שהם נותנים ניטור רציף אלחוטי, שנותן את כל המדדים האלה בזמן אמיתי. זה מייתר את הבדיקות של כל מדד בנפרד על ידי מכשיר נפרד, נותן מידע בזמן אמת, בכל רגע על מצב החולה במדדים האלה. זה מקל על עבודת הצוות הרפואי ומתאים גם לרפואה הביתית המתפתחת. זה גם זול מכל המכשירים הרפואיים הקיימים.

 

לדבריו, המכשור נותן גם אינדיקציה אם חס וחלילה יש שינוי מדדים קיצוני או החמרה במצב האדם. "אין מכשיר כמו שלנו בשוק העולמי. קיבלנו את אישור משרד הבריאות וגם הרגולציה האירופאית והאמריקאית בדרך אלינו", אומר בן שטרית.

 

Mennen Medical - חימום וקרור חולים בשיטה מצילת חיים

Mennen Medical היא כנראה החברה הוותיקה ביותר שמציגה בתערוכה אבל מוצריה חדשניים ומובילים בתחומם. החברה קיימת מ-1961 ועוסקת במוניטורים וערכות צינטור מתקדמות. את המוצרים שלה היא מוכרת ממקום מושבה ביבנה ליותר מ-80 מדינות ויש לה נציגויות בארה"ב ובאנגליה.

 

את המערכת שהיא מציגה בתערוכה מגיעה מחברת הבת שלה MTRE, שעוסקת בחימום וקירור חולים לפי אינדיקציות רפואיות על ידי הזרמת מים למלבוש שעוטף את פני החולה, תוך שליטה על טמפרטורת המים ובכך על טמפרטורת גוף החולה.

 

תערוכת CMEF (צילום: יח
מנן מדיקל בתערוכת CMEF(צילום: יח"צ)

בתערוכה הם יציגו לראשונה את הקריטיקול מיני, שמאפשר טיפול בפגים בדרך לטיפול הקבוע. מועד הטיפול בפגים הוא קריטי ומכך, הצלת חיי פגים תלויה בקרור, שעשוי למנוע נזק מוחי בלתי הפיך ושומרת עליו עד ייצובו. ייחודו של המכשיר הוא בכך שהוא מוצר לשעת חרום ויחד עם רמת הדיוק שלו, הופך הוא מוצר מציל חיים יחודי. "יש לנו ניסיון רב במערכות קירור לתינוקות. היכולת לשלב מכשיר חרום נייד הופכת את המוצר לקריטי בפגיות", מסביר ארז נמרוד, מנכ"ל החברה.

 

"מוצר חדשני נוסף שנציג הוא הביליקר, שמודד צהבת ילודים עם לידתם ללא דקירה וללא לקיחת דם. הדבר חוסך טראומות, מונע סכנת זיהומים ומאפשר בדיקה לא חודרנית, תוך כדי קריאה מיידית. זה פטנט שלנו והוא חוסך זמן וכסף לבתי החולים", מוסיף נמרוד.

  

תערוכת CMEF (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

תומר אפשטיין מנהל ענף מכשור ומחשוב רפואי במכון היצוא מסכם: "אנו במכון היצוא פעילים ומציעים כלים ליצואנים החל מבניית אסטרטגיה גישה אל השוק, איתור שותפים עסקיים, בחינת הזדמנויות עסקיות באופן פרטני, תמיכה בתהליכי הרגולציה, השתתפות במשלחות, תערוכות וכנסים מקצועיים. על כן, הביתן הלאומי הישראלי מציג בתערוכת CMEF מגוון טכנולוגיות המתאימות וחדשניות המוצגות ע"י חברות מהתעשייה וכן מקופות ובתי חולים המובילים בישראל".

 

נציגות סחר חוץ עובדת משנגחאי

עינת לב, ראש הנציגות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה בשנחאי מוסיפה כי אפשר לראות יותר ויותר בתי חולים פרטיים בסין, שמציעים שירותים רפואיים ברמה גבוהה ומחפשים ציוד ומכשור רפואי בהתאם. לדבריה במקביל, הממשל מפתח את בתי החולים הציבורים, שם מטופלת רוב האוכלוסייה בשורת רפורמות. "הממשל הסיני מעודד רכש טכנולוגי מתקדם ובכך, נוצרות לחברות הישראליות בתחום הציוד הרפואי הזדמנויות רבות".

 

"בתערוכת ה-CMEF אנחנו מנסים לתרגם את ההזדמנויות הללו לפגישות עסקיות עם השחקנים הסינים המשמעותיים ביותר. משרד הכלכלה והתעשייה מפעיל בסין 6 נציגויות כלכליות, יותר מכל מדינה אחרת ברחבי העולם. לפני מספר שנים פתח משרד הכלכלה והתעשייה מרכז עסקים לשירות החברות הישראליות על מנת לסייע לחברות ישראליות בצעדיהן הראשונים בשוק הסיני.

 

"המרכז, שנמצא בניהול הנספחות הכלכלית בשנגחאי, מציע לחברות הכוונה, ייעוץ ומידע ומספק שירותים אדמיניסטרטיביים. נציגי החברות מוזמנים להגיע למרכז בתיאום מראש, לקיים בו פגישות עסקיות בעת ביקורם בשנגחאי או להשתמש בו כמשרד קבע שלהם עד לשכירת משרד עצמאי ללא תשלום".

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים