שתף קטע נבחר

כך אתם הורסים את מכונת הכביסה שלכם

מתפלאים מדוע מדי פעם אתם נדרשים לקרוא לטכנאי, למרות שהמכונה יחסית חדשה? אם לא מדובר בדגם זול באיכות ייצור ירודה, סביר להניח ששימוש לא נכון גורם לתקלות. אתר "המקצוענים" עם 8 טיפים לתחזוקה ולשימוש חכמים יותר

גם אתם ממלאים את המכונה עד אפס מקום, שוכחים לרוקן את הכיסים ושוכחים לנקות אותה ניקוי תקופתי? אם אתם לא מקפידים על 8 העצות הבאות, זה רק עניין של זמן עד שתצרכו לשלם על תיקון הרבה מאוד כסף, או להחליף את המכונה באחת חדשה. 

 

עוד כתבות בנושא:

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

כמה קל להרוס את מכונת הכביסה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מכניסים כביסה מעל המשקל המותר? אתם גורמים לנזק לתוף

"תקלות רבות נגרמות בשל הכנסת כמות גדולה מדי של כביסה למכונה", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". לתוף יש משקל מסוים אותו הוא יכול לשאת, ולא מעבר לכך, אחרת הרצועות שמחזיקות אותו יכולות להיקרע. אין למלא את התוף עד אפס מקום, משום שצריך לקחת בחשבון שהמשקל המקסימלי כולל את המים שממלאים את המכונה במהלך הפעלתה. לכן, יש לשמור על חלל פנוי של כ-20% בתוף המכונה. הדבר קריטי בייחוד כשמפעילים מכונה עם בדים שנוטים לספוג כמות גדולה של מים, כמו מגבות, שמיכות וג'ינסים".

 

מכניסים בגדים מלאים בחול? משאבת ריקון המים בסכנה  

"זה יכול להיות מאוד מעצבן, אבל הקפידו לנער בגדים מהחול מחוץ לבית", ממליצים במוקד השירות. "זאת, משום שאם תכניסו אותם למכונת הכביסה גרגרי החול יגרמו לנזק גדול במשאבת ריקו המים בשל חיכוך גבוה בין יחידת הפרופלור (מדחף) לבין לידית המנוע של המשאבה. אם תרוקנו את הבגדים בתוך האמבטיה או המקלחון, תגרמו לנזק לצנרת המים, על-ידי הצטברות חול בצנרת שיכולה לגרום לסתימות ובסופו של דבר אף לפיצוצי צנרת. לכן, אל תתעצלו והקפידו על כך".

 

מפעילים את המכונה ברצף? המנוע יכול להתחמם ולהתקלקל

"אם אתם רגילים להפעיל 2-3 מחזורי כביסה ברצף, קחו בחשבון שאתם יכולים להרוס את המנוע של המכונה", מסבירים במוקד. "מומלץ להמתין כעשרים דקות לקירור המנוע, לפני הפעלה חוזרת שלה".

 

שוכחים חפצים קטנים בבגדים? הפילטר יכול להיסתם

מעבר לנזק שיכול להיגרם לבגדים כתוצאה מהשארת חפצים חדים כמו סיכות ראש, שיכולות לקרוע אותם, הרי שהנזק למכונה יכול לעלות לכם הרבה מאוד כסף. "מטבעות, חלקי רוכסן, כפתורים, סוכריות ואף גרביים ותחתונים, יכולים להיכנס אל לגרום לתקלות במשאבת המים של המכונה, תיקון שאינו זול במיוחד", אומרים במוקד. "מדי פעם, כפעולה מונעת, מומלץ לפתוח את הפילטר של המכונה ולנקות את המגש משאריות שהצטברו עליו (חפצים קטנים וסיבי בגדים). בכך, תסייעו לתקינותה של משאבת המים לאורך זמן".

 

מניחים את המכונה על משטח לא מאוזן? נזק לרכיבי המכונה ולמערכת הפיקוד

"אם לא תקפידו על הנחת מכונת הכביסה על משטח מאוזן, הנזק שיכול להיגרם יהיה יקר מאוד לתיקון. אם המכונה אינה מאוזנת על משטח ישר, הרי שבמהלך פעולת הסחיטה היא זזה ויכולה לגרום לשברים מכאניים ואף לנזקים במערכת הפיקוד של המכונה"

 

השתמשתם בסבון לניקוי כלים? אתם יכולים לגרום להצפה  

"חשוב מאוד להיזהר מלשים נוזל לניקוי כלים במקום המיועד לחומר לניקוי כביסה. נוזל כלים יוצר בועות, וזה יכול לגרום למכונה להמשיך להכניס מים לתוף ללא הפסקה, מה שיכול לגרום להצפת מים".

 

הכנסתם למכונה כריות ושטיחונים? הרסתם את משאבת המים

"שטיחון ששוויו 100 שקל, יכול לגרום להרס מכונה שעלותה כמה אלפי שקלים", מוסיפים במוקד. "כך גם כרית שיכולה לפזר את נוצותיה ולגרום לנזק במשאבת ריקון המים. לכן, גם אם אתם מאוד רוצים לנקות אותם, קחו בחשבון שהדבר יכול לעלות לכם בהחלפת מכונה".

 

לעולם אל תנקו את המכונה מאבנית

המים בישראל קשים ומלאים באבנית. במקרה שבו לא תקפידו לבצע ניקוי תקופתי של מכונת הכביסה, הרי שכמות האבנית שתצטבר בצנרת ועל גוף החימום יכולה לגרום לתקלות בה. מוקד השירות: "לא חייבים לקרוא לבעל מקצוע, כל שצריך לעשות הוא להפעיל אחת לכמה חודשים את המכונה על תוכנית של טמפרטורה גבוהה (80 מעלות למשך כרבע שעה), כשהיא ריקה מבגדים וללא חומרי ניקוי. מומלץ להוסיף חומץ 5 אחוז, מה שיסייע בהסרת אבנית, בניקוי עובש שהצטבר ובהעלמת ריחות לא נעימים".

 

מחפשים טכנאי מכונות כביסה? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים