שתף קטע נבחר

מצרים תעניש את מי שיציק לתיירים

ענף התיירות במצרים דועך מאז האביב הערבי, ומקומיים שמציעים באגרסיביות את מרכולתם רק גורמים נזק. הפרלמנט אישר לקנוס אותם

עבור חלק מהתיירים שמגיעים לאתרים הארכיאולוגיים של מצרים, המקומיים שמנדנדים להם לקנות מזכרות או לרכוב על גמל הם חלק מהעניין. בקרוב זה עומד להשתנות.

 

הפרלמנט המצרי אישר חוק שמאפשר לרשויות לקנוס ב-10,000 לירות מצריות (כאלפיים שקלים) את מי שיציק לתיירים, במטרה לקבץ נדבות או למכור להם סחורות או שירות. שר הארכיאולוגיה, חאלד אל-ענני, אמר כי עד כה לא הייתה שום הרתעה שמנעה מהמקומיים לפגוע בצורה קשה בתיירות.

הפירמידות בגיזה (Photo: EPA) (Photo: EPA)
הפירמידות בגיזה(Photo: EPA)
 

החוק נועד למנוע מהמצרים להטריד את התיירים לקראת עונת התיירות העמוסה של הקיץ. הממשלה מקווה שכך היא תגן על תעשיית התיירות במצרים, שאחראית ל-12% מכלכלתה.

 

אוסקר סאלח, שמציע לתיירים לרכב על גמלים ליד הפירמידות בגיזה – יעד תיירותי מוביל – לא חושב שיש בעיה. "לכו לבקר במוזיאון או בפירימידות – אף אחד לא יטריד אתכם", אמר סאלח. מדריך טיולים בלוקסור, שסירב למסור את שמו, אמר שהחוק יפגע במצרים קשיי יום, אנשים רעבים "שנאבקים להאכיל את המשפחות שלהם". הוא הוסיף: "מעולם לא שמעתי על החוק שהצליח להשיג כאן משהו".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

חלק מחברי הפרלמנט קראו להטיל קנסות גבוהים יותר – עד 20,000 לירות. "קנס של 10,000 לירות זה לא מספיק", אמר זאהי חוואס, שר העתיקות לשעבר. "צריך להיות גם קנס וגם עונש מאסר – כי האנשים האלה פוגעים בהכנסות של המדינה".

 

לפי "גרדיאן" מספר התיירים במצרים נמצא בירידה מתמשכת אחרי שיא של 14.7 מיליון תיירים ב-2010. המהפכה ב-2011 וההפיכה הצבאית ב-2013 תרמו למגמה – וגם הפלת המטוס הרוסי בשארם א-שייח באוקטובר 2015. בשנה שעברה הראתה מצרים סימני התאוששות עם 8.3 מיליון מבקרים – לעומת 5.4 מיליון ב-2016. הטיסות מרוסיה לקהיר, שהופסקו אחרי הפלת המטוס, חודשו בתחילת החודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חוק במצרים: קנס למי שיציק לתיירים
צילום: AFP
מומלצים