שתף קטע נבחר

ניסוי "חץ 3" באלסקה נדחה "כדי להגיע למוכנות מקסימלית"

ארה"ב וישראל החליטו לדחות את הניסוי המתוכנן במערכת היירוט. "ממשיכים לפעול יחד לקראת ביצוע הניסוי במועד חדש שיסוכם בין הצדדים", נמסר

 

חץ 3. ארכיון (צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון) (צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון)
חץ 3. ארכיון(צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון)

בתום התייעצויות בין משרד ההגנה האמריקני למשרד הביטחון הישראלי, הוחלט לדחות את הניסוי במערכת "חץ 3" באלסקה. כך נמסר היום (ג').

 

הסיבה, לדברי משרד הביטחון, היא הרצון "להגיע לרמת מוכנות מקסימלית לקראת הניסוי בשדה האמריקני". עוד נמסר, כי "הסוכנות האמריקנית להגנה מטילים (MDA) ומינהלת חומה במפא"ת ממשיכות לפעול יחד לקראת ביצוע הניסוי במועד חדש, כפי שיסוכם בין הצדדים". עוד יש לציין כי לדחיית הניסוי אין קשר למערכת המבצעית "חץ 2 ו-3" שנמצאת בשימוש חיל האוויר הישראלי.

 

 

גרומים ביטחוניים הסבירו כי מאחר שמדובר בתרגיל מורכב מאוד שדורש היערכות ארוכה ומורכבת, בין היתר מכיוון שמדובר בטיל היוצא מהאטמוספרה, האמריקנים ביקשו זמן נוסף לביצוע הניסוי באלסקה. לכן הוחלט על דחיית הניסוי.

 

בשנה שעברה, עת פורסם דבר הניסוי הצפוי, נודע כי השיגור של הטיל המיירט אמור היה להתבצע מאתר הניסויים באי קודיאק. "זה אחד מהמקומות היותר טובים לבצע בו ניסוי, ואנחנו מתכננים לעשות זאת בשנה הבאה", אמר אז סגן אדמירל ג'יימס סירינג, בכיר בצי האמריקני.

 

בחודש ינואר 2017 נמסרו לידי חיל האוויר המיירטים הראשונים של חץ 3. "כשטיל ארוך טווח מאיראן יגיע - הטיל המיירט הראשון שהוא יפגוש יהיה חץ 3", הסביר בעבר ל-ynet עוזי רובין, לשעבר ראש מינהלת חומה. "אם החץ 3 לא יירט אותו, אז הטיל הבא שהוא יפגוש יהיה חץ 2 ואם גם הוא לא יירט, אז הטיל הבא שהוא יפגוש יהיה קלע דוד. כיפת ברזל בנושא הזה של טילים איראניים לא משמעותית. זאת אומרת שאנחנו מדברים על לפחות שלוש שכבות הגנה, כשהגבוהה והרחוקה ביותר היא השכבה של חץ 3".

 (צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון) (צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון)
(צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון)

רובין סיפר כי בעבר ישראל ביצעה ניסויים בארצות הברית - אך לא באלסקה: "עשינו לפחות ארבעה ניסויים של חץ 2 בקליפורניה. הים התיכון קטן יחסית, יש מדינות רבות סמוכות לנו ואנחנו צריכים לבצע ניסויים ארוכי טווח בתוך משהו שיחסית לעולם הוא בגודל של בריכת שחייה. כדי לבדוק את מלוא המבצעיות של המערכת בתרחישים כמה שיותר קרובים למציאות צריך ים יותר גדול כדי לא לסכן לא את ישראל ולא את המדינות השכנות".

 

"לכן בחץ 2 הלכה מדינת ישראל לקליפורניה הרחוקה. בחץ 3 הולכים לאלסקה, שהיא עוד יותר רחוקה, כי גם קליפורניה הולכת ומתאכלסת וגם שם הולך ונעשה צפוף. מה שמחפשים זה ים פנוי ואזור לא מאוכלס", הוסיף.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים