שתף קטע נבחר

הרצאה של מייסד MobilEye, הסתכלות על המחר, סרט קולנוע ופעילויות לכל הגילאים - מחכים לכם ב-3 ימים של טכנולוגיה חדשנית מבית האוניברסיטה העברית. הכניסה חופשית

בית הספר להנדסה למדעי המחשב של האוניברסיטה העברית פותח את שעריו ומספק לכולנו הצצה לעולם הטכנולוגי שמשנה את המציאות של כולנו. ב-15-17 במאי יערכו במקומות שונים בירושלים הרצאות, סיורים, סדנאות ומופעים ללא תשלום לקהל הרחב. רוצים ללמוד על ביטקוין, בינה מלאכותית ומציאות מדומה? לשמוע איך התחילה פריצות הדרך שהובילו לאקזיט? שריינו לעצמכם מקום בסדרת האירועים "מדע ומחשב: סיפורו של המחר"

האם אי פעם שאלתם את עצמכם "מה זה בכלל 'מדע ומחשב'?", ניסיתם להבין מה קונים עם ביטקוין? או איך זה שמחשבים משתלטים על החיים שלנו? מאיפה מתחילות פריצות הדרך שמובילות לאקזיט ששמענו עליו בחדשות? אם השאלות האלו מעניינות אתכם - הגעתם למקום הנכון. ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין פותח את שעריו לקהל הרחב ומציע הצצה נדירה אל המחקרים והרעיונות החדשניים שמובילים את עולם הטכנולוגיה.

 

בתאריכים 15-17 במאי, כל המשפחה מוזמנת לשלושה ערבים גדושים בהרצאות, סיורים, סדנאות ומופעים, תחת השם "מדע ומחשב: סיפורו של המחר". החל מחובבי טכנולוגיה ועד למי שאין לו מושג קלוש בתחום - כל אחד יכול למצוא את האירוע המתאים לו בסדרה המרתקת של בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב של האוניברסיטה העברית. הכניסה חופשית, אך חלק מהאירועים מותנים בהרשמה מראש.

 

מתי? 15 במאי

איפה? בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב, קמפוס גבעת רם

מה קורה היום? הרצאות קצרות של מיטב החוקרים

 

CSE HUJI TALKS הוא ערב שלם של הרצאות קצרות בסגנון TED, בו יציגו טובי החוקרים של האוניברסיטה העברית. פרופ' אמנון שעשוע, ממייסדי MobilEye, יסביר על בינה מלאכותית ורשתות עמוקות. ד"ר אביב זוהר יספר על הישרדותו של הביטקוין ושל מטבעות קריפטוגרפיים אחרים שפרצו בסערה לתודעה הציבורית. ד"ר ניר בר-גיל יפתח לכם חלון אל העולם של מחשוב קוונטי, ופרופ' שרה כהן תסביר לכם מהם מסדי נתונים, ולמה הם חשובים לחיים שלכם. פרופ' יעקב נחמיאס, מומחה לביו-הנדסה, ידבר על אחת הבשורות החשובות ביותר של העולם הטבעוני והעתיד של כולנו - בשר מתורבת. פרופ' מיכאל שפירא יספר על אבטחת סייבר ורשתות תקשורת ויענה על השאלה שרבים מאיתנו שואלים את עצמנו: האם צריך לתקן את האינטרנט?

 

הכניסה חופשית אך מותנית בהרשמה מראש – מספר המקומות מוגבל!

 

אילוסטרציה (צילום: dollarphotoclub)
אילוסטרציה(צילום: dollarphotoclub)

 

מתי? 16 במאי

איפה? מתחם נוער שוחר מדע, קמפוס גבעת רם

מה קורה היום? פעילויות לכל המשפחה בנושאים הכי חמים בעולם הטכנולוגיה

 

היום השני של סדרת האירועים מוקדש לפעילויות לכל המשפחה - סדנאות מרתקות, הרצאות ומופעים לילדים, לנוער ולמבוגרים גם יחד. המשפחה כולה תוכל ליהנות מסדנאות של התנסות במשקפי מציאות מדומה (VR), הטסת רחפנים, הדפסה תלת מימדית, תצוגות של מחשבים מכל הזמנים ורובוטים מסקרנים, סיורים במעבדות בית הספר ומופע מרהיב על מטבח קולינרי-חישובי ("כשהמדע נכנס למטבח").

 

פרופ' רענן פתאל יענה על השאלה: "כיצד המחשב רואה?", פרופ' אורנה קופרמן תגלה מה חוקרות מדעניות המחשב וד"ר תומי קפלן ידבר על ביולוגיה חישובית ועל השאלה: "האם אנחנו מסוגלים לקרוא את הקוד של עצמנו?".

 

בדשא המרכזי של המתחם תמצאו תחנות של משחקי חשיבה לכל המשפחה.

 

הכניסה חופשית וללא הרשמה מראש.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

מתי? 17 במאי

איפה? קולנוע 'לב' סמדר, רח' לויד ג'ורג' 4

מה קורה היום? הרצאה + סרט!

שורת האירועים תסתיים באירוע מרתק עם שילוב מרענן בין הרצאה לסרט: ראשית תוכלו לשמוע הרצאה קצרה של ד"ר דפנה שחף בנושא "מחשבים אף פעם לא יוכלו לעשות את *זה*!".

לאחר מכן יוקרן הסרט "היא" של הבמאי ספייק ג'ונז, רומן עתידני העוסק בהתאהבות של גבר במערכת הבינה המלאכותית של המחשב שלו. מערכת היחסים המתהדקת בין השניים מלמדת את שניהם שיעור חשוב על אהבה ורגשות.

 

הכניסה חופשית אך מותנית בהרשמה מראש – מספר המקומות מוגבל!

 

כל מה שנותר לכם הוא לבחור את הימים שהכי מעניינים אתכם, ולנצל את ההזדמנות להציץ אל המחקרים, החוקרים, והטרנדים הכי חמים בעולם הטכנולוגיה למדע ומחשב. נתראה ב-"מדע ומחשב: סיפורו של המחר"!

 

מספר המקומות הולך ואוזל, מהרו לשריין לעצמכם מקום באירוע הטכנולוגי המוביל של ירושלים. הכניסה חופשית. לפרטים והרשמה>>>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים