שתף קטע נבחר

כך תסתירו את המזגן באמצעות שיפוץ

מזגן הוא לא מסוג המכשירים שתרצו שיכער לכם את הסלון, את המטבח או את חדר השינה. מה אפשר לעשות? קיימים היום פתרונות המאפשרים את הסוואתו תוך שמירה על גישה נוחה לצורך תיקונים, ותוך הקפדה על השארת פתחי אוורור שיאפשרו סירקולציה נכונה. אתר "המקצוענים" עם המדריך

המזגן, במיוחד בקיץ הישראלי, הוא אחד החברים הכי טובים שלנו. אך, חביב ככל שיהיה, אנחנו לא מתייחסים אליו כחלק מעיצוב הבית, אלא כאל פריט שכדאי שיהיה שקט ונסתר ככל הניתן. מהם הפתרונות החדשים שמשלבים את המזגן בבית? כיצד מכניסים את המזגן לקיר? ומה הם הפרטים הטכניים שיקלו על התכנון העיצובי?

 

בעבר, התפיסה הייתה שמזגן הוא פריט בפני עצמו. היום, הנטייה ההולכת וגדלה היא לשלב את המיזוג בתוך המבנה או להסתירו בעזרת רהיטים. כדי לעשות בחירה נבונה בבחירת המזגן, יש להבין מהם סוגי המזגנים הקיימים היום, מהן הדרישות הטכניות ומהם פתרונות ההסתרה העיצוביים האפשריים.

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

מזגנים וחשבונות חשמל: איך לקרר ולחסוך

 

  (צילום: שי אפשטיין, באדיבות שחר רוזנפלד אדריכלים)
היכן מסתתר המזגן? (צילום: שי אפשטיין, באדיבות שחר רוזנפלד אדריכלים)

סוגי המזגנים

המזגנים הנפוצים ביותר בשנים האחרונות הם המזגן העילי והמזגן המיני מרכזי. "מזגן עילי הוא מזגן מפוצל (חלקו בתוך הבית וחלקו חיצוני) והוא מקרר את החדר בו הוא ממוקם בלבד", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "מיזוג מיני מרכזי הוא יחידה אחת המפוצלת לכל החדרים בבית ויכולה לפעול בחדרים שונים במקביל או בנפרד".

 

אל שני הסוגים האלה נוסף לאחרונה סוג שלישי שצובר פופולאריות. "זהו המזגן הנסתר, שהוא בעל כוח זהה למזגן העילי אך בשונה ממנו, ניתן לשלב אותו בתוך הרהיטים או בתוך הנמכת גבס", מסביר עדי קליין מסטודיו דולו. "מזגן מהסוג הזה הוא בעל שני סוגים: האנכי והאופקי. לאופקי עומק של כ-70 ס"מ ולרוב נמקם אותו בסמוך לתקרה, למשל מעל הארון.

 

"האנכי הוא מזגן דק במיוחד שניתן למקם באזור שהוא פחות שימושי, למשל מאחורי הטלוויזיה בתוך ארון ייעודי. צריך לקחת בחשבון שיש הבדל בין חברות המזגנים המציעות את הדגמים הקונבנציונאליים ובין חברות המזגנים המתקדמות המציעות מזגנים בגדלים שונים שאפשר להתאים ולהטמיע במבנה הבית וברהיטיו".

 

  (צילום: עוזי פורת, באדיבות סטודיו דולו)
(צילום: עוזי פורת, באדיבות סטודיו דולו)

  (צילום: עוזי פורת, באדיבות סטודיו דולו)
(צילום: עוזי פורת, באדיבות סטודיו דולו)

מהם הדברים שצריך לדעת לפני שניגשים להתקין מזגן?  

בשלב התכנוני, לפני שמתקינים מזגן, חשוב לשים לב לשלושה פרמטרים מרכזיים: גישה נוחה לטיפול במזגן, סירקולציה נכונה של אוויר וחשיבה על הסתרת הגוף עצמו.

 

גישה נוחה: "מזגן הוא מכשיר שדורש טיפול לעיתים קרובות יחסית ולכן חשוב שלאחר שיותקן, שהגישה אליו תהיה נוחה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". המזגנים האופקיים והאנכיים מאפשרים גישה נוחה, שכן ניתן למקם אותם במקומות עם גישה נוחה, למשל מאחורי הטלוויזיה או מעל הארון".

 

סירקולציה נכונה: "כדי שהמיזוג יעבוד טוב דרושה סירקולציה", מסביר האדריכל ליאור רוזנפלד משחר רוזנפלד אדריכלים. "תפוקת המזגן טובה יותר כאשר יש סירקולציה מלאה ולכן, כאשר מתכננים את יחידות המיזוג, יש לתכנן מקום לחזרת האוויר".

 

הסתרה ועיצוב: "שלוש הדרכים להטמעת המזגן בתוך מבנה הבית או הדירה הן הנמכת תקרה, עיבוי קירות או עיבוי הרצפה", מוסיף רוזנפלד. "הנמכת תקרה יכולה להיות כללית לכל אותו חלל, או נקודתית לאזור בו יותקן המזגן. ראוי לציין שהנמכת תקרה כללית אמנם תמנע הבדלי גובה בתקרה, אך תקטין את נפח החלל. עיבוי הקירות, 'יגנוב' גם כן מנפח החלל. פתרון אפשרי נוסף הוא להטמיע את המזגן בתוך ריהוט".

 

  (צילום: עוזי פורת, באדיבות סטודיו דולו)
למה להסתפק בקיר לטלוויזיה אחת, אם אפשר להרוויח קיר טלוויזיה דו-צדדי ולמקם בתוכו גם את המזגן?(צילום: עוזי פורת, באדיבות סטודיו דולו)

הסתרה בתוך גבס

השימוש בגבס הוא פופולארי כיוון שהוא מוזיל עלויות. קליין: "כאשר החלל נמוך במיוחד, אפשר לנצל מחיצות קירות גבס בין חללים למשל בין אזור הסלון לפינת המשפחה, ובתוכן אפשר להחביא את המזגן וגם לשלב טלוויזיה דו-צדדית שממנה ניתן ליהנות גם מהמטבח וגם מהסלון".

 

הסתרה בתוך ריהוט

את המזגן ניתן להסתיר בתוך פריט ריהוט מותאם, למשל, בתוך הספרייה או ארון מאחורי הטלוויזיה. קליין: "כאשר מסתירים את המזגן בתוך תוספת גבס – למשל כזו שיורדת מהתקרה מעל לארון – הגישה לטיפול במזגן יכולה להיות מתוך הארון. מחיצה התלויה מהתקרה המשלבת מיזוג אוויר יכולה מעבר להיותה אלמנט מפריד, גם למזג את שני החללים (למשל סלון ופינת המשפחה)".

רוזנפלד: "בכל רהיט מעץ שמתכננים, ניתן להטמיע ולהסתיר את המזגן הנסתר בתוכו. הסירקולציה (יציאת האוויר וחזרתו) יכולה להתבצע דרך פתחים ייעודים בחיתוך בעץ ושימוש חכם ברהיט עבור הסירקולציה".

 

כמה זה עולה?

לדברי מוקד השירות, "הנמכת תקרת גבס, תעלה 180-300 שקל למ"ר כשהמחיר מתייחס להנמכה של עד 6 מ"ר. בניית קיר גבס תעלה 180-250 שקל למ"ר, כשהמחיר כולל התקנת קונסטרוקציה, חומרי בידוד וצבע ומתייחס לקיר באורך 20 מטר לפחות. הסתרת מזגן באמצעות נגרות כוללת טווח מחירים גדול במיוחד, בהתאם למורכבות הרהיט, מורכבות ההתקנה שלו, החומרים והמידות. רהיט מנגר יעלה החל מ-1,500 שקל".

 

צריכים טכנאי מזגנים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי אפשטיין, באדיבות שחר רוזנפלד אדריכלים
צילום: שי אפשטיין, באדיבות שחר רוזנפלד אדריכלים
מומלצים