שתף קטע נבחר

מתאגרף ישראלי שהתעוור יפוצה במיליון ש'

איגוד האגרוף וגורמים נוספים היו ממוקדים בשאיפה להביא את הספורטאי לאולימפיאדה. על הדרך הם לא דאגו לטיפול הראוי בפציעה קשה שעבר

בית המשפט המחוזי בחיפה קבע לאחרונה שמתאגרף מהצפון שהתעוור בעקבות רשלנות ובשל טיפול כושל ולקוי בפציעה, יפוצה בכמיליון שקל. השופטת דיאנה סלע כי שורת הנתבעים בהליך היו חדורי מטרה – והיא העפלתו של המתאגרף לאולימפיאדה – ולכן הוא לא זכה לטיפול שלו הזדקק.

 

הצעיר החל להתאגרף באיגוד "כפפות עכו" ב-2001 בהיותו בן 13 ושנתיים לאחר מכן התקבל לאיגוד האגרוף הישראלי. אף שסבל מקוצר ראייה חמור, נתון זה לא זכה להתייחסות האיגוד במהלך השנים. הוא השתתף בתחרויות רבות בארץ ובחו"ל וזכה להצלחה. בתביעה סיפר שב-2010 השתתף בתחרות בטורקיה שבמהלכה נחבל בפניו ובעינו הימנית, פציעה שהובילה בסופו של דבר לאיבוד הראייה בעין זו. לאחר שחזר מהתחרות פנה לטיפול רפואי ובבית החולים שיבא הומלץ לו על ניתוח דחוף.

 

לדבריו, מאחר שהיה בדרכו למחנה אימונים בחו"ל, התייעץ עם מאמנו ועם רופא האיגוד ואלה הבטיחו שיטפלו בו. הוא בחר שלא לעבור את הניתוח והשתחרר מבית החולים. בדיעבד התברר שרופאי בית החולים שוחחו עם יו"ר האיגוד והפצירו בו שידאג שיעבור את הניתוח. למרות זאת הוא נשלח למחנה האימונים עם בדיקות רפואיות תקינות החתומות על ידי רופא האיגוד. הוא המשיך להתאגרף, השתתף בהצלחה באליפות אירופה וצורף לסגל האולימפי. ב-2011 השתתף באליפות אירופה בטורקיה אך נפסל בבדיקה רפואית ומאז חדל להתאגרף.

 

התובע הוסיף שכשחזר לבית החולים שיבא התברר שכבר לא ניתן להציל את העין. לטענתו, הנתבעים התרשלו כלפיו כשלא עמדו בנהלי איגוד האגרוף הבינלאומי, רשמו מידע כוזב בבדיקות רפואיות ונמנעו מלטפל בו לאחר הפציעה.

 

התביעה הוגשה נגד איגוד האגרוף הישראלי, יו"ר האיגוד ומנהלו לשעבר, רופא האיגוד, איגוד "כפפות הזהב עכו" ומאמנו האישי של התובע. הם הכחישו את אחריותם וטענו שהתביעה "חסרת בסיס, חצופה ומלמדת על כפיות טובה". לדבריהם יש להטיל על התובע אשם תורם מלא מאחר שבחר להתאגרף למרות שידע שהוא קצר רואי.

 

בדק בית משמעותי

אבל השופטת דיאנה סלע קיבלה את התביעה כנגד כלל הנתבעים. היא ציינה שהתנהלותם מחייבת אותם לערוך "בדק בית משמעותי" בכל הנוגע לקיום הוראות חוק הספורט ונוהלי איגוד האגרוף הבינלאומי. לדבריה, לתובע לא נערכו הבדיקות הדרושות לפי חוק הספורט בזמן שהתקבל לאיגוד הישראלי, והנתבעים אפשרו לו להתחרות בניגוד לנוהלי איגוד האגרוף הבינלאומי.

 

על סמך חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט קבעה השופטת שהחבטות שספג בתחרות בטורקיה, בשילוב עם קוצר הראייה, הביאו להיפרדות הרשתית ולאיבוד הראייה בעין. לדבריה, משהיה התובע מועד לפורענות - אסור היה לאפשר לו להתאגרף בכלל.

 

עוד נקבע שהנתבעים ידעו על הסכנה לעין אך במקום לשכנע את הצעיר לעבור את הניתוח, אפשרו לו להמשיך להתחרות. "לא ניתן שלא להתרשם כי כל המעורבים היו חדורי מטרה – והיא העפלתו של התובע לאולימפיאדה והתמודדותו על התואר הנשגב של אלוף עולם", כתבה.

 

עם זאת, לקביעתה, לתובע אשם תורם משמעותי נוכח סירובו לעבור את הניתוח. בסיכומו של דבר, לאחר ניכוי אשם תורם של 25%, חויבו הנתבעים לפצות את התובע ב-882,112 שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד בסך 23.4%.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: סמדר כפרי
עו"ד רויטל הורוביץ
צילום: סמדר כפרי
מומלצים