שתף קטע נבחר

דם, גופות וייאוש בבית החולים בעזה: "אין מקום לכולם, שולחים פצועים הביתה"

האמבולנסים מביאים בזה אחר זה נפגעים מהעימותים בגבול, הרופאים בבית החולים שיפא מודים שאין מספיק מיטות ותרופות לכולם - וקרובי משפחה מחפשים אחר יקיריהם בין המחלקות לפני הירידה הבלתי נמנעת לחדר המתים

 

 

בבית החולים שיפא שבעזה, אנשים מחפשים נואשות אחר יקיריהם. כמה מהם כבר יודעים שקרוביהם מתים ועושים את דרכם בין גופות, ואחרים עדיין לא שמעו מה עלה בגורלם אז הם עוברים במחלקות השונות לפני שיירדו לחדר המתים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

גבר צעיר צועק "מדוע אתה משאיר אותי לבד?" בשעה שגופת אחיו הבכור שרועה על אלונקה. אלא שבבית החולים אין יותר זמן להתאבל, ועובד בחדר המתים קורא לעמיתו לפנות את הגופה מהמקום. "תכניס אותה מהר למקרר, גופה נוספת הגיעה", הוא אמר.

 

 

רצועת עזה לילה רנדור תינוקת פלסטינית נהרגה משאיפת עשן עימותים עם ישראל צה
קרובי משפחתה של התינוקת לילה רנדור אבלים על מותה(צילום: AFP)

רצועת עזה לילה רנדור תינוקת פלסטינית נהרגה משאיפת עשן עימותים עם ישראל צה
(צילום: AFP)

רצועת עזה לילה רנדור תינוקת פלסטינית נהרגה משאיפת עשן עימותים עם ישראל צה
(צילום: AFP)

לילה רנדור ()

עד כה נהרגו 59 פלסטינים בעימותים עם צה"ל בגבול רצועת עזה. העימותים החלו אמש (יום ב') כשעשרות אלפי מפגינים פלסטינים מחו על פתיחת השגרירות האמריקנית בירושלים ורצו לעבר הגדר ואז נורתה לעברם אש. היום ייערכו הלוויות ההרוגים והמחאה צפויה להימשך גם היום, יום הנכבה.

 

משרד הבריאות בעזה: בואו לתרום דם

אמש היה היום הקטלני ביותר בסכסוך הישראלי-פלסטיני מאז מבצע "צוק איתן" בעזה ב-2014. לפי הפלסטינים, תינוקת בת שמונה חודשים בשם לילה רנדור, שהובאה למוקדי החיכוך אתמול, מתה משאיפת גז. זו לא הפעם הראשונה שפלסטינים באו עם כל משפחתם כולל ילדים ותינוקות להפגנות, אך בדרך כלל הם היו נשארים מאחור במחנות האוהלים.

  

בבית החולים שיפא בעזה, מצב החירום איננו חדש במקום. עוד לפני העימותים הקטלניים אתמול בין המפגינים הפלסטינים לבין כוחות צה"ל, המרכזים הרפואיים ברצועה סבלו ממחסור תרופות חיוניות לאחר שבעה שבועות מחאה מדממים שבמהלכם נהרגו 109 פלסטינים.

 

משרד הבריאות בעזה קרא לתושבים הפלסטינים לתרום דם על רקע המחסור ההולך וגובר. מצרים אישרה העברת פצועים מרצועת עזה מהאירועים אתמול לטיפול בבתי חולים בשטחה. הפלסטינים החלו את התהליך הבירוקרטי של רישום הפצועים שזקוקים לטיפול רפואי מחוץ לרצועה אשר ייצאו דרך מעבר רפיח. לא ידוע עדיין מה יהיה מספרם.

 

מפגינים פלסטינים רצועת עזה גדר עימותים עם צה
לא הצליחו לחצות את הגבול, אבל העלו את המודעות בעולם למחאתם. המפגינים הפלסטינים בעזה(צילום: EPA)
בית חולים עזה עימותים פלסטינים עם צה
(צילום: AP)

בית חולים שיפא עזה עימותים פלסטינים עם צה
(צילום: Gettyimages)

גופות פלסטינים רצועת עזה עימותים עם ישראל צה
(צילום: EPA)

בית חולים שדה פצוע מחאה פלסטינית עזה עימותים עם ישראל צה
(צילום: Gettyimages)

בית חולים שדה פצוע מחאה פלסטינית עזה עימותים עם ישראל צה
(צילום: Gettyimages)

קרובי משפחה אבלים של טאהר אחמד עלי בן 25 הרוג פלסטיני עזה עימותים עם ישראל צה
(צילום: MCT)

ישראל מאשימה את תנועת חמאס באחריות לארגון המחאה על הגדר ולמותם של עשרות הפלסטינים, וטוענת שזכותה להגן על עצמה ועל ריבונותה, גם במחיר של ירי לעבר מפגינים שרצים לגדר ומנסים להיכנס לשטח ישראל. בינתיים, שום מפגין לא חצה את הגדר ובצה"ל סימנו הישג מבחינתם בנושא זה.

 

הבעירו צמיגים ויידו אבנים לעבר הגדר

המפגינים הפלסטינים הבעירו אמש צמיגים וניסו לעבור את הגדר בחסות העשן הסמיך שנוצר באזור. הם גם יידו אבנים ופצצות תבערה לכיוון הגדר. מנגד, חיילי צה"ל ירו לעברם, תחילה גז מדמיע ולאחר מכן עברו לירי אש חיה. למרות מספר הנפגעים הגדול בקרב הפלסטינים, כאמור 59 נהרגו ויותר מ-2,000 נפצעו, מפגינים רבים עדיין ניסו להגיע לגדר הגבול ולחצות אותה. "נמשיך לנסות לעבור את הגבול", אמר ראבייה אל-חוואג'ה בן ה-20.

 

המפגינים הפלסטינים אמנם לא הצליחו לחצות את הגדר ולהיכנס לשטח ישראל, אבל לפחות השיג יעד אחר - העלאת המודעות בעולם לבידודה של עזה ולסבלם של הפלסטינים המתגוררים בה ולמחאה העזתית לפתיחת השגרירות האמריקנית בירושלים.

 

מפגינים פלסטינים רצועת עזה גדר עימותים עם צה
(צילום: EPA)

שער שערי עיתונים ב עולם מהומות עימותים אלימים ב רצועת עזה הרוגים ()
"טבח בעזה". כותרת העיתון "מטרו"

בעקבות האירועים אתמול בגבול עם עזה הודיעו טורקיה ודרום אפריקה שהן מחזירות את שגריריהן מישראל. במקביל, כוויית קראה לכנס דיון חירום במועצת הביטחון של האו"ם ולגנות את שפיכות הדמים.

 

בבית החולים שיפא אין מספיק מיטות לכל הפצועים. מוחמד מקדאד, למשל, מקבל טיפול רפואי באוהל מאולתר מחוץ לחדר המיון. הוא נורה בשתי רגליו ושתיהן נעטפו בגאזה שבקושי רב עוצרת את הדימום. הוא מקבל טלפון נייד לידו ואומר בבכי למשפחתו: "אני בשיפא, בואו מהר". בצד האוהל יושבות אם ובתה ושתיהן ממררות בבכי. "הם אמרו לי שהבן שלי נפצע ברגל. לא מצאתי אותו כאן, ייתכן שהוא נהרג והם לא אמרו לי", אמרה האם הנואשת. 

 

בשעות אחר הצהריים אתמול הגיעו לבית החולים בזה אחר זה אמבולנסים והביאו פצועים נוספים לאוהל המאולתר. רופאים בשיפא הודו שהם שלחו חלק מהפצועים לבתיהם בגלל מחסור במקום. "נסוגנו בערב לאחר שראינו מטוסים וטנקים (שמתכוננים) להפגיז אותנו", אמר חוואג'ה.

 

אום ג'אמיל סיפרה שאחד מבניה נפצע ברגלו בעימותים בגבול. גם היא עצמה הייתה באזור העימותים בגדר, והיא הבטיחה לשוב גם היום למקום ביחד עם המוני מפגינים.

 

אליאור לוי השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
התינוקת נהרגה משאיפת גז. קרובי משפחתה של לילה רנדור
צילום: AFP
מומלצים