שתף קטע נבחר

בית חולים לדובים בטכניון, העברית ואוני' שנגחאי בשת"פ

והשבוע בחדשות מהאקדמיה: סטודנטים לרפואה בודקים דובים בטכניון ושיתוף פעולה של האוניברסיטה העברית עם אחת האוניברסיטאות המובילות בסין

 

בית חולים לדובים" בטכניון

בית חולים לדובים" התקיים לאחרונה, זו השנה השמינית, בפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט בטכניון. הפרויקט נועד לחנך ילדים להתנהגות בריאה ולהפחתת חרדות מפני ביקור אצל רופא או בבית החולים והוא מופעל על ידי סטודנטים לרפואה ועובדים מהפקולטה.  הפעילות התקיימה בשיתוף עם משרד החינוך, עיריית חיפה ומת"י חיפה.

 

בודקים דובים בטכניון (צילום: דוברות הטכניון)
בודקים גם בובות בטכניון(צילום: דוברות הטכניון)

 

לאור הצלחת הפרויקט, הורחבה הפעילות השנה בטכניון לשלושה ימים והיא כללה אירוח של תשעה גני ילדים מחיפה. לפעילות הוזמנו גני ילדים יהודים וערבים וגני חינוך מיוחד והיא הועברה בשפה העברית והערבית כאחד.

 

לרגל הפעילות הוקם בפקולטה "בית חולים" צבעוני וידידותי. כל אחד מהילדים הביא עמו דובי "חולה", ובדרך של משחק תפקידים התבקש לספר ל"דובי דוקטור" את ההיסטוריה הרפואית של הדובי או הבובה החולה. ה"דובי דוקטור" ערך בדיקה גופנית לדובי, ובהתאם לצורך נשלח הדובון לבדיקות מתקדמות יותר כגון: בדיקת רנטגן, בדיקת עיניים ובדיקת רפלקסים.

 

בסופו של התהליך ובהחלטה משותפת של "דובי דוקטור" והילד, הוחלט על אופן הטיפול הנדרש. הילד צויד ב"מרשם" עבור הדובי, עמו הגיע לעמדת בית המרקחת כדי לקבלו (עם תרופות כמו "דוביצין" או "פנדה-טין"), ובהוראות להמשך הטיפול בבית. בתום יום הפעילות קיבל כל ילד ערכת רופא במתנה מהפקולטה לרפואה.

 

העברית ואוני' שנגחאי משתפות פעולה

השבוע ביקר נשיא אוניברסיטת שנגחאי ג'יאו-טונג, אחד משלושת המוסדות האקדמיים המובילים בסין, באוניברסיטה העברית וחתם יחד עם נשיא האוניברסיטה פרופ' אשר כהן על הסכם להקמת קרן משותפת לתמיכה בשיתוף פעולה אקדמי בחקלאות וננו-טכנולוגיה.

 

פרופ' אשר כהן ולין ז'ונג-צ'ין (צילום: ברונו שרביט)
פרופ' אשר כהן ולין ז'ונג-צ'ין(צילום: ברונו שרביט)

 

הוסכם כי כל אוניברסיטה תשקיע 80 אלף דולר לשלוש שנים למימון פרויקטים משותפים בתחומי חקלאות וננו-טכנולוגיה.

 

באוניברסיטה העברית אמרו כי קרן זו מצטרפת להסכמים נוספים שנחתמו בשבוע שעבר, במסגרתם לראשונה סטודנטים משני המוסדות יוכלו לקבל תואר כפול מהאוניברסיטה העברית ומאוניברסיטת שנגחאי ג'יאו-טונג בתחומי החקלאות והרפואה. בשנים האחרונות מתקיימים חילופי משלחות של חוקרים סינים וישראלים מהתחומים הללו וכעת, עם הקמת הקרן, חוקרים וסטודנטים ייהנו מתמיכה לפעילות משותפות וניידות של סטודנטים בין המוסדות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות הטכניון
בודקים גם בובות
צילום: דוברות הטכניון
מומלצים