שתף קטע נבחר

פסטיבל קאן: עשרות עמדו דומייה לזכר ההרוגים בעזה

בהשקת הביתן הפלסטיני בפסטיבל קאן עשרות אנשים עמדו דקת דומייה לזכר ההרוגים ברצועת עזה, בראשם השחקן בניסיו דל-טורו

יוצרי הקולנוע הפלסטינים חגגו אתמול (ג') את השקת הביתן הפלסטיני שהוקם לראשונה בכפר הבינלאומי בפסטיבל קאן. אולם מה שהיה אמור להיות מסיבה חביבה, הפך לאירוע פוליטי ובו גם מחוות הזדהות עם ההרוגים בעזה. לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, מי שהתייצבו בביתן ועמדו בדקת הדומייה ביחד עם המארחים הם חבר שופטי מסגרת מבט מסוים של הפסטיבל בראשות השחקן בניסיו דל טורו.

 

 

הצעד השנוי במחלוקת הוא יוזמה של הבמאית הפלסטינית-אמריקאית אנמרי ג'אסיר, שפנתה לשחקן הפורטו-ריקני המהולל דל-טורו ("סיקאריו", "שומרי הגלקסיה", "אחרוני הג'דיי") והציעה לו לקחת חלק באירוע ולחלוק כבוד לתושבי עזה שנהרגו בימים האחרונים מאש צה"ל במהלך הפגנות הענק על גדר המערכת. דל טורו נענה ליוזמה וכך גם שלושת החברים האחרים בצוות השיפוט של מסגרת מבט מסוים השחקנית הצרפתיה וירז'יניה לדויין, מנהל פסטיבל טולרייד האמריקני ג'ולי הולטסינגר והבמאי הרוסי הצעיר קנטמיר בלגוב. כל זאת תחת הדגל הפלסטיני המתנופף מעל לביתן ומולו דגל ישראל מעל הביתן הישראלי שממוקם מרחק כחמישים מטר בלבד ממנו במתחם הפנטיירו על הריביירה הצרפתית.

 

 

בנסיו דל-טורו בפסטיבל קאן (צילום: gettyimages)
בנסיו דל-טורו השתתף בדקת דומיה(צילום: gettyimages)

 

מחאה נגד התקיפה בעזה בפסטיבל קאן (צילום: gettyimages)
מחאה נגד התקיפה בעזה בפרימיירה של "סולו: סיפור מלחמת הכוכבים"(צילום: gettyimages)

לצד המשתתפים בטקס עמדו שר התרבות הפלסטיני ד"ר איהאב בסאסיו והשחקן מוחמד בכרי וכן יוצרי פלסטינים וערבים רבים שביקשו להביע הזדהות. ג'אסיר, שלצד פעילותה הקולנועית ידועה כתומכת נלהבת בתנועת החרם, פנתה לנוכחים ואמרה כי "האנשים שאיבדו את חייהם רצו בסך הכל לזכות בהכרה בחירות שלהם ובכבוד אנושי". שר התרבות בסאסיו ביקש "לזכור את ההרוגים לא רק כמספרים אלא גם כבני אדם שאת סיפוריהם ראוי לספר". הוא גם דרש לפתוח בחקירה והוסיף כי: "לכיבוש הפלסטיני יש השפעה יומיומית על חיי הפלסטינים וזה משליך גם על ילדים פלסטינים שנאלצים לוותר על החלומות שלהם לעתיד טוב יותר. השחקן מוחמד בכרי ביקש להבהיר כי "לא כל הישראלים הם כמו שרי הממשלה".

 

הטקס אתמול שולב כאמור בחגיגות הביתן הפלסטיני בפסטיבל קאן, תחת אירוע שנקרא "נכבה 70". זוהי עליית מדרגה נוספת במלחמת התרבות המתחוללת על הבמה התקשורתית הזוהרת שמספק פסטיבל קאן מול המצלמות ולעיני כל העולם - זאת בניגוד למדיניות המארגנים המסתייגים מפוליטיזציה של מה שאמור להיות מפגש הפסגה של הקולנוע הבינלאומי.



כזכור, בשנה שעברה צעדה מירי רגב על השטיח האדום בפסטיבל קאן לבושה בשמלת ירושלים המפורסמת שלה בניסיון לעורר הדים בנוגע למעמדה של ירושלים כבירת ישראל. במהלך הקרנת הבכורה של "סולו" בפסטיבל אמש צעדה השחקנית מנאל עיסא על אותן המדרגות כשבידיה שלט הקורא להפסקת ההרג בעזה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים