שתף קטע נבחר

סובלים מנזילות מים מהמזגן? אלו הסיבות

אם הפילטרים, צינור הניקוז או אמבטיית הניקוז סתומים – אתם יכולים לסבול מנזילות מים מהמזגן. מהן הסיבות הנוספות, מתי אפשר להסתדר לבד ומתי אין ברירה אלא להזמין טכנאי? אתר "המקצוענים" עם התשובות

החמסין אוטוטו כבר כאן ואיתו המזגנים שעובדים שעות נוספות. אחת התקלות הנפוצות הן נזילות מים מהמזגן. מה הסיבות העיקריות לכך, כיצד ניתן למנוע אותן מראש ובאילו מקרים אין צורך להזמין טכנאי? לפניכם המדריך.

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

מזגנים וחשבונות חשמל: איך לקרר ולחסוך

 

הסיבה הנפוצה ביותר: צינור הניקוז סתום

מה עושים: במקרה של סתימה בצינור הניקוז, מי המזגן יכולים לגלוש אל תוך הבית. "פעמים רבות הסיבה היא שקוברים את צינור הניקוז בתוך החול, מה שגורם לסתימות", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, כדאי לבדוק שאין על צינור הניקוז חפץ כבד ושהצינור אינו מקופל או קשור בקצהו", מוסיפים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"אם הוא מכפוף יש לדאוג ליישרו. ניתן לינוק אוויר מקצה הצינור ולהסיט אותו מהפה החוצה. במקרה של סתימה, היא אמורה להשתחרר. יש להימנע מניסיון להחדיר ענף אל תוך הצינור. אם הוא יישבר לא ניתן יהיה לפתור את התקלה מבלי להחליף את צינור הניקוז. מי שבכל זאת מעדיף שבעל מקצוע יטפל בבעיה, יכול להזמין טכנאי מגנים שיפתח את הסתימה בעלות של 250-350 שקל, או לנצל את העובדה שגם הנדימן יוכל לבצע פעולה זו, ואם כבר משלמים על דמי ביקור לנצל את הגעתו לתיקון תקלות נוספות שיש ממילא בבית באותה העלות".

 

הסיבה: הפילטרים נסתמו מאבק ומלכלוך  

מה עושים: אם עברו מעל כמה חודשים מאז שניקיתם בפעם האחרונה את הפילטר מלכלוך ומאבק, אתם מסתכנים לא רק בנזילות מים מהמזגן כי אם גם בתקלות שעלות התיקון שלהם גבוהה במיוחד. גיא זאב מג.ז. מזגנים באתר "המקצוענים": "ברגע שהפילטרים נסתמים, המאייד (שתפקידו לשאוב את החום מחלל הבית החוצה) מתאמץ מאוד. במקרה כזה, ייתכן שתצטרכו להזמין טכנאי שיפתח את היחידה הפנימית וינקה אותה ביסודיות. אחרת, לכלוך יכול לסתום את מעבר המים".

 

מוקד השירות: "פעמים רבות, אין צורך למהר להזמין טכנאי (שיגבה מכם במקרה 150-250 שקל עבור דמי ביקור), אלא ניתן פשוט לשלוף את הפילטרים ולנקות אותם תחת מים זורמים, להמתין לייבוש מלא שלהם (למניעת עובש במזגן) ולהחזירם. פעולה זו מומלץ לבצע אחת לחודשיים בממוצע (בהתאם להיקף השימוש במזגן ולכמות האבק שבסביבתו).

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הסיבה: מחסור בגז

מה עושים: "מחסור בגז גורם לקרח בסוללה הפנימית (ברדיאטור הפנימי), ואז הקרח נמס וגורם לנזילת מים מהיחידה הפנימית של המזגן אל תוך הבית", מסביר זאב. "מחסור בגז לרוב יגרם כתוצאה מתקלה הגורמת לדליפת גז, או כמחסור טבעי לאחר מספר שנים שהמזגן פעיל".

 

"אם מדובר בדליפה קטנה יחסית, ניתן להזמין טכנאי שימלא את הגז, מה שיאפשר למזגן לפעול בצורה תקינה למשך כמה חודשים", אומרים במוקד השירות. "אם מדובר בדליפת גז משמעותית יותר, אין טעם לשלם על מילוי גז מבלי לגלות את מקור הדליפה, שכן אחרת תצטרכו לשלם גם על מילוי הגז וגם על תיקון התקלה בהמשך, מה שיגרור עלויות כפולות ומיותרות".

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "מילוי גז במזגן קטן יעלה 300-400 שקל, כשהמחיר מתייחס למזגן עילי עד 3 כ"ס ולגז מסוג R410 החדש. עלות מילוי גז R22 הישן עשויה להתייקר בכ- 20%. מילוי גז במזגן גדול יעלה 400-700 שקל, כשהמחיר מתייחס למזגן עילי מעל 3 כ"ס ולגז מסוג R410 החדש. עלות מילוי גז R22 הישן עשויה להתייקר בכ- 20%. תיקון דליפת גז יעלה 550-850 שקל, כשהמחיר מתייחס לתיקון דליפה במזגן עילי קטן וכולל מילוי גז. עלות העבודה במזגן עילי גדול או מיני מרכזי עשויה להתייקר בכ- 20%-30%".

 

הסיבה: לכלוך או סדק בתעלת הניקוז

מה עושים: "תפקידה של תעלת הניקוז הפנימית (נקרא גם אמבטיית ניקוז) הוא לנקז את מי המזגן החוצה", אומר זאב. "לעתים, לכלוך גורם לסתימה בפתח היציאה של התעלה, ולנזילות מים בתוך הבית. כמו כן, גם סדק או חור בתעלה ייגרמו לנזילת מים. במצב כזה יש צורך לקרוא לטכנאי שיפתח את המכסה התחתון של תעלת הניקוז וינקה אותה בצורה יסודית, יוודא את תקינות השיפוע וישנה אותו בהתאם".

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "תיקון מסוג זה יעלה כ-300 שקל".

 

הסיבה: המאיץ נסתם

מה עושים: "תפקיד המאיץ הוא להוציא אוויר קר אל תוך חלל החדר", מסביר זאב. "הוא ממוקם מתחת לפילטרים ולסוללה (רדיאטור). לכלוך על המאיץ יכול לגרום לסתימות ולנזילות מים. לשם כך יש לפתוח את המזגן, לפרק את המאיץ, לשטוף אותו ולהחזירו".

 

כמה זה עולה? מוקד השירות: "ניקוי המאיץ יעלה 300-400 שקל, בהתאם לגודל המזגן ולמורכבות הגישה אליו. חסכוני יותר לבצע ניקוי תקופתי אחת לשנה, אשר יכלול ניקוי של כל הרכיבים שהוזכרו במדריך זה, בעלות כוללת של 350-550 שקל, בהתאם לגודל המזגן". מילוי גז, יצריך תוספת במחיר ואינו חלק כלול בתחזוקה השנתית השוטפת".

 

צריכים טכנאי מזגנים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים