שתף קטע נבחר

כובע טמבל וכאפייה: מסע בעקבות האופנה הישראלית

לא ישן, וינטאג' - תערוכה המוקדשת לעולם האופנה הישראלי, החל מסוף המאה ה-19 ועד ימינו, תוצג במוזיאון ישראל

כאפייה, כובע טמבל ובגדי עבודה: תערוכה מקיפה המוקדשת לעולם האופנה הישראלי תציג במוזיאון ישראל בירושלים החל מ-13 ביוני. פריטי הלבוש המוכרים יותר ופחות, הרישומים, צילומי האופנה והסרטים שיוצגו בתערוכה פורשים את התמונה הרחבה של עולם העיצוב ותעשיית האופנה בישראל, ומספרים סיפור משמעותי בתרבות הישראלית. את התערוכה, שתתפרש על פני 900 מ"ר במוזיאון, יזמה תמרה יובל ג'ונס ואוצרות דייזי רקח-ג'יברה, נגה אליאש-זלמנוביץ ואפרת אסף-שפירא. היא תציג מגמות לבוש בישראל מסוף המאה ה-19 ועד ימינו, כמו סמליות דתית ולאומית, מקומו של הלבוש המסורתי היהודי והערבי, השפעת נוף המקום על מעצבי האופנה ועוד.  

 

התערוכה
כרזת פרסומת לאתא, 1970. אוסף גיל פנטו, מוזיאון פרטי לנוסטלגיה ישראלית, יפו(צילום: אלי פוזנר)

בין המוצגים המככבים בתערוכה ניתן למצוא את מעילי המדבר שעיצבה פיני לייטרסדורף בין שנות ה-50 לשנות ה-70 עבור "משכית", המשלבים צמר כבשים מקומי וצבעי מדבר; קולקציית "הכאפייה" שעיצבה רוז'י בן יוסף בעקבות מלחמת ששת הימים בניסיון ליצור מסר של דו קיום בין שני העמים; פריטים נוסטלגיים של "אתא" החל מכובע טמבל ובגדי עבודה מהווים השראה לדור צעיר של מעצבים וניגוד לעיצובי האופנה העילית של מעצבי על כמו גדעון אוברזון, ויקטור בלאיש ואלון ליבנה. את התערוכה ילווה ספר הכולל עשרות צילומים של פריטים מרהיבים, צילומי אופנה של צלמי האופנה המובילים, חומרים ארכיוניים ומאמרים.

 

התערוכה
האחים מוסלין , יען לוי ותמר לוית, מקולקציית "פוגה", 2016(צילום: אסף עיני)

התערוכה
פיני לייטרסדורף, 1986-1906, ל"משכית". מעילי מדבר, שנות ה-60 וה-70, צמר כבשים ורצועות סריג, מוזיאון ישראל, ירושלים, מתנת אילנה הוד-רם, ארכיון האופנה והטקסטיל ע"ש רוז, שנקר(צילום: בן לם)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף עיני
מתוך "מקום לאופנה: מסע בעקבות הבגד הישראלי"
צילום: אסף עיני
לאתר ההטבות
מומלצים