שתף קטע נבחר

אמאל'ה עכבר! כך תמנעו הגעת מכרסמים לביתכם

יש לכם פוביה מעכברים ומחולדות? דאגו למנוע מראש את הגעתם לביתכם. אתר "המקצוענים" עם מדריך המפרט כיצד הם חודרים לבית, מהן הסכנות ומהם הטיפים למניעת הגעתם

יש אנשים שנגעלים מעכברים ויש כאלו שעבורם מדובר בלא פחות מסיוט. אם אתם נמנים על אחת הקבוצות האלה, ונתקלתם בעכבר או בחולדה בשטח ביתכם – המדריך הזה הוא בשבילכם. כעת, עם בוא הקיץ, קצב ההתרבות שלהם גדל ואיתו הסכנות התברואתיות והנזקים הגדולים שהם יכולים לגרום לתשתית הבית. כיצד מתמודדים עם הבעיה? לפניכם המדריך – חלק א'.

 

עוד כתבות בנושא:

הדברת חולדות ירוקה

חומרי הדברה וסכנותיהם

הדברה או מניעה

 

  (צילום: shutterstock)
יכולים ללעוס חוטי חשמל ולגרום לשריפה(צילום: shutterstock)

 

פעילים לאורך כל השנה, אך בעיקר בקיץ

מכרסמים פעילים בכל עונות השנה, אך בייחוד בעונת הקיץ. אמנם בחורף הם מחפשים מסתור בבתים שכן הביובים מוצפים והם מחפשים מקום יבש, אך בקיץ הפעילות שלהם מוגברת וההתרבות שלהם הרבה יותר גדולה. "מבחינת שעות היום, הרי שהם יוצאים ממקומות המסתור שלהם רק בחשיכה, ונדיר למצוא אותם פעילים בשעות היום", מסביר משה מצורי מעשרת ההדברות באתר "המקצוענים". "אם הם כבר משוטטים באור, לרוב זה יהיה עקב כמות גדולה של חולדות באזור או בעקבות הרעלה, כשאינם מבחינים עוד בין יום ללילה. בדרך-כלל, הם משאירים סימנים של גללים ושתן במסלול ההליכה שלהם (על השיש, בארונות המטבח, במזווה, במגירות השונות, ליד פתחי המעבר שלהם או בפתח הקן)".

 

יכולים להעביר מחלות ולהרוס רכוש  

הסכנה העיקרית הנשקפת מהם היא של העברת מחלות (ביניהן: עכברת, טיפוס מוריני, טיפוס המעיים ודבר). מצורי: "השתן והצואה שלהם מאוד מסוכנים. אם אוכלים אוכל שהם נגסו ממנו, ניתן לחטוף מחלת מעיים או סלמונלה. סכנה נוספת הנשקפת רק מחולדות (ולא מעכברים) היא שהן עלולות לנשוך תינוקות בשנתם, לרוב בשל הריח של שיירי מזון שנותר על בגדי התינוק או על המצעים (לעתים בשל פליטות מזון). ככל שהתינוקות והמצעים שלהם יהיו נקיים יותר, כך ירד הסיכוי להגעת החלודות אליהם. היו לי לקוחות שהתקשרו אלי באמצע הלילה בעקבות מקרי נשיכה. במקרה כזה, יש צורך לקבל זריקת טטנוס בבית-חולים".

 

נזק נוסף שיכול להיכרם הוא לרכוש בבית. מצורי: "הם לא ניזונים רק מאוכל, אלא מכל דבר: נעלי עור, ריהוט, פרקט עץ, מכשירי חשמל ובדים ואף יכולים לגרום להרס צינורות מים ואף לגרום להצתה של שריפות בעקבות הרס חוטי חשמל".

 

איך תדעו להבחין בין עכבר לבין חולדה?

ההבדל הראשון הנראה לעין הוא הגודל שלהם. "האורך של עכבר הוא 5 ס"מ וזנבו קצר יחסית, ואילו האורך של חולדה הוא מעל 10 ס"מ, כשעם הזנב שלה אורכה יכול להגיע גם ל-35 ס"מ", אומר מצורי. "בנוסף ישנו הבדל בצורת האוזניים. לעכבר אוזניים עגולות ולחולדה אוזניים שפיציות. ישנו הבדל בין הגללים שלהם. אם הגללים גדולים מדובר בחולדה, אם הם קטנים זה עכבר או חולדה גורה. כמו כן, ישנם שני סוגים עיקריים של חולדות: האחד הוא חולדת החוף שמצויה בקרקע, ולרוב מגיעה לבתים פרטיים. היא לרוב פעילה בביובים, ויכולה לחדור לקומה גבוהה דרך מערכת הביוב בלבד. השני, הוא חולדת העליות שיכולה להגיע גם לקומה רביעית, ועוברת אף דרך חוטי חשמל. אם החולדה הגיע דרך הביוב, יש צורך בטיפול סביבתי בבניין, ופיזור רעלים סביב בריכות הביוב".

 

איך המכרסמים חודרים לבית וכיצד ניתן להפחית את הסיכוי לכניסתם?

מכרסמים יכולים לחדור דרך פתחים וסדקים קטנים במיוחד (החל מקוטר של כסנטימטר), מה שמאוד מקשה על איתור דרכי הכניסה שלהם. הם יכולים לעבור דרך צנרת המזגן, צנרת של תקשורת, רעף שבור או כל פתח באחד מקירות הבית. אם אתם סומכים על כך שחתולים וכלבים ירחיקו אותם, דעו כי אם אתם מאביסים את בעלי-החיים במזון, לרוב הם יתעלמו מקיומם ולא יתאמצו לצוד אותם.

 

מצורי: "כדי להקטין את הסיכוי להגעתם, מומלץ מאוד להקפיד על תחזוקת הגינה: להיפטר מגרוטאות ומעצים ישנים, להרחיק פסולת בניין, להימנע מאחסון של מכשירי חשמל גדולים (מקרר, מכונת כביסה) או ריהוט ישן, לפנות פירות וירקות רקובים ולתקן צנרת פגומה. כמו כן, יש להקפיד על כך שפתחי הביובים בשטחי הבית או הבניין יהיו אטומים. את המזון יש לאחסן בצורה הרמטית ברחבי הבית, וכך גם את האשפה הביתית. כדאי לדעת להימנע מהשארת אוכל של כלבים וחתולים גלוי במשך הלילה, שכן זה ממש מזמין עכברים וחולדות. לגבי פחים בבתים משותפים הרי שיש להקפיד שמכלי האשפה הגדולים יהיו סגורים. אם אתם גרים בבית פרטי, חשוב לדאוג לגיזום צמחיה ולהימנע מהצמדת צמחיה אל קירותיו החיצוניים של הבית".

 

בכתבה הבאה: כיצד ניתן להיפטר מהם באמצעים ביתיים, מהן שיטות ההדברה המקצועיות הקיימות כיום וכמה זה יעלה לכם.

 

צריכים מדביר? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים