משפחת היהלומן לחשוד ברצח: "תסתכל לנו בעיניים"
הוארך מעצרו של יאיר בנימינוב, החשוד שרצח את בוריס בוטרשוילי ב"כיפה אדומה" ביער מודיעין. "השארת 4 ילדים יתומים", צעקו לעברו - ועימות התפתח בין המשפחות
בית משפט השלום בראשון לציון האריך בשמונה ימים את מעצרו של יאיר בנימינוב, שחשוד כי רצח את היהלומן בוריס בוטרשוילי בשבוע שעבר. בני משפחתו של היהלומן מלוד הגיעו לבית המשפט, כמו גם בני משפחתו של החשוד, והתפתח עימות ביניהם. "תסתכלו לי בעיניים. איך הוא עשה את זה?", צעקה אחותו של בוטרשוילי לבני משפחת בנימינוב. מאבטחי בית המשפט חצצו בין הצדדים.
כשנכנסו לאולם בית המשפט ישב החשוד כשהוא עטוף בטרנינג ומסתיר את פניו. בני משפחתו של המנוח, בהם גם ילדיו שיצאו במיוחד מהשבעה, איבדו את שלוותם וצעקו לעבר החשוד: "איך עשית את זה? השארת ארבעה ילדים יתומים. תסתכל להם בעיניים".
החוקר שי פלס מצוות החקירה המיוחד שהוקם במחוז שפלה של המשטרה אמר בדיון הארכת המעצר: "החשוד הודה, שיחזר והוביל לגופתו של המנוח. קיימות פעולות חקירה רבות שיש לבצע וזאת על אף ההתקדמות החקירתית".
סנגורו של בנימינוב, עו"ד גיל גבאי, טען בדיון כי מרשו נחטף לפני כמה שבועות לכמה ימים על-ידי גורמים עבריינים ושוחרר. לדברי גבאי, כתוצאה מכך נאלץ בנימינוב לקבל טיפול פסיכיאטרי.
השופטת איילה אורן החליטה להאריך את מעצרו של החשוד: "מצאתי כי קיים חשד סביר משמעותי ביותר, שלפיו החשוד ביצע את עבירת הרצח וכן ביחס לעבירות האחרון המיוחסות לו".
ביום רביעי האחרון נעלמו עקבותיו של בוטרשוילי, בן 56 מלוד. זמן קצר לאחר התלונה שהוגשה על-ידי משפחתו, עצרה המשטרה את בנימינוב, בן 49 ממודיעין. יומיים לאחר מכן, ביום שישי האחרון, אותרה גופתו של בוטרשוילי ביער מודיעין ועליה סימני אלימות.
לפי החשד, בנימינוב הוביל את בוטרשוילי ליער מודיעין בתרגיל המכונה "כיפה אדומה", ולאחר מכן הוציאו להורג בירייה מטווח אפס. אחרי שירה בו, הכניס אותו לשוחה וכיסה אותו בחול ובאבנים באופן שיקשה מאוד על איתורו.



