הערכה: קטאר עומדת מאחורי ביטול הגעת ארגנטינה
חשיפה: למרות שהיא נמצאת בקשיים כלכליים, ההתאחדות הארגנטינאית התחייבה לשלם מיד פיצוי של 2.2 מיליון דולר לחברת ההפקה. גורמים המעורבים בנושא טוענים כי קטאר העבירה את הכסף המדובר למדינה הדרום-אמריקנית בעקבות קשריה עם ג'יבריל רג'וב
הנחת העבודה בישראל היא כי מדינה ערבית, ככל הנראה קטאר, עומדת מאחורי ביטול ההגעה של נבחרת ארגנטינה לישראל. הסיבה: ההתאחדות הארגנטינאית נמצאת בקשיים כלכליים גדולים בשנים האחרונות, ובכל זאת התחייבה לשלם מיד פיצוי של 2.2 מיליון דולר לחברת ההפקה שהייתה אחראית על המפגש.
ההתאחדות בארגנטינה, שחששה קודם לכן מתשלום הפיצוי לחברת קומטק, הפתיעה כשהודיעה לנציגי החברה כי תשלם את הסכום הגבוה. גורמים המעורבים בסאגה סיפרו על הקשר ההדוק בין הקטארים ליו"ר ההתאחדות הפלסטינית, ג'יבריל רג'וב, שדחף לביטול המשחק.
אותו קשר בא לידי ביטוי לפני כשנתיים בביקור של ברצלונה בארץ. הקטארים, בתיווכו של רג'וב, הסכימו לשלם סכום כספי גבוה רק כדי שברצלונה תגיע גם לרשות הפלסטינית, אך בסופו של דבר זה לא קרה.
"אין שום סיכוי שגורם ממדינה ערבית, כנראה קטאר, לא עומד מאחורי ביטול הגעת ארגנטינה", העריכו גורמים בישראל. "אנחנו יותר ויותר מבינים שהאיומים הם רק תירוץ לא אמין, והעניין האמיתי הוא המדינה הערבית שעומדת מאחורי התאחדות שאין לה כסף".
על פי הסיכום בין הארגנטינאים להפקה, ארגנטינה תפצה את החברה של המפיק דני בנעים ב-2.2 מיליון דולר ותגיע ללא תשלום למשחק בישראל אחרי המונדיאל. ואולם, בשל עוגמת הנפש והעובדה כי ההפקה כבר הייתה מוכנה, שוקלים בקומטק לתבוע את ההתאחדות הארגנטינאית במיליוני דולרים על ההפרה הבוטה של ההסכם רגע לפני המשחק.

